Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Bestbuy diktafon (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26542)

dexyco 05-03-2009 04:20 PM

Bestbuy diktafon

Razmisljam da uzmem neki diktafon do 50e, jel postoje neki solidni za taj novac? Znacilo bi mi ako bi postojao dobar ulaz za eksterni mikrofon... Inace bih sa njim radio snimanje razgovora, tako da kvalitet zvuka jeste bitan, ali samo u domenu glasa, tipa - izuzetno visoke i izuzetno niske frekvencije mi nisu bitne, posto se ne snima neki dogadjaj, muzika i sl...

awacs 05-03-2009 04:41 PM

Re: Bestbuy diktafon

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 237290)
Razmisljam da uzmem neki diktafon do 50e, jel postoje neki solidni za taj novac? Znacilo bi mi ako bi postojao dobar ulaz za eksterni mikrofon... Inace bih sa njim radio snimanje razgovora, tako da kvalitet zvuka jeste bitan, ali samo u domenu glasa, tipa - izuzetno visoke i izuzetno niske frekvencije mi nisu bitne, posto se ne snima neki dogadjaj, muzika i sl...

Vidi neki Olympus, ima? ih po (malo boljim) prodavnicama foto opreme. Raspon cena je od X do Y, ali to su zaista dobri uređaji. Pritom su zaista krajnje ergonomski pravljeni. A ni integrisani mikrofoni im uop?te nisu lo?i za to ?to ti treba. Dodu?e, mahom se pune xD karticama, pa ne znam da li ti to odgovara.

Glupo je da pominjem modele, jerbo je to ipak consumer roba pa se i ponuda i cena menjaju iz dana u dan.

Pozdrav

dexyco 05-03-2009 05:42 PM

Hmm, xd kartice jesu dosta skuplje, ali ako postoji neki adapter micro sd - xd da se kupi, to bi resilo problem. Mada u principu, meni je potrebno dva sata snimka maksimalno (za sada), tako da cu biti zadovoljan ako nude neku test karticu uz njega...

ChoME 05-03-2009 07:40 PM

ima za 50 evra u oglasima neki olympus-noviji burazer ima neku stariju verziju, ali sasvim je dobar...

didovzub 05-03-2009 09:25 PM

neće? nigdje sigurno naći SD-> xd adapter...
olympusi su preporuka u svakom slučaju...

korenjak 05-03-2009 09:49 PM

sad je bio pre neki dan ovde u oglasima jedan olimpus pa pogledaj

slowstar 05-03-2009 11:04 PM

Ja kupio ZOOM H2, nisam mogao da verujem svojim usima, kada sam cuo kako kvalitetno zvuci snimak simfo orkestra koji sam snimio na probi u "Kolarcu". Srdacno ga preporucujem, mali, ima super stereo mikrofone i u MS i u kvadro kombinaciji, snima i 96khz 24 bit, kao i mp3, radi sa SD memorijama koje su skoro dzabe.Jes' da kosta malo manje od 200 evrica, al' vredi svaki cent!!!

awacs 05-03-2009 11:16 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 237336)
Jes' da kosta malo manje od 200 evrica, al' vredi svaki cent!!!

Hehe, još kad bi mogla da se kupi četvrtina toga za 50 evrića taman bi se uklopio u dexycov planirani budžet :wink: Ali što jes-jes, i ja bih uzeo istog tog Zooma da se prethodno nizam zaje..o kupivši M-Audio MicroTrack za 300€ :banghead:

korenjak 05-03-2009 11:34 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 237336)
Ja kupio ZOOM H2, nisam mogao da verujem svojim usima, kada sam cuo kako kvalitetno zvuci snimak simfo orkestra koji sam snimio na probi u "Kolarcu". Srdacno ga preporucujem, mali, ima super stereo mikrofone i u MS i u kvadro kombinaciji, snima i 96khz 24 bit, kao i mp3, radi sa SD memorijama koje su skoro dzabe.Jes' da kosta malo manje od 200 evrica, al' vredi svaki cent!!!

Slow

gde ima da se pazari?

dexyco 06-03-2009 01:03 AM

@Sloba

Uhh, o tako necemu i razmisljam, samo sto sam sad zaglibio da mi hitno treba bar snimac od opreme, jer mi je vise muka od pozajmica... Jos razmisljam da li da to ostavim za kasnije ili da uzmem neku varjantu koja solidno sljaka za sad...

Btw, da, bas videh u oglasima da je na prodaju olympus za te pare... Hajd razmislicu za koji dan da li sad uzimam ili ostavljam za nesto kvalitetnije kasnije... :) Vi, ako imate neku preporuku, javite, interesuju me razlike izmedju olimpusovih modela, posto vidim da ih prave za razlicite namene. A i nesto sam video po forumima da hvale i Sony-jeve diktafone?

All times are GMT +1. The time now is 05:14 AM.