Re: Pomoc oko akustike prostorije za bubanj.
Vidim da imas nameru da koristis azmu i ad ploce,to sigurno nece spreciti da zvuk ne ode gore iznad,znam iz iskustva,takodje ni bas trap tu nece pomoci samo ces imati sredjeni zvuk u samom prostoru,ali nece tu i ostati.Zato nemoj bacati lovu na azmu vec jedini nacin da sprecis da zvuk ode gore je da pravis sobu u sobi,ali to puno kosta,jedini nacin je rostilj koji ce biti odmaknut od zida i napuniti ga kamenom vunom sto vece gustoce,po mogucstvu rostilj zatvoriti sa jedne i druge strane u sto vise sloja osb plocama,takodje tako isto uraditi i sa plafonom(spusteni plafon).Treba izracunati sta je jeftiniuje osb ploce+rostilj+kamena vuna ili zidanje ciglom + kamena vuna+ osb.Tako ces jedino malo spreciti da zvuk ne ode gore,ako se koristi i bas gitara to je tek problem zbog vibracija,ja imam isti problem,resavam ga tako sto na postojecem zidu idem sa kamenom vunom 5cm+betonski(sljaka blok)+5cm kamena vuna+osb ploce.Plafon, grede izmedju kojh je kamena vuna 10cm i sve to zatvoreno sa osb plocama sa obe strane,takodje iznat plafona dodatna kamena vuna,da zaboravio sam izmedju svakog sloja osb ploca ide sloj azmafona.Sve to i opet nisam siguran da nece nesto procureti iznad mene,da jos sam odradio plivajuci pod(pod izbetoniran tako da ne dodiruje zidove sobe zbog prenosa vibracija i samog zvuka.Eto, tek posle svega ovog dolazi do sredjivanja akustike u samom prostoru,ali to je vec druga prica.
Veliki pozz!
|