|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Htio bih uzeti neki usb interfejs za laptop, a koristio bi za kvalitetno snimanje gitare, bas gitare i da ima midi (vsti kontrola na nastupima)
Cesto cu trebati otici do gitariste da usnimim gitaru (ili bas) pa bih htio da to bude st kvalitetnije i jos da mogu na nastupima svirati preko laptopa neki vst sint... Kod kuce imam emu 1820m a ovo bi bila mobilna varijanta. Trazeci malo po forumu vidim da se spominje Tascam US-122L (ili US-144), EDIROL UA-25, ili neki M-AUDIO... Ima dosta komentara na stranim forumima za probleme sa tascam-om zbog stabilnosti i drajvera, ali vecinom se radi o ljudima koji imaju vistu ili (po onome sto mi se cini iz njihovih postova) o tome da ne znaju nista sami podesiti na racunaru... Pa me zanima sad ima li nekih iskustava ili mozda nekih drugih prijedloga? ne kontam kakve ulaze i izlaze ima ECHO INDIGO IOX? Kakva je to karta i da li bi mogao snimiti gitaru ? (nema veze ako nema midi)
Meine name ist DAL... BODAL...:<> Last edited by BODAL; 18-02-2009 at 12:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ako ti je primarna gitara (a za malo novca) pogledaj Line6 TonePort interfejse.
Ili ako insistiraš na MIDIju pogledaj malo M-Audio Fast Track Pro ili ako imaš nešto više novca M-Audio Fast Track Ultra. (ne toliko zbog broja kanala koliko zbog internog DSP-a) Navedene karte provjereno dobro šljakaju i predstavljaju Best Buy opciju u toj klasi. Ne zanosi se nekim WoW kvalitetnom, ali da ćeš za 100-200EUR imati kompletnu soluciju - imaćeš! Standardno dobra karta ti je i E-MU 0404USB, ali sam ja lično imao problema sa instalacijom na nekoliko laptopa (jednostavno se nije voljela sa nekim pločama).
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
@tiki:
da te pitam nesto, a da ne otvaram novu temu: meni treba usb ili firewire karta za notebook, samo za live. Treba mi najmanje 2 stereo outputa (jedan za matrice na razglas, drugi bubnjaru klik u slusalice). Nije mi bitan kvalitet, niti latenca, necu raditi sa midijem, niti cu ista snimati, pravicu projekte sa 2 stereo kanala (jedan kanal pripremljene matrice, drugi kanal bpm klik), dakle nije mi ni input bitan. Bitni su mala cena i broj outputa. Imas li neki predlog?
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
mozda emu 0202, m-audio mobile pre usb, novation nio 2/4, m-audio fast track pro, itd..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Budući da ti treba 2 x stereo, iliti 4 x mono
ja bih išao na USB varijantu. Mislim da nema pretjerane potrebe za FW koji zna biti itekako bugovit! Mislim da ti je tu početak priče (što se cijene tiče) E-MU 0404USB ili M-Audio Fast Track Pro.
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
mackie onyx satellite - čista petica! upravo to radim s njom(karticom) http://www.zzounds.com/item--MACONYXSAT
+ m-audio trigger finger + evolution uc33e + mackie onyx satellite + terratec phase x24 maj spejs saundklaud Last edited by yanprawda; 21-02-2009 at 12:49 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
novation nio, e-mu 0404 i po meni najbolji i nesto skuplji odabir - native instruments audio kontrol 1.
usb m-audio kartice ne bih preporucio nikome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Evo i ja sam u istoj potrazi. Mislim da bi suzio izbor na emu 0404usb i ni audio kontrol 1... E sad... Ono sto mene brine je to koliko je NI audio kontrol 1 provjeren, mislim, kako radi, da li se stvarno isplati... EMU 0404usb je dosta puta spominjan i isproban... Mene privlači taj NI, pa ako ga neko ima neka napise nesto. Cijene su im tu negdje...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
USB Audio Interface(sa Mic preamp-om) vs USB Audio Interface + mixeta | jox | Computer Hardware | 3 | 02-04-2009 08:54 PM |