Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Audio interface (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26338)

BODAL 18-02-2009 12:00 PM

Audio interface

Htio bih uzeti neki usb interfejs za laptop, a koristio bi za kvalitetno snimanje gitare, bas gitare i da ima midi (vsti kontrola na nastupima)
Cesto cu trebati otici do gitariste da usnimim gitaru (ili bas) pa bih htio da to bude st kvalitetnije i jos da mogu na nastupima svirati preko laptopa neki vst sint... Kod kuce imam emu 1820m a ovo bi bila mobilna varijanta.

Trazeci malo po forumu vidim da se spominje Tascam US-122L (ili US-144),
EDIROL UA-25, ili neki M-AUDIO...

Ima dosta komentara na stranim forumima za probleme sa tascam-om zbog stabilnosti i drajvera, ali vecinom se radi o ljudima koji imaju vistu ili (po onome sto mi se cini iz njihovih postova) o tome da ne znaju nista sami podesiti na racunaru... Pa me zanima sad ima li nekih iskustava ili mozda nekih drugih prijedloga?

ne kontam kakve ulaze i izlaze ima ECHO INDIGO IOX? Kakva je to karta i da li bi mogao snimiti gitaru ? (nema veze ako nema midi)

Tiki the Boyler 20-02-2009 07:38 AM

Re: Audio interface

Ako ti je primarna gitara (a za malo novca) pogledaj Line6 TonePort interfejse.
Ili ako insistiraš na MIDIju pogledaj malo M-Audio Fast Track Pro ili ako imaš nešto više novca M-Audio Fast Track Ultra. (ne toliko zbog broja kanala koliko zbog internog DSP-a)
Navedene karte provjereno dobro šljakaju i predstavljaju Best Buy opciju u toj klasi. Ne zanosi se nekim WoW kvalitetnom, ali da ćeš za 100-200EUR imati kompletnu soluciju - imaćeš!

Standardno dobra karta ti je i E-MU 0404USB, ali sam ja lično imao problema sa instalacijom na nekoliko laptopa (jednostavno se nije voljela sa nekim pločama).

dr.Ru 20-02-2009 08:28 PM

@tiki:
da te pitam nesto, a da ne otvaram novu temu:
meni treba usb ili firewire karta za notebook, samo za live. Treba mi najmanje 2 stereo outputa (jedan za matrice na razglas, drugi bubnjaru klik u slusalice). Nije mi bitan kvalitet, niti latenca, necu raditi sa midijem, niti cu ista snimati, pravicu projekte sa 2 stereo kanala (jedan kanal pripremljene matrice, drugi kanal bpm klik), dakle nije mi ni input bitan. Bitni su mala cena i broj outputa. Imas li neki predlog?

lesha 20-02-2009 09:44 PM

mozda emu 0202, m-audio mobile pre usb, novation nio 2/4, m-audio fast track pro, itd..

Tiki the Boyler 20-02-2009 10:20 PM

Budući da ti treba 2 x stereo, iliti 4 x mono
ja bih išao na USB varijantu. Mislim da nema pretjerane potrebe za FW koji zna biti itekako bugovit!
Mislim da ti je tu početak priče (što se cijene tiče) E-MU 0404USB ili M-Audio Fast Track Pro.

yanprawda 21-02-2009 12:45 AM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru (Post 235840)
@tiki:
da te pitam nesto, a da ne otvaram novu temu:
meni treba usb ili firewire karta za notebook, samo za live. Treba mi najmanje 2 stereo outputa (jedan za matrice na razglas, drugi bubnjaru klik u slusalice). Nije mi bitan kvalitet, niti latenca, necu raditi sa midijem, niti cu ista snimati, pravicu projekte sa 2 stereo kanala (jedan kanal pripremljene matrice, drugi kanal bpm klik), dakle nije mi ni input bitan. Bitni su mala cena i broj outputa. Imas li neki predlog?

mackie onyx satellite - čista petica! upravo to radim s njom(karticom)

http://www.zzounds.com/item--MACONYXSAT

funksoulbrother 22-02-2009 10:56 AM

novation nio, e-mu 0404 i po meni najbolji i nesto skuplji odabir - native instruments audio kontrol 1.
usb m-audio kartice ne bih preporucio nikome.

zlobisha 22-02-2009 11:06 AM

Quote:

Originally Posted by funksoulbrother (Post 235965)

Za?to? :confused:

InsaneEyes 22-02-2009 01:25 PM

Quote:

Originally Posted by funksoulbrother (Post 235965)

takodje

gricko 22-02-2009 04:06 PM

Evo i ja sam u istoj potrazi. Mislim da bi suzio izbor na emu 0404usb i ni audio kontrol 1... E sad... Ono sto mene brine je to koliko je NI audio kontrol 1 provjeren, mislim, kako radi, da li se stvarno isplati... EMU 0404usb je dosta puta spominjan i isproban... Mene privlači taj NI, pa ako ga neko ima neka napise nesto. Cijene su im tu negdje...

All times are GMT +1. The time now is 07:53 AM.