Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2009, 02:13 PM   #51
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: MCI-528D u studiju PR1 u Novom Sadu

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Za razliku od manijaka u Radio Beogradu i PGP RTS-u
Državno = Ničije Koliko je dobrih stvari sjebalo naše samoupravno socijalističko društvo, Boga pitaj Nije izgledalo strašno dok je Jože bio živ, pa prodavao Nato Paktu informacije o Varšavskom Ugovoru i Varšavskom Ugovoru informacije o NATO paktu, tu i tamo drapao naše nesvrstane prijatelje, malo se zaduživao... pa kupovao MCI stolove, Rols Fantome, Mercedese sa šetoro vrata, Plave Vozove, a vala delio i narodu šakom i kapom, pa mi nismo mogli da sjebemo i pokrademo toliko koliko se kupovalo i ulagalo.

Sad, pošto nema više Jože, te velike državne institucije liče na umiruće dinosauruse kojima treba još jedno 1000 godina da potpuno umru, a već se jedva vuku i dišu, jer su davno popustile pod parazitima. koji se i dalje množe, bez obzira na to što domaćin umire.

Žali Bože domaće muzičke "institucije" u vlasništvu države, sa svojim zaposlenima koji jedva čekaju penziju i rade po sistemu : "Niko ne može toliko malo da me plati, koliko ja mogu malo da radim"...

PGP-u bi najpametnije bilo da proda svoj MCI, da ga neko dovede u red i koristi kako treba, pre nego što dodje u situaciju da od njega ostane samo frame u ispravnom stanju.
Mada... i kada bi preduzeli neki takav "pametan ?" korak, verovatno bi ga budzašto otkupio neki tatin sin... ili mamin...

Srpska posla..
Old 05-02-2009, 02:25 PM   #52
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
E, ovo mi na početku nije bilo jasno. Mislio sam da je sto oduvek imao 28 kanala, pa da ste selili samo fadere sa grupa na levu stranu, al' sada vidim da ste zapravo ugurali četiri dodatna modula. ?to onda ne ostaviste i originalne kapice na tim modulima?

Mada naravno da sve to nema veze, va?no je da radi i da će moći da poslu?i jo? koju deceniju. Jako mi je drago da postoje ljudi koji kapiraju da ovakve stvari treba čuvati. Za razliku od manijaka u Radio Beogradu i PGP RTS-u

Pozdrav i svaka čast
pa da nije imao 28 vec 24 kanala...pa s obzirom da nismo imali brojeve ....

25, 26, 27 i 28
dodali smo s grupa. 5 6 7 8

a ovih par kanala sta sam dao nije imalo par kapica.... pa smo dodali sarene... meni je osobno to cool jer je" one of the kind" stol..!!!!!!

evo danas mi Duca kaze da nikad stol nije imao bolji sound sto me jaaaako razveselilo!!!!!
roginator is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 02:37 PM   #53
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

evo jos slika da nam silicon ne place da ga nismo stavili ..hvala kuzma ...ali evo da se ljudi uvjere da si vredamn momak ali nista ljepsi od avatara koje koristis na rumskom ..hehehheheehheeh

moram se malo i nasalit

slika jedan.. struja se ne sali sa strujom

slika dva ... narodno sijelo...duca, moritz i everlast

slika tri... sredjen vu metar od MCI

slika cetiri....silicon....slika govori 1000 rijeci

slika pet ...Boki fala na pomoci

Last edited by roginator; 11-10-2009 at 02:22 PM.
Old 05-02-2009, 02:45 PM   #54
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Mada... i kada bi preduzeli neki takav "pametan ?" korak, verovatno bi ga budza?to otkupio neki tatin sin... ili mamin...
Sumnjam - tatini (i mamini) sinovi se danas ne lo?e na te stvari. Oni bi pre da uzmu lokaciju recimo "petice" i otvore spa centar ili tako ne?to. Tehniku bi verovatno frljnuli kroz prozor. Dakle, samo treba sesti na klupu u parku preko puta, hraniti golubove (da te ne bi smarali panduri ?to gluvari?), i biti strpljiv
Old 05-02-2009, 03:04 PM   #55
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

ja osobno mislim da nije danas tesko doci do MCI stola.....

problem ga je sredit..... niti je to mali posao ...niti je jeftin,,,, niti ga svako zna napravit.......

imam kolegu U USA koji ima 5 MCI 500 stolova.... zadnji je kupio za 6000$ a zatim ulozio 9000$ da ga uredi ...jer tamo radnik nije jeftin, pogotovo koji zna!!! ( a kaze da su radila on i dvojca da se stol sredi )

i zatim ga je prodao za 17000$ nekom liku koji snima rock ... i to je bio kao super deal s obzirom da je tamo velika RECESIJA!!!!

sada sredjuje sljedeci MCI za prodat.....

znaci stol i nije problem ali dobar ispravan i sredjen je problem.....

neznam tocno koliko ima mci 500 u BG ali ima vise od 3 100%

i vjerujem da su svi u stanju!! pa je samo vrijeme kada ce ih izbacit...samo problem je sto su recimo ovi nasi ludaci s tv kupili sada preše i ono sto mi kupujemo oni bacaju u preše i hebe im se za vrednosti....

prije kojeg dana drobili su nove ampex trake 2" zapakirane....

da me izvine drustvo ...KRETENI UNISTAVAJU ONO STO SMO MI I NASI RODITELJI DEBELO PLACALI!!!!

zato ako ko spasi koji MCI ...IMA od mene rundu!!!!!
Old 05-02-2009, 04:21 PM   #56
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
neznam tocno koliko ima mci 500 u BG ali ima vise od 3 100%
Ima i više. Lično znam za bar četiri "bela" u i oko radio Beograda (Studija 5,6 i 13 +radiodramski studio) i bar jedan "sivi" u Košutnjaku (TV).

Ovaj u Košutnjaku su likovi "kastomizovali" izvadivši mu sve pan potove po kanalu (i L/R i F/B) i umesto toga uvalili po četiri on/off dugmeta kao neki quad routing, jebem li ga. Kao - TV je mono, pa šta će nam panorame... Kapiram da bi ti potovi kad-tad počeli da divljaju od silne neupotrebe, ali evo sada RTS ima stereo signal, ali nisam siguran da su vratili panorame.

P.S. (edit) Ko spase bar jedan od ovih ima turu i od mene.

Last edited by awacs; 05-02-2009 at 04:25 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 04:45 PM   #57
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Dr?avno = Ničije Koliko je dobrih stvari sjebalo na?e samoupravno socijalističko dru?tvo, Boga pitaj Nije izgledalo stra?no dok je Jo?e bio ?iv, pa prodavao Nato Paktu informacije o Var?avskom Ugovoru i Var?avskom Ugovoru informacije o NATO paktu, tu i tamo drapao na?e nesvrstane prijatelje, malo se zadu?ivao... pa kupovao MCI stolove, Rols Fantome, Mercedese sa ?etoro vrata, Plave Vozove, a vala delio i narodu ?akom i kapom, pa mi nismo mogli da sjebemo i pokrademo toliko koliko se kupovalo i ulagalo.

Sad, po?to nema vi?e Jo?e, te velike dr?avne institucije liče na umiruće dinosauruse kojima treba jo? jedno 1000 godina da potpuno umru, a već se jedva vuku i di?u, jer su davno popustile pod parazitima. koji se i dalje mno?e, bez obzira na to ?to domaćin umire.

?ali Bo?e domaće muzičke "institucije" u vlasni?tvu dr?ave, sa svojim zaposlenima koji jedva čekaju penziju i rade po sistemu : "Niko ne mo?e toliko malo da me plati, koliko ja mogu malo da radim"...

PGP-u bi najpametnije bilo da proda svoj MCI, da ga neko dovede u red i koristi kako treba, pre nego ?to dodje u situaciju da od njega ostane samo frame u ispravnom stanju.
Mada... i kada bi preduzeli neki takav "pametan ?" korak, verovatno bi ga budza?to otkupio neki tatin sin... ili mamin...

Srpska posla..
Deki svaka cast! Nisam jos cuo bolju retrospektivu "stanja na trzistu"...zalosno je sto je tako, ali verujem da ce stvari evoluirati..daj Boze
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 05:23 PM   #58
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Opominjem vas zbog besplatne reklame koju dajete pojedinim momcima sa foruma, roginator (pouzdano znam da mixas ako uopste mixas ITB-rekao mim Srce) ne zloupotrebljavaj forum nego lepo plati reklamu! Ustvari vi ste dosadni sa tim analognim praistorijskim stolovima, kome to jos treba, lepo vam je Slowstar objasnio al ne slusate iskusnog coveka!
Braca is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 05:44 PM   #59
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2009, 05:47 PM   #60
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Ustvari vi ste dosadni sa tim analognim praistorijskim stolovima, kome to jos treba, lepo vam je Slowstar objasnio al ne slusate iskusnog coveka!
Uf jeste, stalno zaboravljam da je tehnika u međuvremenu mnogo napredovala. A i nije ba? legalno da se krekuje i hakuje ta analogna tehnika pa da se posle prodaje k'o nova. Evo, stidim se.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules