|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#311 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Kako rece Artur, sa tim izuzetkom da postoje i "vojvodjanske gajde", koje se razlikuju od "skotskih" konstrukciono. Kod "skotskih" se vazduh uduvava, a "vojvodjanske" imaju pumpu kojom se upumpava u meh. I zasto ne bi kompresovao gajde? ![]()
![]() |
#312 | |
Moderator
|
![]() Quote:
hahhaha e pa nisam bash retardiran jbg.. nego mesham jednostavno.. ne mogu da ih povezem sa imenom hahahahah.. al ne znam shto sam navalio na irske gajde, kad su shkotske.. da ga bem.. zashto ne bi kompresovao? zato shto nema apsolutno nishta ispod njih, i same su nedinamichne.. ja mu rekao bolje stavi reverb, a on ne ne.. danas kompresujemo.. mislim, ono.. zamishljam ga kako objashnjava klincima koji hoce da budu automehanichari.. pa uzme tochak sa novim gumama napumpanim, i onda kao da ih dopumpava.. i tako 3 sata.. i kao svi gledaju i nemaju pojma shta radi (jer ne objashnjava) i nemaju pojma da gube vreme, al on je sav ozbiljan i "napaljen" da kompresuje gajde.. joooj.. samo kad se setim.. bilo je josh ispada, al nem pojma.. nishta mi nije tolko zanimljivo.. osim toga shto se u atrijumu (dvorishtu) skupljaju narkosi.. shmrkaju duvaju itd.. pa posle mi pokupimo ostatke hahaha i pricha nam profesorka solfedja kako je nashla kesu od otprilike sto grama neke trave ispod klupice.. i da je bacila.. secam se faca svih u klasi.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#313 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Member
|
![]()
Da ne bi otvarao novu temu postavicu pitanje ovde jer verujem da ima dosta veze sa ovom temom.
Interesuje me (s' obzirom da sam shvatio da upis u skolu i nije neka sjajna opcija) sta bi vi preporucili za pocetak bavljenja ovim poslom.Meni licno je najveci problem praksa.Vec par godina unazad skupljam informacije sa svih meni dostupnih izvora, zavrsio sam i neki mini kurs i stvarno me ovo interesuje ali jednostavno nemam dovoljno iskustva u studiju.Proveo sam mnogo noci ispred kompa i oci su mi bile ovolike ![]() Dakle kako neko ko pocinje ovim da se bavi da dodje do nekog studija a da to nije preko neke skole?Da li postoji mozda neki kurs kod nas ili nesto slicno koji bi ponudio adekvatno "obrazovanje"? |
![]() |
![]() |
#315 |
MAO
|
![]()
ne. To blejanje ispred kompa nije uzalud ukoliko si uspešno ovladao midi programingom, audio editingom i generalno upotrebom kompjutera u studiju, i stekao rutinu i brzinu, jer ti daje mnogo više šanse da se nekom privališ u studio, a ne da učiš i to. Ovi preko škola još manje vide studio od nas smrtnika, tako da slobodno zaboravi na to. A za studio, eto, cimaj se i dalje, drndaj forum, savatavaj drugare da ti daju neke svoje materijale da ih mixaš, sređuješ, snimaš, nabavi neku manju količinu opreme, i cimaj svakog koga znaš da ima neki studio da makar svrneš i vidiš kako to sve izgleda.
|
![]() |
![]() |
#316 |
Senior Member
|
![]()
ja od skole NIKAKO ne bih bezao, pogotovo sto sad ima i mesta na budzetu... imas fdu, imas vets... nece ti nikako skoditi skola... ja bih svakako probao da se upisem na fdu, da sam na tvom mestu
![]() e sad ako vec imas fakultetsku diplomu onda probaj da se ubacis negde, u neki studio... al, ako ne znas nikog, ja bih se zaputio u skolu, jednoga dana ta diploma ce ti znaciti ![]()
#317 |
Member
|
![]()
Hvala na odgovorima.Sto se tice upisivanja skole mislim da to barem u mom slucaju ne bi imalo mnogo smisla.Upravo zavrsavam FMU pa mi je skole dosta
![]() ![]() ![]() Dakle skola mi nije neka realna opcija.Sto se tice ove druge tipa ubaci se negde u studio to mi zvuci kao ono kad su pitali milijardera kako je uspeo da toliko zaradi a on im kaze: "Znas kako, zaradis prvo milionce, onda ulozis u neki posao i to se onda obrce i obrce..." ![]() ![]() ![]() P.S. Kuvam odlicnu tursku kafu! ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
MAO
|
![]()
ako si pri kraju FMU, kvalifikovaniji si za ovaj posao više od pola studijskih inženjera države Srbije, koji ne znaju šta je dur ni mol, a kamoli skala (ovde prestaje i moje poznavanje sofleđa
![]() ![]() ![]() Nema tu matori let me know, grizi i navaljuj, neko će biti dovoljno slab pa će te pustiti da makar gledaš šta on radi. Tu dolazi tvojih 5 minuta. Mnogi koje znam, uključujući i mene, su tako počeli, i čini mi se da je to najrealniji i najbolji način. Ja sam skoro 2 godine jurio jednog čoveka i jedan studio, dok me nije primio da blejim a vrlo brzo skontao da se bolje i brže snalazim sa novim tehnologijama od njega, pa sam mu postao desna ruka na više godina. I tom prilikom se nasnimao, naslušao i upoznavao ljudi i opreme. |
![]() |
![]() |
#319 |
MAO
|
![]()
a ti miloše, ne prepadaj više ljude sa tim školama, i sam znaš koliko je debila prošlo pored tebe i tvojih kolega, i koliko si i sam stvari shvatio da ne znaš pored žive i lepo plaćene škole. Ko ima 18godina, i viška novca i energije u žvotu, bolje da se privali nekoj prostoriji za vežbanje i napravi deal sa njima da im radi demo snimke, više će znanja, novca i klijenata tako videti nego da pogubi 4-5 godina na nekoj insituciji učeći matematičke modele digitalizacije signala (u obliku računskih zadataka).
|
![]() |
![]() |
#320 |
Member
|
![]()
Hvala na odgovorima.To je u stvari i ono sto me je interesovalo-kako se dolazi do tog zvanja.
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zabraniti... | idekius | Predlozi i sugestije | 8 | 03-04-2005 11:34 PM |