Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-01-2008, 12:05 PM   #31
vly
Member

vly's Avatar

Default Re: Radna fotelja-preporuka?

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Aeron je u USA okolo 1200$, tako da sam iz cuga odustao, NE DAM PARE za stolicu uz koju ide samo NEVE 88RS, ili (eventualno) neki SSL serije 9000, a ja da unesem u moju radnu sobu i drzim pored Soundcrafta - malo mi ne ide, zar ne?
Siguran sam da ima odlicnih, anatomski dobro uradjenih stolica u tom fazonu za max 300 evrica, a ja sedim na stolici koju mi je drug poklonio kada je zatvorio CD-DVD klub, doduse ja sam ispod 90 kg, sa teznjom da to jos vise smanjim, pa mogu da me izdrze "kancelarijske" stolice, bar za sada.

Slowstar,ma ja u sustini mislim isto kao i ti,ali prethodna dva puta kad sam se vodio tom(zdravom) logikom kupio sam fotelje koje kostaju izmedju 300 i 400 e,i menjam ih evo vec drugi put tacno na dve godine.Znaci SVI daju garanciju za fotelju 1 godinu(nema veze da li kosta 300 ili 600 e ),meni potraju 2 godine i onda mogu samo da se slikam.Znaci placam oko 200 e godisnje po stolici?
Sto se Aerona tice u Srbiji bukvalno DERU za to zadovoljstvo,tako da sam od te ideje odustao, jer necu da mi derikoze naplacuju po cenama za skorojevice i bizMismene.
Ovaj put(koliko mi vreme dozvoljava)sam u temeljnijoj poteri za ozbiljnom foteljom ali nisam jos nasao neku koja mi uliva vise poverenja od prethodnih koje sam imao...

Nisam bas picajzla za fotelje,samo sam se eto zainatio da vidim da li postoji trajnija fotelja a da ne kosta bas kao Stratocaster iz 79...

Pozdrav!
vly is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2008, 02:22 PM   #32
dgraph
Junior Member

Sjedio sam u nekoliko studija na VITRA YPSILON - meni cak bolji od AERON-a (mozes nasloniti glavu i u polulezecem polozaju "raditi" ...). Nije jeftina, ali je jako solidno radjena stolica ...
dgraph is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2008, 04:35 PM   #33
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by vly View Post
Slowstar,ma ja u sustini mislim isto kao i ti,ali prethodna dva puta kad sam se vodio tom(zdravom) logikom kupio sam fotelje koje kostaju izmedju 300 i 400 e,i menjam ih evo vec drugi put tacno na dve godine.Znaci SVI daju garanciju za fotelju 1 godinu(nema veze da li kosta 300 ili 600 e ),meni potraju 2 godine i onda mogu samo da se slikam.Znaci placam oko 200 e godisnje po stolici?
Sto se Aerona tice u Srbiji bukvalno DERU za to zadovoljstvo,tako da sam od te ideje odustao, jer necu da mi derikoze naplacuju po cenama za skorojevice i bizMismene.
Ovaj put(koliko mi vreme dozvoljava)sam u temeljnijoj poteri za ozbiljnom foteljom ali nisam jos nasao neku koja mi uliva vise poverenja od prethodnih koje sam imao...

Nisam bas picajzla za fotelje,samo sam se eto zainatio da vidim da li postoji trajnija fotelja a da ne kosta bas kao Stratocaster iz 79...

Pozdrav!
pa onda kupi na crnom trzishtu titanijum, uranijum i sh'atijaznam i daj nekome da ti izlije leguru napravljenu po tvojim ledjima i guzovima.. ja ne znam.. imam stolicu od 5000 dinara koju je cale moj digao sa posla, i trudim se da se ne krivim (previshe) i evo traje mi vec 5 godina, a 12 sati dnevno sam u njoj.. menjao sam joj presvlake par puta.. pukao mi je jedan tochkic, skinuo sa druge stolice i zamenio.. funkcionishe besprekorno.. imate sliku na temi sa slikama studija.. i imam 92 kilograma.. evo sad sam se izmerio zbog vas.. smarachi.. nisam hteo da znam..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2008, 05:01 PM   #34
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

a zasto vi debelguzi se na prihvatite knjige: "Protjerajte secer"... ja vec jesam...

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2009, 08:14 PM   #35
evan3sco
Junior Member

Od mene preporuka za fotelju koju sam uzela pre pola godine.Svaki komentar hvale je suvisan.Idite u Sindjelicevu 36 pa isprobajte sami.Firma se zove
Anaks.Evo i linka pa pogledajte sami:
http://www.anaks-namestaj.com
Moja je oznake Fotelja iNET.Erogonmija je do perfekcije napravljena sto mi je bilo i najbitnije.
evan3sco is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2009, 09:02 PM   #36
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by evan3sco View Post
Od mene preporuka za fotelju koju sam uzela pre pola godine.Svaki komentar hvale je suvisan.Idite u Sindjelicevu 36 pa isprobajte sami.Firma se zove
Anaks.Evo i linka pa pogledajte sami:
http://www.anaks-namestaj.com
Moja je oznake Fotelja iNET.Erogonmija je do perfekcije napravljena sto mi je bilo i najbitnije.

... i koliko je to ovih nasih para... evrica?

Pozz
Old 31-01-2009, 05:56 PM   #37
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by vly View Post
Hm,vozim mount-bike aktivno cesto i preko 100 km dnevno(leti na odmoru),u gradu po 40-50 km dnevno, koliko vec stignem od obaveza,isao na teretanu godinama(i nije neka fora,bike je mnogo bolji),i veruj mi da osecam razliku u stoilicama od 50 i 500 e,sigurno.

Ja sam za sledece: Stolica od 300 e pa navise(shodno mogucnostima) plus 950 e za sport i rekreaciju...
i onda , MANJE PROBLEMA...
Jel stolica sa gelom? Npr. firme Scot?
Old 31-01-2009, 10:24 PM   #38
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Jel stolica sa gelom? Npr. firme Scot?
Ja radije preferiram Cannondale,jos ako bi imala i bike pedale uz sustain pedalu ,hejhaaa!
vly is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules