|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
jes vala, moraš samo da sa matrice skineš da ne bude musical nego linear i ostaće tamo gde treba
samo ovakve stvari radi čim počneš a ne kad ti se nagomila gomila partova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Hvala Arture. Uradicu neki primer tog tipa sam.
Inace Hitmen, nije preporucljivo raditi to menjanje sa linear na musical i obrnuto recimo vise od 1-2-3 puta u toku jedne pesme, jer ni sami ljudi u Steinbergu ne znaju sta sve moze poci naopako, zbog nekih matematickih algoritama, kuraca i palaca. Sami tako kazu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
pa nemože se menjati kolko ja znam više puta. Il je jedno il je drugo, to je status kanala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Pa moze, promenom tog statusa na kanalu (recimo snimis 2 takta sa linear, pa onda prebacis na musical pa snimis, itd. - primer dajem).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
auč, to je put u pakao
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
O cemu vi?
Salite se malo, a? ![]() Jel pricamo o "satic-notica" temi? Mozes usnimavati sve kako ti volja jer to nema veze sa samim usnimkom. Desi se da recimo zelis da izmenis tempo celom projektu (ovo realno ima smisla jedino u demo varijanti, posto se sve preko 2 bpm razlike cuje u kvalitetu zvuka) i ti popalis "notice" i lepo promenis tempo, a audio isprati to lepo kao midi (osim sto se sjebe zvuk). To kako se sta usnimava, nema veze sa tim, vec je u pitanju olaksica u editingu. Recimo... Radim pesmu i na pocetku sam. Uradim bubanj, nasnimim neki harmonski instrument, tipa klavir ili tako nesto... Odsviram "neki" bass i "neku" gitaru, cisto da vidim kako to radi muzicki... Onda shvatim da mi je tempo spor/brz i ja lepo, da ne bih opet usnimavao "pilot" instrumente, lepo "klik" na satic, on postane notica i lepo nastavim sa usnimavanjem klavijatura... A to da li je upaljeno ili ugaseno i koliko puta, nema ama bas nikakve veze, barem ja nisam osetio nikakve komplikacije tokom svih ovih godina kako koristim tu pogodnost... Mozda vas nisam dobro razumeo, pa ne pricamo o istoj stvari, ali verujem da nisam pogresio...
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() aj videcu da uradim neshto.. hvala ti za ovo.. samo gde se to beshe menja? sad sam sve pomeshao.. na prozoru od samog aranzera gore desno (ugao) ili na onom "satu" kako ga neki zovu.. pusa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Sale...
Ako pouzdano znas tempo aranzmana koji je podmixan u trake, samo iskljucis "noticu", ona postane satic, promenis tempo i lepo stavis trake na grid... A ako ne znas, iseces jedan loop i ubacis ga u neki loop program, on prepozna tempo i opet isti postupak. Minut posla.
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
ne razumesh.. nisu sve trake od pochetka do kraja.. nego sirovo snimljene.. nabacane gore dole levo desno.. bekovi, lead itd..
u jednom stereo kanalu matrica.. koja je u potpuno levom tempu u odnosu na tempo u kom je nismano.. e, sad.. jedino shto je meni padalo na pamet.. je da zalepim sve snimke iz svakog kanala.. i tek onda da promenim tempo.. medjutim, to mi je problem jer je vecina tih stvari ili za baciti ili za doraditi.. dakle, ako hocu da stisham (il da pomerim u vremenu) npr jedno parche vokala u kanalu 1, moram da otvorim tu novu "traku" (u kojoj su sve ostale) da nadjem taj deo koji mi smeta, pa tek tu da sechem i da nameshtam.. kapiram da mi nije najpametnije reshenje, i da postoji bolje ispred mene.. al mi ne pada na pamet.. poshto jako retko to i radim.. ali kad se neko tako zajebe i donese mi tako snimljenu stvar na mix, tu nastaje problem.. ako me kapirash.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
A da li znas u kome je tempu stereo traka?
Ako znas (a i ako ne znas, saznas kako sam ti objasnio...), lepo odseces je do pocetka sempla, iskljucis na svim kanalima "notice", a da ostanu "satici", namestis tempo koji treba, selektujes sve trake, a onda tu stereo traku namestis na grid i sve ostale jednako sa njom dodju tacno gde treba. "Piece of cake" ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pitanje again | maya | Tutorijali | 7 | 15-11-2008 12:30 PM |
vst pitanje | liman021 | Audio Software | 10 | 29-07-2006 09:56 PM |
Pitanje | Goran | Razno | 2 | 13-07-2006 05:10 PM |