|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
E pazi....i moji Adami imaju to ulegnuce na pola, a kod Leshe (isto na A7) ima puno tih ulegnuca....hocu da kazem ....pot celim hodom ide stepenasto..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
ja sam dok sam imao aktivne monitore drzao volume pot na pola, i nikad nisam prelazio -10 db interno..
mislim da postoji mogucnost i da se zbog malog klipa sprzi amp na ulazu.. tako da, ne bih nikad drzao na -0.1 ako nemam dobar limiter (uvek) na izlazu.. jednostavno, desi se da kada "odmutiram" neki kanal u sx-u da pukne mnogo glasnije nego shto bi inache trebalo, jer battery i shta god od vst-ova izgleda da puste ponekad i zvuk koji je preskochen dok je bio mutiran.. iz nekog razloga.. bar mi se tako chini.. a kad sam umoran, desi se da npr ugasim poslednji kompresor na npr doboshu, i naravno zaklipuje mi signal dok ne stignem da zaustavim traku.. il jednostavno, sklizne mi mish i dignem regler mnogo vishe od onoga shto sam zeleo.. tako da, ne zelim da ni moja greshka ni kompjuterski zabod prouzrukuje crkavanje monitora/pojachala.. sad mi (pasivna varijanta) stoji out na karti na -8, amp za monitore na polovini, a izmedju je big knob kod kog retko prelazim prvu chetvrtinu.. nemam potrebe za glasnijim monitoringom, pre svega.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Na kojoj jacini bi trebao da drzim adame a7 ako su ubodeni direktno u karticu emu 1212m?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
25% tj na 9 sati ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
na mojim TANNOYima i nema pot za volume
![]() takod asu oni uvek na najjjachem pa i ne moram da brinem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
uvek su mi potovi na max i nikada nista nisam sprzio... a desili su se razni kurshlusi u softveru dok sam radio... naravno uvek brzo reagujem i spustim master regler
e sad, sto sam verovatno na tim stvarima izgubio 10ak godina zivota to je druga prica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Vecina snagasa nemaju potenciometar za volume,oni su sami po sebi vec namjesteni da idu do kraja zavisno od pobude koje om daje pretpojacanje,u ovom slucaju zvucna karta koja ide u aktivne monitore,i nema nikakvog suma,posebno kod onih sa manjom snagom do oko 200 w.Isto tako ne griju se kad su ukljuceni a pot iz zvucne je odvrnut samo malo ili ni malo!Tako da nebi smetalo monitorima i ako su odvrnuti do kraja,bez ako nisu neko smece pa imaju njesra amp u sebi!Naravno nije prakticno budu na Maximumu u slucaju da se pojacava misem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori... Help! :) | zlobisha | Monitoring | 20 | 01-03-2009 04:04 PM |
monitori monitori monitori | balthazaar | Monitoring | 23 | 16-07-2006 08:00 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |