Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-01-2009, 09:58 AM   #1
studioduendemne
Junior Member

Default digidesign oo2-ack fatory-FireWire problem

Ja sam novi na forumu i hteo bih da vas zamolim za pomoć-Prije pola godine kupio sam digidesign 002 Rack factory koji je do pre par dana radio bez problema-bez problema je očitavao pro tools Le 7,1 kjoji sam dobio uz njega -a onda-Kada poku?am da otvorim P.tools dobijem upozorenje na monitoru da P.tools ne mo?e da pronadje hardware od D.designa t.j da ne mo?e da ga locira!!!
Takodje me interesuje firewire konekcija, jer kada konektujem računar i D.design hardware, na back panelu gde su FireWire portovi za ulaz gori zelena led-diodica ali na front panelu gde je kontrolna diodica(1394) ne pali se!
Interesuje me da li odmah nakon FireWire konekcije iz računara u D.design kontrolna lampica 1394-počinje da svetli ili tek po?to se otvori ProTools- da li mi je crkao fire Wire na digi-hardweru i da li postoji neki način ili test da proverim to?
MOLIM VAS ZA SAVET I POMOĆ -JER SAM ČUO DA OVDE (NA FORUMU) IMA IZUZETNO DOBRIH LJUDI I STRUČNJAKA KOJI NESEBIČNO DAJU PRAVE I DOBRONAMERNE SAVETE I INFORMACIJE- UNAPRED HVALA SVIMA!
studioduendemne is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2009, 10:09 AM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: digidesign oo2-ack fatory-FireWire problem

dobrodošao na forum i obrati pažnju ubuduće u koju sekciju kačiš teme.
Siguran sam da će ti neko već odgovoriti, ja nemam previše iskustva sa Digi 002.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2009, 10:39 AM   #3
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Ta lampica nazad i treba da sija, a ova napred tek kad software uspostavi konekciju sa kartom, PT, ili bilo sta drugo sto je koristi...
Predpostavljam da je Windows... Deinstaliraj taj 7.1 i instaliraj opet, ako vec nemas 7.4, mada bi bilo najbolje da skines update 7.4, jer je to poslednja verzija sedmice i radila je dobro... Pitace te da li da ti obrise sve, ili samo PT, ti obrisi sve, pluginovi ce ti naravno ostati, trazice ti i dva-tri restarta...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2009, 10:54 AM   #4
studioduendemne
Junior Member

HVALA NAJLEP?E-Sve sam to poku?ao čak sam i pozajmio od pprijatelja njegov računarkoji je puno bolji od moga (dual core)misleći da nije fire wire kartica u mom računaru neispravna .ali uvek se de?ava ista stvar-jednostavno ne mo?e da locira hardware od Di-designa - pa smo onda reinstalirali kompletan windows-ali isato - pa sam kupio novi fire wire karticu za računar ali isto-bojim se da mi nije crkao F.W. ulaz na digiju-mo?da pričam gluposti ali ja sam početnik-i zaista vam hvala na svakom savetu!
Old 16-01-2009, 12:21 PM   #5
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Meni se desavalo isto kad sam kupio 002, jednostavno nije Windows mogao da je pronadje, ustvari kao da nije ni postojala, vratio sam je i dobio novu, ta je zaista bila pokvarena... Imas iza dva firewire porta na karti, mada verujem da si i to probao...
Pokusaj da se setis od kada ti se to desilo i sta je prethodilo tome, jesi li imao nekih drugih problema pa se to pojavilo, ili tek tako...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2009, 12:36 PM   #6
studioduendemne
Junior Member

Da li je moguće , da niko ne zna na koji se način mo?e proveriti da li je FireWire ulaz na Digi002 hardware ispravan ili ne????????
Old 16-01-2009, 12:39 PM   #7
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

koju verziju protoolsa imas?
Manley is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2009, 12:43 PM   #8
studioduendemne
Junior Member

pa tome je prethodilo crkavanje jednog od 4 HD-lkojega smo zamenili i posle toga je sve radilo normalno -par dana kasnije kada sam ookušao da pokrenem Protools-desio se taj problem - u medjuvremenu je nestajalo struje 5-6 puta-ali je i posle toga radio bez problem,a...
Old 16-01-2009, 12:46 PM   #9
studioduendemne
Junior Member

imam orginalnu verziju Pro Tools 7 LE
Old 16-01-2009, 02:45 PM   #10
studioduendemne
Junior Member

Zaista sam mislio da ću na ovom forumu naći re?enje za moj problem i da će mi ljudi -kompetentni sa dugogodi?njom praksom i znanjem dati par konstruktvnih i konkretnih predloga-

I svi vi vlasnici studija,in?injeri zvuka i producenti imali ste 14 ggodina, kao ja sad-SETITE SE
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules