|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Evo problematike: na IBM laptop (P4-M 1.7G, 512RAM) preko jednog FW porta povezujem eksterni hard (Maxtor 250GB u FW/USB2.0 racku) i audio interface (Hercules 1612fw), i to prvo hard a na njega interfejs (ne moze obrnuto, na interfejsu imam samo jedan FW port). Kada snimam u Cubaseu na eksterni hard (nebitan je broj kanala), posle nekog vremena ASIO drajver se zapuca bez nekog vidljivog razloga, tj. prestaje da snima/reprodukuje, nekada i posle 45min normalnog rada. Jedino pomaze reset programa ili promena sample rate-a. 'Dropout' se mnogo ranije desava kada je sample rate veci. Ista stvar se desava i pri reprodukciji, cak mnogo gore, posto drajver pukne vec posle nekih 10sec na 96kHz. Eliminisao sam sve potencijalne hardverske konflikte, deljenje IRQ i sl, i dalje je isto. Takodje promena latencije (bafera) interfejsa ne menja stvari. Probao sam i u drugim programima, isto se desava i u Sonaru, tu mi cak prijavi dropout i nesto kao 'Data can't be written to HDD, possibly full'. Pretpostavljam da je problem na FW magistrali, zato sto sve radi normalno kada snimam na laptopov interni HDD, ili kada eksterni HDD vezem kao USB, tada nema zapucavanja drajvera. Takodje nema zapucavanja kada u Sonaru koristim WDM drajvere. Kako uopste otkloniti takav konflikt na FW busu, kada svi uredjaji koriste isti IRQ? Jel mi jedini spas da kupim PCMCIA FW karticu, pa da imam dve magistrale?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Sam si sebi odgovorio na pitanje...
Već sama činjenica da karta ima samo jedan FW konektor govori mnogo! U principu, planirano je da ta karta proguta čitav propusni opseg FW magistrale! Tako da tu HDD nema šta da traži! Prva solucija je nabavka PCMCIA FW kontrolera. A druga, i moja topla preporuka je da uvaljaš nekome tu kartu i pazariš E-MU 1616 ili 1616m (ako ti finansije dozvoljavaju) i da se udariš nogom u guzicu! Pošto si već laptopaš! Welcome to Rumski!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ASIO SCOPE driver problem ! | pulsar 2 | DSP forum | 2 | 05-10-2009 08:03 PM |
digidesign oo2-ack fatory-FireWire problem | studioduendemne | Computer Hardware | 19 | 20-01-2009 10:57 AM |
Problem sa pode?avanjem ASIO panela :( | Shady | Audio Software | 17 | 08-06-2005 11:26 PM |