|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
u redu,ukapirao sam sad kako da mapiram semplove i note u kontaktu
postoji li alat u kontaktu kod mapiranja iznad dirki da mi oznaci koje su dirke vec zauzete prethodnim samplovima koje sam podesio? znaci ako je trenutni koji podesavam zuti,da mi vec zauzete budu sivom ili tako nesto....kao ghost cigle u piano rolu....nadam se da me razumete da bih imao bolji pregled samplova koji se okidaju jos jedno pitanje: ja sam skinuo neke semplove i cini mi se da je pisalo da su u kontakt formatu pa sam se ponadao da mozda vec postoje gotovi drumkitovi koji su zapamceni kao presetsi i da mogu da pustim midi i da samo shiftam presetse da odaberem sta mi najbolje zvuci a i to je pitanje: kako da sacuvam gotov preset sa sve semplovima u raku i anvelopama podesenim za svaki sempl - drumkit prakticno? sledece pitanje: nije mi jasno sta oznacavaju ovi plavo-sivi pravugaonici? u redu ovaj zuti,ali ovi sivo-plavi???? evo slika: ![]() a sad sto se tice FPC-a prvo sta je Pad? ona "kocka",jel da? dalje mi nisu jasni lejeri...u redu da napravis svoju perkusiju itd,ali oni klizaci desno mi nikako nisu jasni kada pustim midi vidim da nekad okida samo jedan lejer,nekad sva 3, E TO MI BAS BAS BAS NIJE JASNO ??? dalje ono "a" i "b" dole levo isto ne provaljujem sta radi i gore levo lista za biranje padova mi nije jasna,sta tu prakticno biram? evo slika: ![]()
![]() |
#12 |
Superoperater
|
![]() Quote:
Zuti je onaj koga trenutno editujes i to je trenutno selektovani pravougaonik iliti zona. Oni sivi su tu da ti oznace koji se jos semplovi koriste na kojim dirkama. imas cak ispisan i naziv sempla koji je sadrzan u toj zoni. Kako klikces na te plavosive zone, videces da postaju zuti. Svaka zona ima svoje zasebne vrednosti za keyrange, volume, root, pan i tune. Ove vrednosti su ispisane iznad polja u kome su zone i mala klavijatura. Sta znaci koja stavka, vec sam ti pisao, procitaj u postu pre ovoga. Ako hoces da svi semplovi imaju isti pitch bez obzira na dirku koja ih svira, iskljuci TRACKING koji se nalazi ispod polja sa zonama i klavijaturicom. Korisno za bubnjeve. Ako hoces da svaki sempl ima posebnu envelopu, efekat i tako dalje, onda moras da udjes u kontakt malo dublje i dodelis zonu ili vise zona - grupama - sve opcije sa zonama radis desnim klikom na polje za zone i biras sta da radis - npr dodeli sve zone posebnim grupama. Samo grupa moze da ima zasebne envelope, efekte i sl. Primetices da gore u vrhu crvenim pise EDIT ALL. To se odnosi na grupe. Kad napravis vise od jedne grupe, tu mozes posebno da je odaberes. Sacuvas tako sto kliknes na disketicu skroz gore u plaginu u ravni logoa KONTAKT. Otvori ti se save prozor i tamo odaberes sta god hoces od opcija koje su jasne po sebi - da sacuvas sa semplovima ukljucenim u sacuvani kit, bez njih (samo informaciju gde se koji nalaze)... Kontaktov format fajla je .nki. Cita on i .sf2 i .nks i .rex i svasta jos. Ne znam u kom si formatu skinuo semplove - ako su nki ili nks onda je to gotov kit. To je ukratko - to. Kontakt je dosta kompleksan sempler i ne bih ti preporucio da pocnes sa njim... A sad sto se tice FPC-a Quote:
Ono gore levo je biranje stranice sa padovima. Ima dve banke padova (to je ono A i B) sa po 32 pada. To su znaci 2x32 polja na koja mozes da nakacis neki zvuk. E sad da ne bi sva 64 polja bila na ekranu, napravljeno je da vidis samo po 4x4 polja, a gore biras koji je pad aktivan - selektovan. Valjda je sad jasnije, nemam fruity loops instaliran pa pricam na osnovu slike sa neta ![]() Najbolje ti je da u youtubeu ukucas FPC ili kontakt i izbacice gomilu videa gde ljudi prakticno i vizuelno pokazuju kako se radi. Nadam se da ti je engleski dobar. eto za sada, pa se zanimaj i provaljuj. Kad opet zapnes a ti javni ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 12-01-2009 at 12:32 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
pitam za FPC
meni za pocetak je skroz nepotrebna ta opcija da za razlicite velocitije okida razne lejere dakle kako da je iskljucim? odnosno da mi za sve velocitije okida uvek sve lejere? hvala puno na svom trudu i pomoci dosad !
![]() |
#14 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Samo... bilo bi pametno skinuti te lejere koje ne koristis jer ce tako da se cuju istoremeno sa prvim lejerom - a i ustedis RAM.
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
hvala na svoj pomoci dosad !
evo gledam sad baterry i onako,ne moze da se provali bas za 15 minuta imam samo go plugin,bez originalnih semplova i kitova,zelim da napravim iste od svojih semplova otvorio sam browser i kako sad? hilfe
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
eh do pimpeka
![]() nitko? ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zelim da napravim studio. | JovaNS | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 03-03-2009 03:38 PM |
kako da napravim mini studio ?? | pinga | Dizajn i konstrukcija studija | 22 | 18-08-2006 04:41 AM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |