Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2009, 08:19 PM   #1
ELEKTROIVO
Member

ELEKTROIVO's Avatar

Smile Emt-257 Rack

prijatelj mije prije nekoliko mjeseci donio dva modula na rekiranj... dosta sam s namučio sa dokumentacijom na Njemačkom jeziku k oi ba? i ne razumijem, desetak kvarova... ali mislim da se trud isplatio...... pogledajte slike u privitku pa slobodno komentirajte

napajanje je izvedeno kao dva odvojena izvora od 12V spojenih u seriju kako bi se dobilo potrebnih 24V (to sam ovako napravio jer nisam na?ao odgovarajući transformator)
sve istosmjerne konekcije su izvedene nisko?umnim kabelom koji se inače koristi kod mjernih instrumenata, a sve audio konekcije odrađene su mogami kabelom. banane su odabrane plastične, kako bi se izbjeglo spajanje plutajuće audio mase sa masom kuči?ta.

cijeli aparat je te?ak oko 4 kg
Attached Files
File Type: zip EMT01.zip (312.0 KB, 330 views)
File Type: zip EMT02.zip (323.2 KB, 311 views)
ELEKTROIVO is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2009, 09:04 PM   #2
RNT
Member

RNT's Avatar

Default Re: Emt-257 Rack

Koliko vidim limiter je vec u oglasniku, za 5800kn, sto bas i nije malo, ali mene vise interesira dali ste ga isprobali kako radi s obzirom da se radi o vintage limiteru i kakvi su dojmovi?

Pozz......
RNT is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2009, 12:15 AM   #3
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Najbolje da se ja tu sad ubacim s obzirom da je ta ista sprava kod mene na testu.

Zvuci stvarno sjajno! Oba modula su dobro izbalansirani tako da se izvrsno nose sa stereo snimkama. Nema da neki modul malo vise vuce u basu ili u visokima ili da negdje gubi fokus. Sve je na mjestu.
Zvuk je izrazito obojan. Nema price o netaknutom signalu! Zvuk mu je tvrd ali sve zvuci ugodno i bas onako "vintage" kako svi sline za tim. Low-mid mu je izrazito ofarban. Kao da ga tamo najvise stisne i ne da ni da mrdne. Visoki mu na nekim tipovima signala mogu biti prekonkretni. Recimo, miksam sad jedan bend gdje pjevacica ima tanak glas bez puno donjih frekvencija ali sa izrazenim podrucjem oko 3khz gdje kad se zadere onda stvarno neugodno zvuci. EMT to sjajno pripitomi, ali mu je nusprodukt toga da one najvise frekvencije postanu toliko ispeglane i stisnute da na nekim dijelovima to nije bas najprirodnije. Ono gore sto zovu "zrak" ("air") dinamicki prestane disati. Ali zato na bass gitari (DI snimka) ta sprava zvuci savrseno. Ubodes i zaboravis, ali doslovno. Taman stisne toliko da svi tonovi ravnomjerno izlaze, a bas jos uvijek dise. Stvarno izvrsno. Dobre rezultate sam dobio i s kickom s bubnja. Izvrsno izvuce sustain, posebno na snimci sa vanjskog mikrofona. Na snare-u je relativno bezvezan. Niti na akusticnim gitarama me nije bas oborio s nogu (uz napomenu da na toj snimci na kojoj sam probavao je stvarno katastrofalna izvedba i to vjerovatno ni najskuplji svemirski kompresor ne bi uredio!). Elektricne gitare mu leze. Super zvuci kad se nabije do neke tocke gdje je recimo dovoljno, i onda jos malo. Smrvi ju ali tako da to zvuci stvarno sjajno.

Njegov jedini problem je sto su mu kontrole dosta ogranicene. Release recimo ide do 10 sekundi, tako da je u praksi upotrebljiva ona prva polovina skale a ostalo je predugo. To je ipak broadcast limiter! Ali zato auto-release radi sjajno. Inace nisam bio odusevljen za auto-release funkcijama kad sam ih sretao na raznim spravama, ali kod ovoga je ta funkcija stvarno sjajna! Attack mu je jako jako kratak, i cijela skala je u mikrosekundama. Na pocetku sam se recimo zajebo pa sam postavljao vrijednost attacka od oka, po poziciji potenciometra dok nisam skuzio da sve te pocetne vrijednosti hvataju tako brzo da ne ostavljaju prostora da materijal malo dise. Al da se fino to namjestiti.

Ma sve u svemu, stvarno super zvuci! Da imam te novce, ne bi mi izasao vise iz studija! Ako ikad naletim na neki razjebani EMT 257 za male pare, uzimam ga i nosim na sređivanje! To treba imat!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2009, 05:15 PM   #4
ELEKTROIVO
Member

ELEKTROIVO's Avatar

Evo, Shot ti je odgovorio na ova tvoja pitanja... ja nemam baš uvjete za ozbiljniji test...... ja natjeram nešto da radi pa dam prijateljima na test.......
Old 11-01-2009, 10:51 AM   #5
idekius
Mason

idekius's Avatar

Ovo moje slabo srce ne mo?e da izdr?i!!!
Old 11-01-2009, 10:55 AM   #6
ELEKTROIVO
Member

ELEKTROIVO's Avatar

pa nemoj tako Idekiuse.... ma samo pošalji na PM ono što sam te zamolio... pa riješit ćemo nešto......
Old 11-01-2009, 12:35 PM   #7
ELEKTROIVO
Member

ELEKTROIVO's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Najbolje da se ja tu sad ubacim s obzirom da je ta ista sprava kod mene na testu.

Zvuci stvarno sjajno! Oba modula su dobro izbalansirani tako da se izvrsno nose sa stereo snimkama. Nema da neki modul malo vise vuce u basu ili u visokima ili da negdje gubi fokus. Sve je na mjestu.
Zvuk je izrazito obojan. Nema price o netaknutom signalu! Zvuk mu je tvrd ali sve zvuci ugodno i bas onako "vintage" kako svi sline za tim. Low-mid mu je izrazito ofarban. Kao da ga tamo najvise stisne i ne da ni da mrdne. Visoki mu na nekim tipovima signala mogu biti prekonkretni. Recimo, miksam sad jedan bend gdje pjevacica ima tanak glas bez puno donjih frekvencija ali sa izrazenim podrucjem oko 3khz gdje kad se zadere onda stvarno neugodno zvuci. EMT to sjajno pripitomi, ali mu je nusprodukt toga da one najvise frekvencije postanu toliko ispeglane i stisnute da na nekim dijelovima to nije bas najprirodnije. Ono gore sto zovu "zrak" ("air") dinamicki prestane disati. Ali zato na bass gitari (DI snimka) ta sprava zvuci savrseno. Ubodes i zaboravis, ali doslovno. Taman stisne toliko da svi tonovi ravnomjerno izlaze, a bas jos uvijek dise. Stvarno izvrsno. Dobre rezultate sam dobio i s kickom s bubnja. Izvrsno izvuce sustain, posebno na snimci sa vanjskog mikrofona. Na snare-u je relativno bezvezan. Niti na akusticnim gitarama me nije bas oborio s nogu (uz napomenu da na toj snimci na kojoj sam probavao je stvarno katastrofalna izvedba i to vjerovatno ni najskuplji svemirski kompresor ne bi uredio!). Elektricne gitare mu leze. Super zvuci kad se nabije do neke tocke gdje je recimo dovoljno, i onda jos malo. Smrvi ju ali tako da to zvuci stvarno sjajno.

Njegov jedini problem je sto su mu kontrole dosta ogranicene. Release recimo ide do 10 sekundi, tako da je u praksi upotrebljiva ona prva polovina skale a ostalo je predugo. To je ipak broadcast limiter! Ali zato auto-release radi sjajno. Inace nisam bio odusevljen za auto-release funkcijama kad sam ih sretao na raznim spravama, ali kod ovoga je ta funkcija stvarno sjajna! Attack mu je jako jako kratak, i cijela skala je u mikrosekundama. Na pocetku sam se recimo zajebo pa sam postavljao vrijednost attacka od oka, po poziciji potenciometra dok nisam skuzio da sve te pocetne vrijednosti hvataju tako brzo da ne ostavljaju prostora da materijal malo dise. Al da se fino to namjestiti.

Ma sve u svemu, stvarno super zvuci! Da imam te novce, ne bi mi izasao vise iz studija! Ako ikad naletim na neki razjebani EMT 257 za male pare, uzimam ga i nosim na sređivanje! To treba imat!

fakat si si dao truda ))))))))))))))))
Old 11-01-2009, 01:01 PM   #8
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

A jesam...
I ti ces si dati truda kad ja negdje upecam jedan ovakav modul pa ces opet prolazit agoniju rekapiranja i rackiranja! hehehe
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2009, 01:13 PM   #9
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by ELEKTROIVO View Post
pa nemoj tako Idekiuse.... ma samo po?alji na PM ono ?to sam te zamolio... pa rije?it ćemo ne?to......
Sada je Rogina na potezu... ostaje da se nadam...
Old 11-01-2009, 05:28 PM   #10
ELEKTROIVO
Member

ELEKTROIVO's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
A jesam...
I ti ces si dati truda kad ja negdje upecam jedan ovakav modul pa ces opet prolazit agoniju rekapiranja i rackiranja! hehehe

kaj samo jedan!?!??!?!?! p aza to mi se onda ne isplati palit lemilicu..... daj barem 5-6 komada ))))))))

?alim se ja malo
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules