Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-10-2008, 06:13 AM   #191
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Default Re: Waldorf Blofeld

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
ima li Blofeld midi cotroller table/assign za svoje interne parametre??
Ne kuzim bas potpuno ovo pitanje ... Kod Blofelda je vecina parametara vezana na odredjeni MIDI CC (vidi User's Manual, strane 101 do 105), isto kao sto je to na Q i drugim Waldorfovim synthesizerima. Onda jednostavno na eksternom MIDI kontroleru povezes odredjeni knob/slider s odgovarajucim CC-om na Blofeldu i to je to. Npr. CC 69 je Filter 1 Cutoff ... ako na ovom Korgovom kontroleru postavis onaj prvi knob na CC 69 onda ces njime kontrolirati F1 Cutoff na Blofeldu. Nemam Blofelda, ali kombinacija E-MU XBoard49 + Waldorf Q Rack kod mene funkcionira na opisani nacin (nije da mi treba, posto Q ima dovoljno knobova, ali sam isprobao) ...

Last edited by HrastProgrammer; 31-10-2008 at 06:17 AM.
HrastProgrammer is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2008, 07:42 AM   #192
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

evo jos jedan demoičić

fischek is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2008, 09:29 AM   #193
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by HrastProgrammer View Post
Ne kuzim bas potpuno ovo pitanje ... Kod Blofelda je vecina parametara vezana na odredjeni MIDI CC (vidi User's Manual, strane 101 do 105), isto kao sto je to na Q i drugim Waldorfovim synthesizerima. Onda jednostavno na eksternom MIDI kontroleru povezes odredjeni knob/slider s odgovarajucim CC-om na Blofeldu i to je to. Npr. CC 69 je Filter 1 Cutoff ... ako na ovom Korgovom kontroleru postavis onaj prvi knob na CC 69 onda ces njime kontrolirati F1 Cutoff na Blofeldu. Nemam Blofelda, ali kombinacija E-MU XBoard49 + Waldorf Q Rack kod mene funkcionira na opisani nacin (nije da mi treba, posto Q ima dovoljno knobova, ali sam isprobao) ...
@Cluster-kao sto reche HrastProgrammer-Sve funkcije su vezane za odredjeni cc, moj M-audio radium po Defaultu ima namestene neke od midi poruka, npr. filtere... Ja sam vec navikao na ovih 6 knobova i verujte mi da meni nije potrebna dodatna kontrola, sto ne znachi da ne bi bilo dobro imati jos poneki gumb za envelope itd..
Onaj Korg izgleda super, vredi razmisliti
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2008, 09:56 AM   #194
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Sve funkcije su vezane za odredjeni cc
Na zalost, nisu sve, previse ih ima. Ima dosta parametara koji idu iskljucivo preko SysEx (svi FX1/2 parametri osim FX1/2 Mix, vecina Arp parametara, Modulation Matrix, a i ponesto drugih parametara na raznim mjestima, npr. EnvA/F/3/4 Mode i slicno). No, ono najvaznije ide preko CC i tesko da ces bas zatrebat preko CC-a kontrolirat npr. Standard Modulation 3 Source Jedino bi ponekad bilo zgodno imat neke od osnovnih FX parametara na CC-u (nema ih ni kao destinations u Modulation Matrix), ali to se da rijesit preko SyxEx-a: stavis Ctl+SysEx za Controller Send u Global i u sequencer-u uhvatis odgovarajuci SysEx za ono sto te zanima ...

Last edited by HrastProgrammer; 31-10-2008 at 11:55 AM.
Old 01-11-2008, 02:15 AM   #195
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

ok jasno, ima fiksnu midi cc mapu, kao i XT i ostalo. i to mi igra, obzirom da se svi kontroleri mogu editirati. anyway, glavno mi je da mogu dohvatiti filter, reso, filter env intensity, wave i filter envelope, fm, wavetable i wave number.. s tiem se vec moze napraviti cuda, u trasnformaciji zvuka.. nevjerojatno efektno uzivo... stalno koristim XT za takve stvari..

inace, ovo sa hvatanjem sysexa u sekvencer bi igralo samo ako koristis DAW uz njega ili neki sekvencer. mene zanima iskljucivo live editing, prstima. tu dakle to otpada, osim ako se koristi kontroler kao npr. Remote ili Remote SL, koji mogu odasiljati i sysex stringove.

vezano uz to, sad sam shvatio da mali Korg nema klasicni MIDI uopce. samo mini USB. znaci nista od toga.. uzivo. samo preko kompa.. osim ako mozes spojit njegov USB direktno u Blofeldov USB.. ali to mi ne zvuci bas moguce.. netko mora biti usb host u toj prici..

PS Hrast, imas li i ti problem sa filterom na jednom voiceu, na svojoj novoj andromedi, kao sto ima Don.. ?

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 07:24 AM   #196
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
inace, ovo sa hvatanjem sysexa u sekvencer bi igralo samo ako koristis DAW uz njega ili neki sekvencer.
Da, naravno. Vidis, to me bas podsjetilo da moram dodat SysEx support u svoj sequencer. Odgadjam to vec mjesecima, nikako da se uhvatim posla ...

Quote:
PS Hrast, imas li i ti problem sa filterom na jednom voiceu, na svojoj novoj andromedi, kao sto ima Don.. ?
Yeap, kod mene je V15. Nisam primjetio nikakav nenormalni drifting u radu, ali nakon par sati auto-tune veli da se filter na V15 ne moze tune-at. Drugi tjedan trebaju stici dijelovi iz USA pa da se to sredi u okviru garancije ...

U medjuvremenu cu se malo vise pozabavit s tim da vidim (cujem) kako zapravo zvuci taj filter u izolaciji na nekom mono zvuku, mozda se to moze kreativno iskoristit
Old 28-11-2008, 07:15 PM   #197
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Waldorf Blofeld i malo Nord Lead 2X

Prekjucer sam napokon svirao Blofeld. i sve je otprilike onako kako sam ocekivao. pune wavetable funkcije, kad da imas XT ali sa malo meksim Q filterom. dual filteri zvuce super, bandpass rezonanca na arpeggima je fenomenalna. efekti koje ima su super prakticni za uzivo.. jer su dio preseta.. posebno delayi i sl..

drugo, over klasicne VA soundove popularizirane u tranceu, twisted houseu i odnedavno u ovom ubrzanom hip hopu (cranku), radi jako dobro. to su vec dva tipa sinteze da tako kazem. jos kad na keyxboardu budes mogao trpati unutra sampleove... i procesirati ih kroz te filtere i delaye... to stvarno postaje vrlo vrlo korisna sprava.

vrlo cist, nema suma. envelope "sijeku metal".. uzasno brze. svidja mi se ta klinicka tocnost, dobra varijacija u odnosu na pravu analogiju koju imam , kod koje je sve toplo i pliva.

koristio sam Nord Lead 2X kao kontroler za Blofeld... taman Blo stane na prazni, desni dio norda.. fantasticno izgleda kombinacija.. sad su ga tako ostavili u ducanu za demonstracije, kazu da im je seksi..

jedino što je "loše" je da sam pred kraj prikljucio malo i sam Nord Lead 2X da ga opet cujem - slozio par soundova u par sekundi (uzasno se brzo radi s njim) i vec po treci put se zaljubio u taj sound. koliko je on tocan kao imitacija analogije postaje potpuno nebitno, kad sprava ima svoj jedinstvani karakter. jednostavno, ako radis raznovrsnu elektroniku, bilo sto moderno, treba ga imati u arsenalu da nadopuni pravu analogiju. stravicno muzikalan. razmisljam cak da bih to uzeo prije ili umjesto blofelda.. znam, znam.. totalno sam popiz***..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2008, 07:24 PM   #198
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Waldorf Blofeld i malo Nord Lead 2X

A ja imao Norda i morao da ga prodam
Fali mi taj zvuk, a pala im je cena prilichno... Kazu moze i za 350 (rack) evra u Madjarskoj da se nadju...
A opet, Blofeld mi ima siri spektar mogucnosti, i unikatan zvuk, i leze u mixu fantastichno
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 09:29 PM   #199
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

evo malo zanimljivih preseta

http://matrixsynth.blogspot.com/2008...ds-preset.html
fischek is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 09:59 PM   #200
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by fischek View Post
odlicno
lesha is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules