Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-10-2008, 06:02 PM   #31
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Songwriting tips...

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
Koliko nagovestaja je adminu i moderatoru potrebno da skapiraju da neko detinjasto iz dokolice spamuje forum?
Svi mi sve znamo jos od prvog njegovog posta, ali neka ga jos malo dok ne pocne jako da truje

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post

mislim kapiram da se mozda zabavljate uz ovo (?),ali ljudi... :-S
Pa nema bas mnogo zanimljivih dogadjaja na forumu ovijeh meseci....

Iva...
Lepo je ovo sto si okacila.
Lepo u smislu da je lepo videti da se neko trudi. Licno mislim da tutorijal ne moze nekome objasniti kako da uradi "dobru" pesmu, ali ostavljam kao mogucnost da gresim.
U tom slucaju, bilo bi lepo da ovaj text na engleskom prevedes na jezik razumljiv vecini jer bi se u tom slucaju mogao staviti kao "sticky" u tutorijale, pa bi mozda nekome nesto i pomogao.

Sto se tice "komercijale"...
Muzika MORA da bude komercijalna jer u suprotnom niko ne bi cuo za nju (prvi preduslov "komercijalizacije"), a takodje autori muzike ne bi mogli da zive ako ne bi postojao "komercijalni" momenat u njihovom bavljenju muzikom, tzv "isplata za njihov rad" (drugi preduslov...). Ako tako posmatramo na stvari, svaka dobra muzika je komercijalna. Ima i lose komercijalne muzike, ali to nije tema. Za muziku koja nije komercijalna postoji uzasno jak razlog, a prvi u nizu je taj da verovatno to niko ne zeli da slusa jer ne vredi k....
Ovde postoji tendencija da se lepe etike "komercijalno" i "nekomercijalno" kao sinonim za "lose", odnosno "dobro", a svi prevazilaze cinjenicu da ti "nekomercijalni" umetnici ili albumi zarade vise novca od bilo kog narodnjaka ovde, sto bi u toj analogiji dovelo do konstatacije da su nasi turbo-folkeri prilicno "nekomercijalni" (citaj "dobri"), sto nije bas slucaj, slozicete se, zar ne?
Elem...
Prevedi ti taj text, ne bilo ti zapovedjeno, pa da ga okacimo negde gde ce ljudi imati priliku da ga lakse nadju

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2008, 06:30 PM   #32
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Hahah,eto pronasao se jos jedan nacin da ujedinim svoje dve buduce profesije...

cim nadjem malo vise vremena,podelicu sa vama svoje prevodilacke vestine xixixi

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Svi mi sve znamo jos od prvog njegovog posta, ali neka ga jos malo dok ne pocne jako da truje

Pa nema bas mnogo zanimljivih dogadjaja na forumu ovijeh meseci....

Iva...
Lepo je ovo sto si okacila.
Lepo u smislu da je lepo videti da se neko trudi. Licno mislim da tutorijal ne moze nekome objasniti kako da uradi "dobru" pesmu, ali ostavljam kao mogucnost da gresim.
U tom slucaju, bilo bi lepo da ovaj text na engleskom prevedes na jezik razumljiv vecini jer bi se u tom slucaju mogao staviti kao "sticky" u tutorijale, pa bi mozda nekome nesto i pomogao.

Sto se tice "komercijale"...
Muzika MORA da bude komercijalna jer u suprotnom niko ne bi cuo za nju (prvi preduslov "komercijalizacije"), a takodje autori muzike ne bi mogli da zive ako ne bi postojao "komercijalni" momenat u njihovom bavljenju muzikom, tzv "isplata za njihov rad" (drugi preduslov...). Ako tako posmatramo na stvari, svaka dobra muzika je komercijalna. Ima i lose komercijalne muzike, ali to nije tema. Za muziku koja nije komercijalna postoji uzasno jak razlog, a prvi u nizu je taj da verovatno to niko ne zeli da slusa jer ne vredi k....
Ovde postoji tendencija da se lepe etike "komercijalno" i "nekomercijalno" kao sinonim za "lose", odnosno "dobro", a svi prevazilaze cinjenicu da ti "nekomercijalni" umetnici ili albumi zarade vise novca od bilo kog narodnjaka ovde, sto bi u toj analogiji dovelo do konstatacije da su nasi turbo-folkeri prilicno "nekomercijalni" (citaj "dobri"), sto nije bas slucaj, slozicete se, zar ne?
Elem...
Prevedi ti taj text, ne bilo ti zapovedjeno, pa da ga okacimo negde gde ce ljudi imati priliku da ga lakse nadju

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2008, 06:27 PM   #33
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Eeva, kako prevodilački posao?

PoZzzz.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2008, 10:28 PM   #34
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

e bas cu sad da sednem da prevedem na brzaka..da se skrenem s losih misli..

elem,da li da otvaram novi thread ili ovde da pisem??

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2008, 10:39 PM   #35
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Otvori novi thread, pa cu ga ja zalepiti gore

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2008, 08:49 PM   #36
Harry
Junior Member

Harry's Avatar

Odlični tekstovi i prijevod, EEva!

Ti bi trebala biti mod ovog dijela foruma. Jedina se zaista trudiš. To je moj prijedlog, pa ako ga koji mod zamjeti dobro je.
Harry is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules