|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
eto, ne znam kakvi su prohtevi za ORF ekipu i tu vrstu posla, verujem da si uspešno izneo zadatak. Opet se tu linija logike malko muti po pravcu, svakako da su i bitlsi ali i mnogi savremeni bendovi postizali odlične i muzičke i komercijalne rezultate i iz plitkih džepova. Eto, ja sam npr radio bend koji je dva albuma izdao za veliku francusku etiketu, a da su potrošili možda 15 dana ukupno u studiju, i da meni to na momente i dalje zvuči kao demos. Francuzima se dopao ceo trip, i otišlo ko alva. To me ne sprečava da ponekad poželim da si kupim skupu spravu i manem se ćorava posla. Meni eto loš mikrofon učini medveđu uslugu. Mnogo vremena pogubim na ubacivanje vokala u pesmu, i automatski menjam osnovnu produkcijsku ideju. Sve je ok, u pravu si u svojoj liniji logike, samo smo krenuli o različitim stvarima da pričamo. poz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Arthure, ne znam da li ti je jasno da na?i stavovi nisu ba? toliko različiti? Ja naime nemam ni?ta protiv skupe opreme, naprotiv. Skoro deset godina sam proveo danonoćno radeći kao snimatelj po studijima (paralelno svirajući po bendovima). Kao snimatelj sam gajio isti feti? prema opremi, po?to mi je svaki kvalitetan (oba?ka ispravan) aparat skraćivao vreme provedeno sa raznoraznim čudnim likovima koji su se smenjivali kao na pokretnoj traci. Ovako bih ja sa svoje strane rezimirao ovu na?u malu prepisku: 1. hi-end je zakon kada si vlasnik studija - ?tedi vreme, ?ivce, ne mora? da obja?njava? likovima koji ti plaćaju kintu za?to već osamnaesti put pomera? je..ni mikrofon umesto da prosto snimi? je..ni vokal (a pomera? ga jerbo snima? kr?inom u kr? prostoriji, pa tra?i? nekakav sweet spot da bi to ličilo na ne?to). 2. lo-end je zakon kada si ničim izazvan uleteo u samostalnu produkciju i poku?ava? da shvati? o čemu se tu zapravo radi. Nesporazum sa većinom članova foruma koji pitaju kako da opreme kućni studio je zapravo terminolo?ka. Najveći broj njih zapravo ?eli svoj atelje u kome će moći da stvara muziku (mo?da i da je smiksa). Takvi obično imaju sve vreme ovog sveta na raspolaganju. Bolje im je da tro?e vreme na smi?ljanje muzike i gre?ke i ponovne poku?aje sa B1 u ?pajzu nego da ula?u kintu (i vreme) u izolaciju zidova, u sve one stvari koje već postoje u pravim studijima. Kao kod tebe, na primer. Ako hoće superkvalitetan rezultat neka dođu kod tebe, Maxa, HeatMana, koga god. Stvarno sam se raske...o. Dosta bre vi?e. Pun pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
eto, potpisujem od reči do reči
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |