Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-10-2008, 10:26 AM   #1
Caksi
Junior Member

Default Re: ***low End Theory***

Alen, to sto kazes ima potvrdu i u praksi...

Neki od najiskusnijih beogradskih studijskih sviraca su koristili u studiju razne Squiere (doduse potpomognute sa EMG pickup, ali i sa sve tim, cena je do 500 jura), pojavom TonePort-a, neki su izbacili iz studija gomilu pojacala (sa dobrim konvertorima, ok... ali TonePort kosta ispod 200 jura)...

... sve u svemu, low-end se tumaci na razne nacine!
Quote:
Ozbiljni ljudi u poslu nece puno obracati paznju dali ste vi to mixali native efektima,ili nekim perverzijama,sve im je jasno...
- ziva istina... cak se i odusevljavaju nekim jeftinijim soft/hard-wareom, ali onako, nezvanicno!

P.S. Stara srpska... "Dobar vozac Juga ce se snaci vec nekako u BMWu, a ovaj iz BMWa... cesto nece ni upaliti Juga...)

Mada ne spadam ni u jednu kategoriju od pomenutih... PROLETER SAM, IPAK, heroj radnicke klase
Caksi is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2008, 11:30 AM   #2
alen
VIP Member

alen's Avatar

..ko zna da vozi snacice ce se u BMW-u jako lako
Old 06-10-2008, 11:54 AM   #3
alen
VIP Member

alen's Avatar

"Stici na cilj je lepo i ka njemu koracamo ali zivot prolazi u putovanju ka njemu.Na tom putu treba uzivati!".
Verujem da ce se vecina nas jednog lepog dana prisecati Behringera i to sa sve osmehom,uz 'ah taj behringer'.Uzivajte u stvarima koje imate i koristite ih najbolje sto znate,samo radite i budite bolji,sve ostalo ce biti!

Da ne davim vise,

Pozdrav
Old 06-10-2008, 06:32 PM   #4
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by Caksi View Post

... sve u svemu, low-end se tumaci na razne nacine..
..ali se vecina slaze da je takva sprava odredjena cijenom, a ne zvucnom kvalitetom.

npr.
zashto je FMR Audio low-end firma?
prvenstveno jer radi fenomenalne sprave za malo novca,
i to na nacin da pametno ushtedi tamo gdje moze,
(ext. power supply, nema XLR, jeftini knobovi, jednostavan design kutije, nema klasicnog vu.metra..)
..a pritom ne degradira zvucna svojstva sprave

ima tu jos sprava.. THREEQ Joe Meek, DMP3 M-Audio, Oktava mic, Klotz kablaza..
Reinhardt is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2008, 11:25 PM   #5
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Reinhardt View Post
..ali se vecina slaze da je takva sprava odredjena cijenom, a ne zvucnom kvalitetom.

npr.
zashto je FMR Audio low-end firma?
prvenstveno jer radi fenomenalne sprave za malo novca,
i to na nacin da pametno ushtedi tamo gdje moze,
(ext. power supply, nema XLR, jeftini knobovi, jednostavan design kutije, nema klasicnog vu.metra..)
..a pritom ne degradira zvucna svojstva sprave

ima tu jos sprava.. THREEQ Joe Meek, DMP3 M-Audio, Oktava mic, Klotz kablaza..
pa jbg, ja ne znam ko bi dao vishe para za multicore od 30m sa kutijom? ja sam pukao 870e i to bez pdv-a i carina i sranja, jer me je artist jebao dosta dugo oko tog kabla.. pa kao aj dam u spustimo cenu..

bilo bi nerazumno da koshta vishe jbg.. a i klotz su dosta skupi kablovi.. moje mishljenje..

oktave su jeftine a predobre, istina..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2008, 09:29 PM   #6
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
.. a i klotz su dosta skupi kablovi..
balansirani kabel, cijene do 1?/m je pristojna cijena
(s obzirom kakvih perverzija od kablova ima na trzistu)
Old 12-10-2008, 09:39 PM   #7
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

hmm 30m 16/4 = 800eu.. ok je cena al ne znam.. kapiram da bi mogla bit niza
Old 12-10-2008, 09:52 PM   #8
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

a koja mu je oznaka?
Old 13-10-2008, 12:26 AM   #9
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Reinhardt View Post
a koja mu je oznaka?
ufff.. studio neshto 16/4.. hah.. zaboravih.. davno bejahu..

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Max, hvala ti veoma na savetu, u principu savet je dobar, ali nisam ja slusao samo frekvencijski raspon, u pitanju je moj stav, koji je da u principu, kod snimanja treba izbeci SVAKI PERSONALITY (predpostavljam da to cenis kod K2, tumaceci to njegovom "midlastom" karakteristikom) Ja sam oduvek voleo i smatrao da treba usnimavati sto je linearnije moguce, bez ikakvih "karaktera" pa ih posle, po potrebi dodavati u mix-u, a kao sto si i sam zakljucio na osnovu mog opisa2 mikrofona, ja sam prednost dao linearnosti Behringera, a opet, neko drugi bi dao prednost "specificnom" zvuku "Rode"
Usudjujem se da kazem i sledece (pazi kakva jeres): UOPSTE mi se ne dopada U47, koji cene "do bola". Najbolji mikrofoni, po mom skromnom misljenu, naravno, sa kojima sam radio su DPA,(bivsi Bruel & Kjaer) Earthworks, Sony C48 i onaj (zaboravih) model, valjda 8000, a Neumanni izuzev jednog starog stereo modela iz KM serije mi se NIMALO ne svidjaju, zato sto "farbaju". Po meni, sva farbanja treba raditi naknadno, a snimati sto je ravnije i realnije moguce. A propos, uvek dajem prednost vrhunskoj "solid state" tehnologiji nad cevnom (lampaskom) izuzev, naravno, kod gitarskog pojacala, gde je izoblicenje SASTAVNI deo proizvodnje zvuka, a ne usnimavanja.
Nadam se da si razumeo moj stav, i pored toga sto sam malo dosadan i preopsiran, sta ces, "staracka" osobina...
Pozdrav, sve najbolje!!!
mislim da mislite na s800..

elem ne slazem se nimalo sa postom.. to shto Vi prichate je ok ako se snima neshto shto vec ima neki karakter koji nema potrebe isticati.. npr. vrhunska gitarska/bass pojachala.. za sve ostalo, mislim da ima potrebe staviti mikrofone koji odlichno pashu samom karakteru izvora zvuka, i da odgovaraju onome shto zelimo da uradimo.. nrp ako hocu da bude prezentan zvuk vokala, izaberem taj i taj.. naravno, ako sam u mogucnosti.. shto i nisam bash..

shto se tiche tube vs ss, meni je sve jedno, samo da ima karakter kakav mi odgovara..

IMHO

poz

edit: josh jednom se ne slazem.. u47 je vrhunski mikrofon, i mishljenja sam da ce u bilo kojoj kombinaciji raditi bolje od u87mice.. al opet to je sve lichni stav..

poz josh jednom..
Old 16-01-2009, 08:16 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Caksi View Post
pojavom TonePort-a, neki su izbacili iz studija gomilu pojacala (sa dobrim konvertorima, ok... ali TonePort kosta ispod 200 jura)...

... sve u svemu, low-end se tumaci na razne nacine!
Pre neki dan kupio Line6 Pod Studio UX2 (naslednik Toneporta UX2) i jo? uvek sam zbunjen... Te?ko mi je da shvatim da HW+SW ko?ta <200?... ?ivim u strahu da će se sprava u nekom trenutku dezintegrisati sama od sebe, po?to neki bug mora da postoji

Uop?te me ne zanima da li "1967 Class-A30 Top Boost" zvuči kao VOX AC30 i da li "Fuzz Pi" radi kao EH Big Muff, radi se jednostavno o gomili jako upotrebljivih zvučnih kombinacija. Dobro, kada bih imao studio i kada bi se u njemu pojavio pokojni Jimi H. verovatno bih mu dozvolio da ?rafi Marshalla koliko voli i da uznemirava kom?iluk, ali mislim da se to neće dogoditi... Hoću da ka?em - nemam studio

Sve u svemu:

DI box + gooooomila (jako dobrih) zvučnih kombinacija preampova/pedala/pojačala + 2 mikrofonska ulaza sa P48 + "osiroma?eni" Reason 4 + Ableton Live Lite 7 (ko ba? voli) + RiffWorks (kome je ba? nu?no) + mogućnost (internog) reampa u miksu + Direct Tone monitoring... za manje od 200 jevra

Znam da je masi ljudi na ovom forumu sve ovo ?to sam napisao otkrivanje tople vode, ali ne izdr?ah da se ne oglasim. Uvek sam mrzeo marketin?ke fazone tipa "legendary tone for recording guitarists", ali nikada do sada nisam do?iveo da dođem kući i shvatim da sam dobio vi?e nego ?to sam očekivao. Ustvari jesam, ali to mi se poslednji put desilo pre par decenija kada sam kupio Framus Les Paul koji i danas posedujem...

Dakle: Line6 Pod Studio/Toneport UX2 - ultimativna low-end (mada je bolje reći low-cost) preporuka kao zvučni interfejs za kućni atelje, a vlasnicima studija je već sve jasno

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules