|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav
![]() |
![]() |
#62 |
VIP Member
|
![]()
I jos da dodam,mozda ne toliko prigodnom paralelom ali...postati 'majstor' nekog 'zanata' je dug put,podrazumevajuci postojanje elementarnog talenta za isti ili bar prevelike zelje da se postane nesto jer postoje slucajevi da ljudi postanu 'majstori' iscrpno trudeci se iako mozda u pocetku nedostaje talenta..'Majstor' se postaje radeci alatom kakvim imas,svaki alat je alat i sluzi necemu,sta cemu sluzi,ucis zanat,zavrsavas posao kako mozes,trudis se da budes bolji...A kasnije kad bude sve u rukama,iskustvo,znati cime i kako krecu izvoljevanja oko prefinjenijih alata opet u cilju biti bolji,kada se prodje dug put,nauci osnova nekog posla i zna kada ti sta i za sta treba a postoji i neka kintica sa strane za to(lagana stednja i odvajanje sa strane vremenom).Pri tom danas postoji mnogo pristojnog 'besplatnog' ili jeftinog alata za razliku od proslih vremena kojim se moze napraviti barem neki nivo.Sve je u nasim rukama i zeljama....A nikad ne znate ko moze cuti vas rad i zainteresovati se za vas...Ozbiljni ljudi u poslu nece puno obracati paznju dali ste vi to mixali native efektima,ili nekim perverzijama,sve im je jasno...'majstor' i dobro odradjen posao se uvek daju prepoznati.pa ako neko pomisli da radite odlicno a nedostaje vam malo bolja oprema i misli da vrediti uloziti u vas,mislim...nista nije nemoguce.I sam sam daleko od vrhunskog ali ovako razmisljam i ne stajem kako god da je ovog trenutka...Ono vozis se jugom,ali zna da se pojavi neki rodjak iz inozemstva sa recimo audijem,da ti da probas kad ijaooooo.E to je to,to je auto a ne ovo sto ja vozim.Ali meni treba nesto da se prevezem od tacke A do tacke B,AUDI ili 'ne daj Boze' MERCEDES samo mogu da sanjam.Ali rastojanje od A do B moram da predjem nekako,trudim se sto bolje voziti i odrzavati jugica pa mozda ga i nekad zamenim necim udobnijim.Ali ako ne znas da vozis nece te pomoci ni AUDI sa svim ovim modernim 'hajtecima',skrljaces se negde.Ili platis vozaca ili ides taxijem (:
Pozdrav
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 06-10-2008 at 10:09 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Junior Member
|
![]()
Alen, to sto kazes ima potvrdu i u praksi...
Neki od najiskusnijih beogradskih studijskih sviraca su koristili u studiju razne Squiere (doduse potpomognute sa EMG pickup, ali i sa sve tim, cena je do 500 jura), pojavom TonePort-a, neki su izbacili iz studija gomilu pojacala (sa dobrim konvertorima, ok... ali TonePort kosta ispod 200 jura)... ... sve u svemu, low-end se tumaci na razne nacine! Quote:
P.S. Stara srpska... "Dobar vozac Juga ce se snaci vec nekako u BMWu, a ovaj iz BMWa... cesto nece ni upaliti Juga...) Mada ne spadam ni u jednu kategoriju od pomenutih... PROLETER SAM, IPAK, heroj radnicke klase ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
VIP Member
|
![]()
..ko zna da vozi snacice ce se u BMW-u jako lako
![]()
![]() |
#65 |
VIP Member
|
![]()
"Stici na cilj je lepo i ka njemu koracamo ali zivot prolazi u putovanju ka njemu.Na tom putu treba uzivati!".
Verujem da ce se vecina nas jednog lepog dana prisecati Behringera i to sa sve osmehom,uz 'ah taj behringer' ![]() Da ne davim vise, Pozdrav
![]() |
#66 |
Pro Member
|
![]()
..ali se vecina slaze da je takva sprava odredjena cijenom, a ne zvucnom kvalitetom.
npr. zashto je FMR Audio low-end firma? prvenstveno jer radi fenomenalne sprave za malo novca, i to na nacin da pametno ushtedi tamo gdje moze, (ext. power supply, nema XLR, jeftini knobovi, jednostavan design kutije, nema klasicnog vu.metra..) ..a pritom ne degradira zvucna svojstva sprave ima tu jos sprava.. THREEQ Joe Meek, DMP3 M-Audio, Oktava mic, Klotz kablaza.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Member
|
![]()
@reinhardt
hvala na dobrodoshlici ![]() @alen shto se tice cena, upoznat sam sa njima, (kao shto rekoh kupilo se josh po neshto), zahvaljujuci RUMSKOM sam doshao do fenomenalnih saznanja, i mali studio je u planu (bio je vec dugo), a sad definitivno! Quote:
a muzika bi trebala da bude lepa stvar, a rad sa njom uzivanje a ne frustracija. nego, kao shto vec rekoste, dobar vozac je dobar vozac....... pozZ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Moderator
|
![]() Quote:
bilo bi nerazumno da koshta vishe jbg.. a i klotz su dosta skupi kablovi.. moje mishljenje.. oktave su jeftine a predobre, istina.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |