|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Hej ljudi ?to mislite o Rode nt55?planiram snimati s njim tambura?e,kakve su va?a mi?ljenja o tom mic?Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Generalno, kojim kod mikrofonom da snima? tambure (a to naročito va?i za kondenzatorske) - ?to dalje od izvora zvuka. To će umek?ati pucketanje trzalice po ?icama kod tamburica, a i dobiće? bolji bas. ?to se tiče čela... ne brini za čelo. I na kraju, ali ne zato ?to je najmanje va?no, nego zato ?to je najva?nije - najbolje je da sviraju zajedno. Tambura?ki orkestri (čak i oni kafanski) se miksaju sami, nema potrebe da ih ti miksa?, samo treba da zabele?i? njihov miks.
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Za AWCS-a
Eh da bilo bih dobro kad bih ih mogao sve od jednom snimiti,ali naravno ne ide to jednostavno kako to izgleda,jer pojedici su ?argija?i,ne tambura?i sviraju tri ?ice od jednom a ne jednu.kako bih trebalo.onda to ru?no zvuči,A problem oko trzanja je velik kao ?to si i sam rekao. ?to dalje od mic to bolje ,sviraju sa tvrdim i tupim rogom,trzalica se cuje na daleko,kao da ?pahtlom sviraju. A ?to se tiče mixa jako je te?ko napraviti da ne?to valja jer je sound grbav ne definiran.kao od 6 grbavih ?ena ti napravi jednu ravnu,ne ide.?to je je nagore ne mo?e? ni demo snimak raditi sa starim ?icama,a to im je velika investicija,očekuju da si ti čarobnjak zna? ne?to stine? tamo u studiju na PC i pjesma izade Super. Snimam u prostriji 5x 5x3 metra.U prostoriji su Paneli od mineralne vune vuna je 120kg/m3. Nema neku Gluvaru da glava boli,takoder ni opremu,a jo? sam vrlo zelen u tome poslu,početnik sam ,ali dobro čovijek se uči cijeli ?ivot.Hvala na odgovoru.?ivio |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Za AWCS-a
Eh da bilo bih dobro kad bih ih mogao sve od jednom snimiti,ali naravno ne ide to jednostavno kako to izgleda,jer pojedici su ?argija?i,ne tambura?i sviraju tri ?ice od jednom a ne jednu.kako bih trebalo.onda to ru?no zvuči,A problem oko trzanja je velik kao ?to si i sam rekao. ?to dalje od mic to bolje ,sviraju sa tvrdim i tupim rogom,trzalica se cuje na daleko,kao da ?pahtlom sviraju. A ?to se tiče mixa jako je te?ko napraviti da ne?to valja jer je sound grbav ne definiran.kao od 6 grbavih ?ena ti napravi jednu ravnu,ne ide.?to je je nagore ne mo?e? ni demo snimak raditi sa starim ?icama,a to im je velika investicija,očekuju da si ti čarobnjak zna? ne?to stine? tamo u studiju na PC i pjesma izade Super. Snimam u prostriji 5x 5x3 metra.U prostoriji su Paneli od mineralne vune vuna je 120kg/m3. Nema neku Gluvaru da glava boli,takoder ni opremu,a jo? sam vrlo zelen u tome poslu,početnik sam ,ali dobro čovijek se uči cijeli ?ivot.Hvala na odgovoru.?ivio . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Pozdrav, V. P.S. (edit) Ipak ih snimaj zajedno. Bolje je da zvuče kao razularena banda koja svira zajedno, nego kao skup sakatih pojedinaca. Jb? zvuk, va?an je op?ti dojam ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 17-10-2008 at 07:50 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
U pravi su tako sam nekako i racunao,samo eto nikad nije na odmet tuđe rasmi?ljanje i mi?ljenje o nečemu.
Hvala puno na pomoći.Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Kod snimanja tambura, najvise problema mi zadaje bas. Ne znam kako ga umiksati, a da budem zadovoljan!
Dajte neke savjete kako sve obradjujete tamburaski bas! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ovo je produkcija | LACKY | Pricaonica | 7 | 26-06-2008 08:26 PM |
Reprezentativna HC produkcija | OFF | Razno | 42 | 23-01-2007 07:18 PM |