|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Da ne bi otvarao novu temu postavicu pitanje ovde jer verujem da ima dosta veze sa ovom temom.
Interesuje me (s' obzirom da sam shvatio da upis u skolu i nije neka sjajna opcija) sta bi vi preporucili za pocetak bavljenja ovim poslom.Meni licno je najveci problem praksa.Vec par godina unazad skupljam informacije sa svih meni dostupnih izvora, zavrsio sam i neki mini kurs i stvarno me ovo interesuje ali jednostavno nemam dovoljno iskustva u studiju.Proveo sam mnogo noci ispred kompa i oci su mi bile ovolike ![]() Dakle kako neko ko pocinje ovim da se bavi da dodje do nekog studija a da to nije preko neke skole?Da li postoji mozda neki kurs kod nas ili nesto slicno koji bi ponudio adekvatno "obrazovanje"? |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
ne. To blejanje ispred kompa nije uzalud ukoliko si uspešno ovladao midi programingom, audio editingom i generalno upotrebom kompjutera u studiju, i stekao rutinu i brzinu, jer ti daje mnogo više šanse da se nekom privališ u studio, a ne da učiš i to. Ovi preko škola još manje vide studio od nas smrtnika, tako da slobodno zaboravi na to. A za studio, eto, cimaj se i dalje, drndaj forum, savatavaj drugare da ti daju neke svoje materijale da ih mixaš, sređuješ, snimaš, nabavi neku manju količinu opreme, i cimaj svakog koga znaš da ima neki studio da makar svrneš i vidiš kako to sve izgleda.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
ja od skole NIKAKO ne bih bezao, pogotovo sto sad ima i mesta na budzetu... imas fdu, imas vets... nece ti nikako skoditi skola... ja bih svakako probao da se upisem na fdu, da sam na tvom mestu
![]() e sad ako vec imas fakultetsku diplomu onda probaj da se ubacis negde, u neki studio... al, ako ne znas nikog, ja bih se zaputio u skolu, jednoga dana ta diploma ce ti znaciti ![]()
#5 |
Member
|
![]()
Hvala na odgovorima.Sto se tice upisivanja skole mislim da to barem u mom slucaju ne bi imalo mnogo smisla.Upravo zavrsavam FMU pa mi je skole dosta
![]() ![]() ![]() Dakle skola mi nije neka realna opcija.Sto se tice ove druge tipa ubaci se negde u studio to mi zvuci kao ono kad su pitali milijardera kako je uspeo da toliko zaradi a on im kaze: "Znas kako, zaradis prvo milionce, onda ulozis u neki posao i to se onda obrce i obrce..." ![]() ![]() ![]() P.S. Kuvam odlicnu tursku kafu! ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
ako si pri kraju FMU, kvalifikovaniji si za ovaj posao više od pola studijskih inženjera države Srbije, koji ne znaju šta je dur ni mol, a kamoli skala (ovde prestaje i moje poznavanje sofleđa
![]() ![]() ![]() Nema tu matori let me know, grizi i navaljuj, neko će biti dovoljno slab pa će te pustiti da makar gledaš šta on radi. Tu dolazi tvojih 5 minuta. Mnogi koje znam, uključujući i mene, su tako počeli, i čini mi se da je to najrealniji i najbolji način. Ja sam skoro 2 godine jurio jednog čoveka i jedan studio, dok me nije primio da blejim a vrlo brzo skontao da se bolje i brže snalazim sa novim tehnologijama od njega, pa sam mu postao desna ruka na više godina. I tom prilikom se nasnimao, naslušao i upoznavao ljudi i opreme. |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
a ti miloše, ne prepadaj više ljude sa tim školama, i sam znaš koliko je debila prošlo pored tebe i tvojih kolega, i koliko si i sam stvari shvatio da ne znaš pored žive i lepo plaćene škole. Ko ima 18godina, i viška novca i energije u žvotu, bolje da se privali nekoj prostoriji za vežbanje i napravi deal sa njima da im radi demo snimke, više će znanja, novca i klijenata tako videti nego da pogubi 4-5 godina na nekoj insituciji učeći matematičke modele digitalizacije signala (u obliku računskih zadataka).
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zabraniti... | idekius | Predlozi i sugestije | 8 | 03-04-2005 11:34 PM |