|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Sirovi_alf ti je bez reverberacije, dobijen samo u jednom prolazu čišćenja. On ti je polaz za dalje ako ćeš šta čačkati.
Ovaj drugi (ili prvi) je samo prikaz kako se može dobiti i nešto drugo. Kada se preslušaju na 'običnim' zvučnicima ili na mono TV, i ono što je zaostalo se prividno gubi. Osim toga, rekao si da ti treba približno očišćen snimak na koji vještački lijepiš ambijent, ili druge efekte. Ja uradio za pet min. što je za ogled i rezultat o.k. ![]() Ovdje ljudi dosta rade i nemaju puno vremena. Ima i dosta stručnih - profi koji ti ovo mogu riješiti. Ja svakako nisam taj. Pokušah pomoći pokazavši da se može istjerati nešto od toga što si okačio. Ipak sam ja od stereo mp3 glasa pravio stereo mp3 obradu. Krajnje prijateljski : teško da će ti neko dati čarobnu formulu sa poredanim plaginima, postupcima, podešavanjima (odnosno 'kruh u ruke'). Najmanje, mora postojati neka literatura koja se bavi ovom tematikom, a ljudi idu i u školu ![]() Nisam stručan, ali nešto mi tu 'smrdi' i oko kvaliteta i izbora opreme za snimanje u prirodi. Kako se reporteri javljaju sa lica mjesta događaja svakodnevno, pa su direktni prijenosi o.k.? Bojim se da ćeš doći u situaciju da se niko više ne javi na ovaj thread. PoZzzz. i svako dobro. Last edited by alfom; 09-10-2008 at 09:06 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Limiter | Psychogen | Produkcija Elektronske Muzike | 13 | 13-04-2009 09:31 PM |
PSP limiter | Max | Audio Software | 26 | 04-01-2008 06:17 PM |
Kjaerhus Mpl Limiter??? | Jan | Audio Software | 30 | 14-05-2007 09:33 AM |
Limiter | statusband | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 31-10-2005 09:17 PM |