|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#28 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Nisma ni mislio da ide Zid na Estrih. ![]() sve mora biti odvojeno jedno od drugog. pa tako zid od Estriha ili vec koji sistem. Ja samo znam iz grdjevinske fizike da Klasican estrih ima negdje 10dB bolju zvucnu izolaciju, od ovog principa koju je neno radio( ako sma to dobro skuzio). Tako zvani suhi estrih. Ali ako covjek mozeto sam napraviti i malo para ustediti zasto ne. kako sam kazes,ja bih eto kosekeventno iso na Sobo u sobu sistem.(Doduse neznam kako ti sebi to zamisljas) kada bih vec stavljo konstrukciju, stavio bih nosace koje su podlozeni gumom koje ima gotove kupiti. Imas neki dobitak od 16dB naravno ovisno od frekvencije. imah ih razliciti ali, evo ti jedna slika. odmah je na pocetku Pdf?a. http://www.koenig-produkte.de/pdf/AUSGABE04_03.pdf pozz Denis Last edited by DeMa; 01-10-2008 at 09:29 AM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna izolacija sobe, pomozite | srki76 | Dizajn i konstrukcija studija | 3 | 22-09-2009 09:13 AM |
Zvucna izolacija / koristio sam search | ThePopa | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 24-09-2008 04:21 PM |
Karatavan i zvucna izolacija | vly | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 04-03-2008 10:53 PM |
Zvucna izolacija na niskim frekvencijama? | Madagascar | Dizajn i konstrukcija studija | 20 | 06-05-2006 12:30 PM |
Zvucna izolacija vrata | Nocni | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 24-08-2005 02:29 PM |