|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ako Linn napravi digitalni dio dobro..
onda ovo sranje od DS sto ce bit gore sa 4 voice-a moze i da ostane.. ako ne bude astronomska cijena. opcenito DS, obzirom kakvu u biti analogiju danas radi, i koliko dodju te komponente, puno previse naplacuje. taj njegov P8 bi trebao kostati uvrh glave soma eura. koristi se time sto je danas sve sto je kao "analogno" odma smije imati malo vecu cijenu.. marketing.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Uf! Jesam, fanboy sam, pa sta? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
medjutim van toga kao iskljucivo analogni sistem (kao u P8) je vrlo tanak i tesko usporediv sa "standardnom" analogijom. za pocetak ima DCO a ne VCO, i drugo, koristi filter proizasao iz matrixa 6, tj. najtanji Curtisov filter ikad. (jest Curtis je i u prophetu 5, ali ne taj..). to u P8, cak moze proci kao neki moderni "JX" u kontekstu polifonije..sa dobrim chorusom.. e al da bi radio analog drum, što DS planira za LinnII, upravo moras imati pre*ebeni debeli VCO i filter ako hoces da "ruši kuću".. znaci pricamo o zvuku poput Simmonsa, TR606/808/909 ili Jomoxa (u svom analog dijelu). daklem to nema veze s onim sto sam ja navikao, vec cijelo trziste.. zvuk koji svi poznajemo. ako iko radi s analog bubnjem (i sve sto mozes cuti na plocama), radi sa TR serijom ili Jomoxom.. eventualno vermonom... nema bas drugog.. sve diskretna analogija, eventualno stari SSM filter tu i tamo ili stari Curtis 3360 VCA.. ali nema DCO-ova a ni tog slabasnog curtis 3396 filtra. to su cinjenice. mozda nas iznenadi. ali sumnjam. vise nade polazem u to da Roger Linn smisli nesto dobro.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
A nekako mi se cini (prema svim izjavama i intervjuima koje se daju pronaci po netu, te prema filozofiji gradnje svojih novih sinteva) da bi i g. Smith radije stvarao nesto novo nego reciklirao nesto staro, pogotovo kad vec postoje stvari koje analog drum rade sasvim dobro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|