Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-09-2008, 10:56 AM   #1
Milanche_show
Junior Member

Default Re: Oprema za tezgu

Sta mislite o aktivnoj mixeti Carvin RX1200 i zvucnicima FBT Maxx 4? Ja sam ih vec pazario pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa ovom opremom i kakva.
Milanche_show is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2008, 06:59 PM   #2
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

Čestitam!
FBT ozvučenje je za respekt. Ne poput JBL-a, ali i srazmerno jeftinije.
Imao sam prilike da čujem njihov qube sistem. Radi odlično. ispeglan, utegnut zvuk. Kao da je pravljen za potrebe italo-disko zvuka!
E, sad portabl serija... Ima i pozitivnih i negativnih komentara. Maxx4, 300W, 2 komada... Do maksimum 100 ljudi biće dovoljno.
O tom mikseru ne znam ni?ta. Iskreno, prvi put čujem. Nemam lepo mi?ljenje o miksetama sa snagom. Mnogo je bolja varijanta aktivna kutija + mikser bez pojačala sa solidnim efektom (soundcraft) nego pasivna kutija + mikseta sa ugrađenim pojačalom.
sasa.ivkovic is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2008, 03:14 AM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Jbg..... ja sam dugo radio sa FBT maxx4 i nisam ni malo odusevljen njima, osim sto imaju 12kg.... za maalo vise para, RCF ART 300 ili mackie c300, puuno bolje.
Ali radi i to Ok
Old 20-09-2008, 10:39 AM   #4
boom.trass
Member

FBT maxx4, onako, zvuce mi nekako najplasticnije od svih plasticnih kutija, ali radice posao. Kasnije kad bude oformljen band, mozete da ih koristite kao monitore. Tu, Carvin miksetu sam probao proletos, kad sam pazario A&H MixWizard-a i moram priznati da sam se prijatno iznenadio zukom. Konkretno, u poredjenju sa A&H PA20cp, meni je Carvin lepse zvucao. Jedino mi se ne dopada mehanicka izrada i finish miksete. Nekako mi shturo deluje. U svakom slucaju, bice to ok. Cestitam na kupovini. I da se brzo otplati!
boom.trass is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2008, 01:30 PM   #5
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

FBT je ok, ali Carvin mikser (pogotovo sa snagom) bih izbegavao po svaku cenu. Na stranu zvuk, koji je dobar. Veci problem je kvalitet izrade. Znam ljude koji su velike probleme imali sa Carvin-ovim aktivnim mikserima. To svakako nije pozeljno kada se ima u vidu da se to nosi na tezge na kojima se zaradjuje novac.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules