![]() |
Oprema za tezgu
Zdravo. Uskoro bi trebalo da pocnem da sviram u nekom lokalu. Dve akusticne gitare i vokal. Trebaju mi dva zvucnika, stalci za njih i mikseta. Sta preporucujete i koliko to otprilike kosta. Hvala.
|
Re: Oprema za tezgu
Quote:
|
Licno mislim da za novac koji ces dati za dynacord mozes da kupis svu ostalu opremu, a pritom ce ti mikseta koju kupis biti kvalitetnija od dynacorda. Npr. uzmes mackie (1202vlz pro npr), snagas neki za 300, 400e i efekt proc za 100 (midiverb, lexikoncic ili najbolje tc M300) i to ce ti raditi duplo bolje od powermate za mnogo manje para
|
Quote:
|
Quote:
Nekada davno sam sa bendom radio manje koncerte sa verzijom 600 i koliko se sećam ima Lexicona unutra (dodu?e, jednog:cry:, ali ?ta sad). Valjda je sada aktuelna verzija 1200. Nikada nisam voleo Soundcraft, a Spirit jo? manje, ali je to sve skupa odlično radilo. Za tezge. Ili nastupe u malim prostorima. To mu valjda dođe isto :wink:. Ne znam cene, jbg, ali sećam se da dobro radi. |
Quote:
Naravno, uz njega mozes da dodas neki TC ili Lexicon efekt procesor - nece da mu skodi!:) To je moj predlog za najjeftiniju varijantu dobrog miksera! A ako ides na varijantu sa posebnim slejvom imam da prodam novu Behringer Xenyx 1622fx. Mikseta ima 12 kanala (4 mikrofonska i 8 instrumentalih stereo), efekt procesor, dve Sub grupe, USB konvertor za vezu sa kompjuterom (zgodno ako zelis da pustas muziku sa kompjutera preko ozvucenja ili da snimis svoju svirku na kompu). |
Quote:
Probao sam Yamahu, radi osetno bolje od dynacorda... Powermate jedino sto je praktican i relativno pouzdan, zvuk nema veze sa mozgom (za te pare posebno) I taj behringer ce sa dobrim pojacalom da zvuci puno bolje |
Koji bi zvucnici bili ok za ovu varijantu sa Yamahom. I koja je cena yamahe kod nas i gde da je trazim?
|
Quote:
Svakako best buy u tom cijenovnom rangu. |
Quote:
http://europe.yamaha.com/en/products...xers/emx5014c/ i k tome ovi zvucnici, pa deri http://europe.yamaha.com/en/products...peakers/s115v/ |
All times are GMT +1. The time now is 10:36 AM. |