Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2008, 03:14 AM   #31
rebelwarrior
Junior Member

rebelwarrior's Avatar

Default Re: URCstudio

Jao znam da oživljavam duhove haha ali sa razlogom,a i dužan sam da se javim nakon toliko
Naime projekat je u onom konstrukcijskom smislu bio pri kraju, no ponestalo je novaca i onda smo se našli kako to obično ide ... ni na nebu - ni na zemlji.
U međuvremenu smo imali alternative i tako radili (što u prostoru banda, što u improviziranim studijima).
Naime veliki drugar nam se ubrzo nakon svega toga vratio iz Zg. a sa njim je došlo i mnogo opreme te je podigao odličan studio u gradu u kojem smo u jesen 2007 završili i snimanje albuma sa bandom i još su tu neke sitnice bile.

No šta se desilo sa projektom, pa desilo se da smo uložili mnooogno truda (krivo mi je da nemam nekih fotografija konkretnih tu), a bogami i novaca, ali smo na kraju bili primorani da taj prostor zaboravimo iz mnogo razloga.

Dakako pratio sam Rumski kao i prije registracije, tako da ne mislite da sam bio neaktivan (no kupio sam samo prijeko potrebne inforacije hehe).
Svoj kućni setup sam upotpunio, a upravo razlog zbog kojeg se javljam jeste nešto ozbiljniji potez.
U narednom periodu cilj mi je podići studio ni manje ni više nego u garaži ispod obiteljske kuće.
Garažu sam za takvo nešto planirao niz godina, a sad se i sa financijske strane ukazala konačna i sigurna prilika da pokrenem snove
Već sam angažirao znalca sa scene koji se bavi niz godina akustikom, pa mi je zapravo dao dobre ocjene za ovaj prostor.

Ne znam dali ima smisla da stavljam fotke praznog prostora, ali kad startam sa svim to ću svakako da uradim u fazonu step by step, kao i mjere i ostale elemente (naravno kreiram novu temu, ne tu jer ova me podsjeća na uzaludan trud haha).

Toliko za sad, veliki pozdrav svima i hvala na idejama i pomoći

Last edited by rebelwarrior; 12-09-2008 at 03:18 AM.
rebelwarrior is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2008, 03:07 PM   #32
NLP
Moderator

NLP's Avatar

E super, ka?e? da akustičara več ima?!

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2008, 12:01 AM   #33
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

Quote:
Originally Posted by rebelwarrior View Post
Jao znam da o?ivljavam duhove haha ali sa razlogom,a i du?an sam da se javim nakon toliko
Naime projekat je u onom konstrukcijskom smislu bio pri kraju, no ponestalo je novaca i onda smo se na?li kako to obično ide ... ni na nebu - ni na zemlji.
U međuvremenu smo imali alternative i tako radili (?to u prostoru banda, ?to u improviziranim studijima).
Naime veliki drugar nam se ubrzo nakon svega toga vratio iz Zg. a sa njim je do?lo i mnogo opreme te je podigao odličan studio u gradu u kojem smo u jesen 2007 zavr?ili i snimanje albuma sa bandom i jo? su tu neke sitnice bile.

No ?ta se desilo sa projektom, pa desilo se da smo ulo?ili mnooogno truda (krivo mi je da nemam nekih fotografija konkretnih tu), a bogami i novaca, ali smo na kraju bili primorani da taj prostor zaboravimo iz mnogo razloga.

Dakako pratio sam Rumski kao i prije registracije, tako da ne mislite da sam bio neaktivan (no kupio sam samo prijeko potrebne inforacije hehe).
Svoj kućni setup sam upotpunio, a upravo razlog zbog kojeg se javljam jeste ne?to ozbiljniji potez.
U narednom periodu cilj mi je podići studio ni manje ni vi?e nego u gara?i ispod obiteljske kuće.
Gara?u sam za takvo ne?to planirao niz godina, a sad se i sa financijske strane ukazala konačna i sigurna prilika da pokrenem snove
Već sam anga?irao znalca sa scene koji se bavi niz godina akustikom, pa mi je zapravo dao dobre ocjene za ovaj prostor.

Ne znam dali ima smisla da stavljam fotke praznog prostora, ali kad startam sa svim to ću svakako da uradim u fazonu step by step, kao i mjere i ostale elemente (naravno kreiram novu temu, ne tu jer ova me podsjeća na uzaludan trud haha).

Toliko za sad, veliki pozdrav svima i hvala na idejama i pomoći

Nisam procito sve postove jer je kako vidim neko prije poceo kritizirati nego sto je mislio i nebi se zelio mjesati.
tabi jedan savjet.
Ovdje ima neki strasno stucnji ljudi od koji mozemo svi nesto nauciti.
Kako bi bilo da nacrtas ti jednu semu i kazes sta vec zelis i konretno postavis granice mogucega i nemogucega. Na stickyu imas neke vearijante kako se moze nesto realizirati.
A boogy i nlp pa mozda i ja negdje na kraju bi te mogli voditi kroz poso.

Mislim da svi mi zeliomo pomoci ali fali informacija.

Poz.

Denis
DeMa is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2008, 02:26 AM   #34
rebelwarrior
Junior Member

rebelwarrior's Avatar

Akustičar o kojem govorimo sagradio je već niz studija, ali njegova struka je vezana za niski napon i ne?to oko radio valova, stariji čiko.
On je pogledao mjesto, kako on ka?e građevinu ...
Na meni je da se odlučim kako i koliko ću potegnuti za profesionalcem akustike, mada smatram da ga već imam kao ?to sam i rekao.

Da odgovorim i Denisu ...
Hvala na pomoći ponuđenoj, radi se o dvije-tri godine starom projektu koji je prekinut te sad pripremam svoj studio.
Već sam naveo da ću vrlo rado postaviti nacrte i fotografije pa ćemo da vodimo diskusije
No neću ?uriti jer sve kreće tik prije zime, tako da imam jo? mjesec-dva do starta.
Ali kad startam ići će dosta brzo (bar ?to se tiče građevinskih detalja i pripreme prostorija/akustike).
Pa eto "na liniji smo"
pozz
Old 15-09-2008, 05:21 PM   #35
rebelwarrior
Junior Member

rebelwarrior's Avatar

Pozdrav
Ovako ... poslikao sam malo gara?u, odnosno materijal od kojeg je sačinjen (zidove, plafon, pod).
Uradio sam i skice prostora, kao i neke konsturktivnije skice za strujne vodove koje su prosljeđene električaru koji će raditi iste.
Dali da otvorim novu temu pa da krenemo uredno step by step ili da nastavim tu?
Mislim da je bolja nova tema, ali evo da čujem i vas pa da polako krenem/o u planiranja
Old 15-09-2008, 08:33 PM   #36
Max
Pro Member

Nova tema .... definitivno ..... da bi se lakse pratilo ....

A onda ce verovatno Boggy da je zalepi na sticky , da bi se lakse videlo sve

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules