Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 15-09-2008, 03:59 AM   #251
master29
Banned

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ja već du?e vreme kuburim sa mladim kadrom ?eljnog znanja a potencijalno i novca. Svi kukaju i kenjaju kako nema posla, nema prilika, a čim im ponudi? ne?to gde se zapravo mora oznojiti, nestaju u vidu magle, po pravilu ostaviv?i te u veoma neugodnom vi?ku posla i novca a manjku vremena. Pri tom, dobar broj ljudi sam lično obučio za ITB rad, podelio gomilu softwera i materijala za ve?bu, i trenutno opet nemam dovoljno ljudi oko sebe, te spavam po 3 sata dnevno. I sad mi ne pada na pamet nekog da jurim, vi?e mi je pun k. toga, ko ih jebe.
Sve sto si izneo je istina,nece da radeeeee,meni kazu da sam lud sto sam po 20 sati u studiju i kako to moze da se izdrzi.Mali broj njih bi se posvetilo tome,sve uglavnom ostane na forumskoj prici.Svi bi neke pare a de ne zagreju guzicu,ako neko ima takav posao evo ja cu prvi da mu budem segrt.Naravno da ne radim nista,a da me placate
master29 is offline  
Old 15-09-2008, 11:30 AM   #252
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by eyej View Post
Sve u svemu ljudi, pazljivo sam procitao SVIH 25 strana ovog posta u nadi da ce neko od vas iole argumentovano obrazloziti napad na doticni rad i u nadi da ce se nakon tamo, 14.-15. strane tema vratiti na ono odakle je pocela.
I ja sam negde oko 15. strane poku?ao isto ono ?to ti sada poku?ava?. Nisam uspeo, ali nije lo?e da svakih desetak strana neko proba da izvuče neki argument od foruma?a. Kao i u ?ivotu, to ne ide ba? lako, ali mislim da je vredno truda. Ustvari, nadam se. Ja sam se malo umorio od ove rasprave, aj' sad ti .
Old 15-09-2008, 12:33 PM   #253
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
a već duže vreme kuburim sa mladim kadrom željnog znanja a potencijalno i novca. Svi kukaju i kenjaju kako nema posla, nema prilika, a čim im ponudiš nešto gde se zapravo mora oznojiti, nestaju u vidu magle, po pravilu ostavivši te u veoma neugodnom višku posla i novca a manjku vremena. Pri tom, dobar broj ljudi sam lično obučio za ITB rad, podelio gomilu softwera i materijala za vežbu, i trenutno opet nemam dovoljno ljudi oko sebe, te spavam po 3 sata dnevno. I sad mi ne pada na pamet nekog da jurim, više mi je pun k. toga, ko ih jebe.
Hahaha, znaci ima i toga preko glave. Ja sam ranije mislio da je mnogo teze uci i raditi u studiju nego sto je tesko ostati. Opet, ja kako sam tvrdoglav bih sigurno i izdrzao, problem je sta je to sto se radi, mene to najvise plasi, jer ako bih radio necije hirove, nema ambicije, pa samim tim ni zelje za 20 sati provedenim za tim. Ne mislim naravno da bih trazio da radim Zdravka Colica, vec jednostavno pojedini tekstovi i aranzmani toliko zatupljuju, da bih sigurno pobrljaveo nakon 20 sati slusanja tih sranja, a imao sam priliku da cujem neke nebuloze koje pitanje da li ce biti izdate...
Old 15-09-2008, 12:53 PM   #254
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Vets je skola audio i video tehnologija. Snimanje zvuka, muzicka produkcija, dizajn zvucne slike i studijski rad su samo deo onoga sto te uce na vetsu. Pored zvuka tu je i animacija, graficki dizajn, televizija, kamere, audio tehnika, elektroakustika, akusticki dizajn prostorija ...

Ok, skupa je skola dosta, ali sto se tice snimanja zvuka i muzicke produkcije ja zaista ne znam sta bi vise moglo da se radi u jednoj skoli?

Upoznati smo tj radili smo na digitalnim i analognim miksetama, procesorima, mikrofonima, upoznati smo sa postavkom mikrofona za skoro svaki moguci instrument, programima za snimanje i miksanje, ko je hteo da radi projekte iz zvuka izasao je sa dva ili tri snimljena albuma, ne kapiram sta jedna skola kojoj je zvuk trecina ili mozda cak cetvrtina onoga sto se tamo uci treba jos da ima ...

Eto, sta biste vi to dodali?

Arture, ako ima sta da se radi slobodno me cimaj, kucu sam zavrsio, pa ako si jos u fazonu izgradnje kuce mozes doci da pogledas kako je odradjeno, pa da porazmislis opet o onom montaznom resenju. Ja ne bih menjao zidanu kucu ni za kakvu montaznu veruj mi
Naravno mozes doci i da pijemo ne moramo da gledamo kucu

Imam i celo potrkrovlje koje kad se zatvori sa prozorima bice 120 kvadrata otvorenog prostora tj. bez ikakvih zidova, savrseno za akusticku obradu i sredjivanje frek. odziva
SumAnuT is offline  
Old 15-09-2008, 03:33 PM   #255
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
Hahaha, znaci ima i toga preko glave. Ja sam ranije mislio da je mnogo teze uci i raditi u studiju nego sto je tesko ostati. Opet, ja kako sam tvrdoglav bih sigurno i izdrzao, problem je sta je to sto se radi, mene to najvise plasi, jer ako bih radio necije hirove, nema ambicije, pa samim tim ni zelje za 20 sati provedenim za tim. Ne mislim naravno da bih trazio da radim Zdravka Colica, vec jednostavno pojedini tekstovi i aranzmani toliko zatupljuju, da bih sigurno pobrljaveo nakon 20 sati slusanja tih sranja, a imao sam priliku da cujem neke nebuloze koje pitanje da li ce biti izdate...
Au,koji ste vi likovi,hahha naravno salim se.Oa vi bi da radite samo ono sto volite,da svirate samo sto vam je hir....i tako da uzmete pare,pa ko to ne bi voleo...ali ne zivimo u zemlji gde se to moze,moras da se naviknes i na drugaciji pristup.t.j.onaj profi,a to je da radis sve sto ti se ponudi,dobro ne bash sveee.Ko sto Sojic kaze"ja sam zeleo da budem kapetan ladje...ali jbg"Zato nemojte da trazite razloge za nerad...nego bre picite,radite ili sa tom vasom ideologijom,svatite muziku ko hobi...a glavni posao trazite na drugom mestu,t,j,u struci
master29 is offline  
Old 15-09-2008, 03:59 PM   #256
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
Au,koji ste vi likovi,hahha naravno salim se.Oa vi bi da radite samo ono sto volite,da svirate samo sto vam je hir....i tako da uzmete pare,pa ko to ne bi voleo...ali ne zivimo u zemlji gde se to moze,moras da se naviknes i na drugaciji pristup.t.j.onaj profi,a to je da radis sve sto ti se ponudi,dobro ne bash sveee.Ko sto Sojic kaze"ja sam zeleo da budem kapetan ladje...ali jbg"Zato nemojte da trazite razloge za nerad...nego bre picite,radite ili sa tom vasom ideologijom,svatite muziku ko hobi...a glavni posao trazite na drugom mestu,t,j,u struci
to to.. apropo ove priche, jako mi je interesantno bilo kad je max postavio onaj "oglas" gde poznati producent trazi junior asistenta za rad u studiju na jednom projektu.. i naravno, dosta ljudi se javilo, ALI.. svi su pitali koja je kinta u opticaju..

jbg, ja sam sticajem okolnosti i naleteo na lika koji je organizovao celu tu prichu (ne spominjem mu ime i prezime jer nije ni max na forumu), i prichao sa njim o tome, i projekat je bio jako interesantan a kinta josh interesantnija.. nazalost nisam prihvatio posao jer me drugi kolega vec iscimao za neshto.. a zao mi je shto nisam, jer bi to bilo jedno interesantno iskustvo..
HeatMan is offline  
Old 15-09-2008, 06:56 PM   #257
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
dragi forumaši, glupost na delu Školski primer razmišljanja većine klinaca na koje sam naišao. To je jedan od standardnih argumenata, mada ih ima širok spektar, koji se za divno čudo, uglavnom ponavlja.

@Sumanut
O lala, ajd neki tulum u gajbi da padne
E što se škole tiče, sve si lepo reko, a ja sam već par puta naglasio da je to tako, i jedina stvar koju zameram svim trenutno postojećim školama jeste upravo kontrola tog znanja. Toliko idiota je uspelo da ih završi, ili bar apsolvira, i u toliko situacija nisam znao dal da se smejem il da plačem. Sve drugo je stvarno lepo zamišljeno, saamo što ne funkcioniše.
Arthur is offline  
Old 15-09-2008, 07:15 PM   #258
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by master29
Da se razumemo, ako bih radio na nekom lepom projektu, ne bih trazio ni dinar (mozda za autobus), a ako bi mi neko ponudio milion evra da radim na nekoj budalastini narednih mesec dana, nasmejao bih se i pitao ga da li je normalan. Stvarno, neke stvari mi tako skacu po zivcima koji su inace trenutno jako labavi i mislim da psihicki ne bih mogao da trpim taj zvuk duze od par minuta...
Old 15-09-2008, 07:17 PM   #259
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
dragi forumaši, glupost na delu Školski primer razmišljanja većine klinaca na koje sam naišao. To je jedan od standardnih argumenata, mada ih ima širok spektar, koji se za divno čudo, uglavnom ponavlja.
Hej, ne mesaj me sa drugima, jer ne znas na sta ciljam. Jedno je uciti kulinarstvo tako sto ces poceti od przenja jaja, a drugo je poceti kulinarstvo tako sto ces poceti od pravljenja torte od peska...
Old 15-09-2008, 07:22 PM   #260
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

u said it all
Arthur is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules