Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-09-2008, 04:31 PM   #1
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Re: Big Knob ili Monitor Station?

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Sad, lepota nije presudna, neces da ga zenis ali dobro, nije na odmet...
Mada mi se cini da je malo napredniji od Knoba. Na pr. kada pritisnes Talk Back simultano radi Dim funkcija (a u slucaju potrebe Dim moze i da se iskljuci), zatim Dim moze da se kontrolise (nivo utisavanja), na videu koji sam postavio mogu se videti neki od korisnickih modova (ono kada se ukljucuje a drzi se odredjeno dugme). Tu su prikazana samo dva moda koja se odnose na izbor ulaznog kanala a slicno nesto postoji i za izlaz na monitore (malopre sam gledao jos jedan video na You Tube-u).
E sad, Knob ima jedan ulaz vise (sto u nekim slucajevima moze da bude veoma korisno) a MS ima 4 izlaza za slusalice itd.
Sve u svemu, nisu neke velike prednosti niti mane ni jednog ni drugog uredjaja sto se da videti i po ceni. Ali eto, izgleda mi vrlo simpatican Monitor Station, jos ako i radi kao Central Station...
na CS recimo nemas poseban knob za regulisanje dim volumena vec je to automatski reseno na -20db ...

ali zato na MS nema poseban pedal ulaz za aktivaciju talkback-a sto je meni dosta bitno .. navika ..

u necemu je MS bolji i od CSa !
Old 14-09-2008, 04:41 PM   #2
akordeonista
Senior Member

Ako radi kao CS po pitanju zvuka, a po svemu sudeci ne bi trebalo da se razlikuje, najverovatnije cu uzeti jedan primerak za sebe!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2008, 03:22 AM   #3
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

E mene isto odvratno nervira sto MS nema taj "pedal" ulaz za kontrolu talkbacka. Inace imam od Samsona onaj C-Control koji je okej ali me nervira sto ima samo jedan par balansiranih izlaza za zvucnike (i dva nebalansirana... dhhh). I zato bi ga svakako frknuo jednog dana. Al s obzirom da MS nema pedal input, on mi ispada iz igre. Jednostavno bez te opcije ne zelim raditi. Napravio sam si rucni prekidac sa 3 metra kabla i to lijepo uvalim nekome (producentu ili nekome iz benda) pa nek se sami raspravljaju s onim koga se usnimava. Ne da mi se biti kreten koji hvata kad netko nesto ima za reci pa da im drzim gumb za talkback. Imam i pametnijeg posla. E sad, s obzirom da MS nema taj pedal ulaz - mamu mu njegovu - ispada mi iz igre...
Nema meni nego odrijesiti kesu jednog dana na Control Station s daljinskim unitom. Pa koliko para toliko muzike... dhhh
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2008, 09:11 AM   #4
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
E mene isto odvratno nervira sto MS nema taj "pedal" ulaz za kontrolu talkbacka. Inace imam od Samsona onaj C-Control koji je okej ali me nervira sto ima samo jedan par balansiranih izlaza za zvucnike (i dva nebalansirana... dhhh). I zato bi ga svakako frknuo jednog dana. Al s obzirom da MS nema pedal input, on mi ispada iz igre. Jednostavno bez te opcije ne zelim raditi. Napravio sam si rucni prekidac sa 3 metra kabla i to lijepo uvalim nekome (producentu ili nekome iz benda) pa nek se sami raspravljaju s onim koga se usnimava. Ne da mi se biti kreten koji hvata kad netko nesto ima za reci pa da im drzim gumb za talkback. Imam i pametnijeg posla. E sad, s obzirom da MS nema taj pedal ulaz - mamu mu njegovu - ispada mi iz igre...
Nema meni nego odrijesiti kesu jednog dana na Control Station s daljinskim unitom. Pa koliko para toliko muzike... dhhh
BRAVO . apsolutno ista prica .. ja sam upravo uzeo cs + csr1 remote .. a nisam nista pravio vec sam kupio za 10-tak eura ovo malo govance koje super radi .. samo uvalim i kazem stisni nogom .. ili rukom kada hoces da nesto kazes .. i to je to . vise puta mi se desavalo da jednostavno zaboravim da ukljucim dok produncet nesto prica i prica ..

Old 15-09-2008, 11:17 AM   #5
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ma nije bitno sto se stisce, samo da to ja ne moram stiskat! Ja sam si napravio malu kutijicu sa prekidacem i tasterom. Da se onda moze i staviti u polozaj da je konstantno upaljeno. No nije bitno kakvo je, bitno da radi...

Inace, za skromnije uvjete, preporuka svima je Samson C-Control. Meni u studiju radi dobro, nisam cuo primjetnu razliku kad ubodem pojacalo i zvucnike direktno u pult ili preko njega (iako je on aktivno a svi kazu da je to losije - i ja u to teoretski i vjerujem!). Kosta malo vise od 100 eura i ima sve moguce opcije. Samo mu fali da mu izlaz 2 za zvucnike isto bude balansiran (oni su stavili nebalansirani).
Primjetio sam da su Behringerovci kopirali i napravili identican model kao Samsonov. Doslovno se u boji kutije razlikuje izvana. Pitanje je kakav je taj. A on je ja mislim jos jeftiniji!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2008, 06:40 PM   #6
zwerdesign
Member

zwerdesign's Avatar

Ima jeftinija varijanta od Mackie-a i Presonusa zove se Phonic Stidio Wizard.
Kod sunflower-a negdje 1900kn mo?e se naručit prva dolazi kraj listopada.
Ja ba? razmi?ljam da naručim.

http://www.phonic.com/en/audio-inter...io-wizard.html
zwerdesign is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2008, 06:50 PM   #7
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

ja bih radije ms.

inace, posedujem ovu spravicu
lesha is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2008, 07:05 PM   #8
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by zwerdesign View Post
Ima jeftinija varijanta od Mackie-a i Presonusa zove se Phonic Stidio Wizard.
Kod sunflower-a negdje 1900kn mo?e se naručit prva dolazi kraj listopada.
Ja ba? razmi?ljam da naručim.

http://www.phonic.com/en/audio-inter...io-wizard.html
Ovo izgleda vrhunski !!!

Znam da je Phonic djubre od firme , ali mi nije jasno zasto neka mid firma ne uradi ovako nesto

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules