|
Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Mackie Big Knob (STUDIO COMMAND SYSTEM)
![]() Stigao danas! Navijam si glazbu i okrecem BIG KNOB.... a kako ja naravno volim sve veeeeliko... ovaj Big knob je mmmm dobar. Sto reci o njemu... evo prvo nekih mogucnosti da nabrojim... IZLAZI: 1) izlazi za 3 para monitora (te kontrola za posebno ili zajedni?ko slu?anje, npr. treci moze biti subwofer) 2) izlaz za predpojacalo za slusalice 3) izlaz za poseban DAW MIX za slusalice (npr. moze posluziti da se na jedan izlaz iz kartice stavi dodatni efekt.... za vokalistu, za to naravno treba 2 izlaza iz kartice) 4) izlaz za par monitora u drugoj prostoriji (izlaz za npr. vokalistu opet u drugoj prostoriji) 5) 2 izlaza za slusalice sa posebnom kontrolom 6) TALKBACK (1 izlaz ide na slusalice, 1 na 2-track.. pa se moze u drugom slucaju glasic moze i snimiti.. npr. korisno moze biti kod slusanja mixa i onda snimimo svoje komentare.. tu treba ovo, tu ono.. itd.) ULAZI: 1) Iz zvucne kartice 2) 2 x tzv. 2-track... npr iz CD-playera... ali ja koristim ovu mogucnost da preko mackija odvedem signal u svoj digitalni klavir i na njegovim zvucnicima slusam samplove klavira (koje onda direktno sviram...) ili obrnuto natrag.. snimim svoj digitalni klavir 3) PHONO (izvuci cu svoj stari gramofon iz ormara... pa cemo sniiimat stare ploce...) ![]() KONTROLA VOLUMENA ima i slijedece mogucnosti, a to su MONO, MUTE I DIM (znatno prigusi volumen.... sto dobro dode kad ne zelimo dirati volumen, a ni gasit.... a ipak se javiti na dosadan telefon) Dojmovi... ZVUK - Ne znam je li pleacebo... ali cini mi se da (ma cujem stvarno... ) da je zvuk nekako cisci.. manje mutan... cak smo ponovno isli prikljucivati kako je bilo pa opet preko mackija i stvarno... bolje zvuci! To nisam ni ocekivala.. ali tako je! IZGLED ? Ma predivan je....dimenzije.. sad da ne trazim... 33 cm x 15cm i visina nekih 8,9 cm. Slobodne procjene... ali dobro ja procjenjujem centimentre ![]() ![]() OPCIJE, prakticnost ? navedene gore (a sigurno sam i zaboravila pokoju)... sve sto mi treba.... jednostavan za koristenje.. sve pri ruci... CIJENA ? 400E... (ja sam OPET imala srece... i dobila ga za 305E i to zato sto su mi rekli pogresnu cijenu.. mi platili unaprijed i nisu sad mogli reci.. da damo vise.. samo jadni nisu mogli ni izdati racun jer su ga i oni kupili za ovoliko.... ne mogu vjerovati kakvu ludu srecu imam kod kupovanja opreme...) Evo, opet sam se zaljubila.... Ne znam kako sam mogla bez njega do sad.... ![]() 8) _________________________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Eeee
![]() ![]() Posle ovog tvog izlaganja i mog ranijeg razmisljanja, cvrsto sam resio da i ja postanem vlasnik ovakve jedne spravice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Korisna sprava definitivno (na spisku je...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
u zdravlju ga koristila i puno dobre muzike na njemu radila
![]() ja cu uskoro da pokazem moju varijantu (citaj - najjeftiniju) tj. kako sam resio problem sa jednim izlazom sa kartice.. verujem da ce se svi smejati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
vala.. kako napisa recenziju, i sam sam pozeleo da kupim spravu (mada mi ne treba
![]() u zdravlju i veselju ga koristila i da napravis puuno orkestracija sa njim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ivan Lekic
|
![]()
i ja sam od skora vlasnik
![]() Posto se tesko da ne kazem nikako ne moze trenutno nabaviti knob,svi koji zele da ga imaju neka mi se javnu .. ima strasnu shemu za njega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Imam ga i ja vec duze vrijeme,al nije tako bajan.Meni je talkback neophodan.On ga ima,al bez dima u slusanju.Moram projekat zaustavit da bi mogao nesto reci,jer inace ubijem onoga sa slusalicama.
To je moja zamjerka,i to VELIKA.Inace mu je sve OK |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Tako je.Podesi se level talkback izlaza,al iz monitora u studiu ide signal jednakom jacinom i tako prolazi kroz talkback u slusalice i stvara samo buku onome ko te u tom trenutku slusa.Nema dima osim ako i taj taster sisnes.Recite sta hocete,al to su mogli prekopirat sa 32/8 i sve pet.S kim sam god do sad radio,milion puta sam morao ponovit ono sta zelim reci.
@Ivan Mozda i ima suma,to me nije briga,al da je mutan,mutan je.Govorim o talkbacku. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Big Knob ili Monitor Station? | akordeonista | Monitoring | 61 | 25-09-2008 09:47 AM |
HITNO! BIG KNOB ili SPL 2381 | Oggy | Monitoring | 11 | 27-04-2005 12:21 PM |