Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Goran ?impraga

Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd...

Thread Tools Display Modes
Old 30-08-2008, 03:54 PM   #51
XerXed
Member

Default Re: Zgode i nezgode

Nekoliko puta mi se desilo ,dolazi "klovan" (klijent) i ugleda preamp ,kaze : sta je ovo? Ja kazem : mikrofonsko predpojacalo . ,a on : a sta ce ti ? Ja vidim da je covjek izgubio volju za zivotom ,ne zna ni on sam zasto postoji. Kazem ja njemu : to je napajanje za mikrofon ,a on ce : imam i ja napajanje ,jest da nije za mikrofon ali nema toliko "dugmadi".E onda sam ga posla kuci ..
XerXed is offline  
Old 03-09-2008, 09:17 PM   #52
Edi Prog
Member

Dodje mi reper u reziju. Upalim Nuendo a on kaze: "u vidi Nintendo, imao sam i ja Game Boy pred par godina". Ziva istina
Isti taj me pitao da pojačam "pik-pik" u slu?alicama

http://www.spider-amps.com

http://www.step-sound.com
Edi Prog is offline  
Old 13-09-2008, 01:46 PM   #53
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Najgore je kad ne znaju sta hoce a sve sto uradis im se ne svidja.Sa jednim beogradsim pevacem (koji pri tom radi 20 god) sam muke mucio danima: "izbaci mi taj dobos iz pesme necu dobos u pesmi podseca me na mog bubnjara, bepa mi iza glave svaku noc"
"ocu da mi pesma lici na Georgijeva i Dzibonija da ima puno drame u pesmi sa puno klavira i horova a opet da bude onako intimna kao kad sedis sam sa gitarom i pevas za sebe"
"daj mi tu ubaci onaj zvuk ko kad udaras u neko drvo"
ja-"Jel perkusivni instrument"
on-"ma nije"
ja-"jel melodijski"
on-"ma nije"
ja-"pa sta je onda"
on-"otkud ja znam kako se to zove ti radis u studiju ti mora da znas kako se zovu instrumenti.Znas bre onaj ko kad udaras u drvo"
"jel mozes ti posle kad ja to otpevam da mi promenis atmosferu u pevanju" Sta go mu to znacilo.Tu mi je otprilike pukao film pa sam mu rekao kako ja jos nisam dorastao i kako treba da ide kod nekog iskusnijeg
Old 13-09-2008, 02:27 PM   #54
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

P.s. svima nam zelim mnogo vise pevaca i pevacica kao sto je moja iz benda.
Nemam ja nesto puno iskustva ali za ovo vreme nisam snimao nikog zahvalnijeg za rad.Svoj lead uvezba kod kuce, pre snimanja pustis je jednom da "udje u pesmu", iz 5-og 6-og tejka je gotovo.O pratecim vokalima da ne pricam.Kako bi svet bio lepse mesto kad bi bilo vise takvih.Zna Mirko
Old 13-09-2008, 02:35 PM   #55
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by allegrosteva View Post
P.s. svima nam zelim mnogo vise pevaca i pevacica kao sto je moja iz benda.
Nemam ja nesto puno iskustva ali za ovo vreme nisam snimao nikog zahvalnijeg za rad.Svoj lead uvezba kod kuce, pre snimanja pustis je jednom da "udje u pesmu", iz 5-og 6-og tejka je gotovo.O pratecim vokalima da ne pricam.Kako bi svet bio lepse mesto kad bi bilo vise takvih.Zna Mirko

U pravu si....jedno od lepsih mojih iskustava,ne znam ni sam koga sve nisam radio....ali Sladja je definitivno(moje misljenje)jedan od najboljih interpretatora kod nas u drzavi.I ja bi pozeleo da postoji vise takvih pevaca,naslusanih i bogom danih.Milina je raditi sa celim bendom,pogotovo sa Sharanom koji je pokazao sve svoje producentske sposobnosti,salim se svi su super...pozz za Allegro,.P.S.Stefane javni se od ponedeljka
master29 is offline  
Old 13-09-2008, 02:42 PM   #56
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by allegrosteva View Post
Najgore je kad ne znaju sta hoce a sve sto uradis im se ne svidja.Sa jednim beogradsim pevacem (koji pri tom radi 20 god) sam muke mucio danima: "izbaci mi taj dobos iz pesme necu dobos u pesmi podseca me na mog bubnjara, bepa mi iza glave svaku noc"
"ocu da mi pesma lici na Georgijeva i Dzibonija da ima puno drame u pesmi sa puno klavira i horova a opet da bude onako intimna kao kad sedis sam sa gitarom i pevas za sebe"
"daj mi tu ubaci onaj zvuk ko kad udaras u neko drvo"
ja-"Jel perkusivni instrument"
on-"ma nije"
ja-"jel melodijski"
on-"ma nije"
ja-"pa sta je onda"
on-"otkud ja znam kako se to zove ti radis u studiju ti mora da znas kako se zovu instrumenti.Znas bre onaj ko kad udaras u drvo"
"jel mozes ti posle kad ja to otpevam da mi promenis atmosferu u pevanju" Sta go mu to znacilo.Tu mi je otprilike pukao film pa sam mu rekao kako ja jos nisam dorastao i kako treba da ide kod nekog iskusnijeg

Hahaha,i ja bi trazio atmosferu.....bre Stefane......sve mozeeee.Mora samo da ti se navikne zeludac,inace si ostao gladan...i rernu im postavi ako hoce da pevaju,njihov problem...umesto Nuenda mogu i na Sony PC-3 da pevaju...a ljudi,kad ce te da naucite,da kad pocnu da kenjaju(A pojma nemaju)da im sa zadovoljstovom ucinite zivot lepsim na njihov nacin,znaci na njihovu glupost lupite tri..."Moze Atmosfera,ali moraju da se ukljuce Gemajzlice od Blebingera,a taj program je vrlo skup..pa vas g,pevacu to dodatno kosta"
master29 is offline  
Old 13-09-2008, 02:53 PM   #57
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

taj fazon.. ja bih ovog iz predhodnog posta izbacio odmah napolje.. ne bih razmishljao.. bilo bi u fazonu, e moram da gledam tekmu..

sad se setih jednog dobrog..

iva (eeva) i ja snimali pesmu.. i sad trazimo nekoga ko ce da nam baci valjane bek vokale.. u nekom gospel fazonu.. i na kraju navatamo jednu ribu (necu da je imenujem) koja je pevala dosta dugo u jazz bendu.. i ima dosta iskustva iza sebe..

dolazi ona.. sva nervozna.. malo falshira.. al dobro, aj jbg.. melodyne ce da odradi svoje.. ulazi u studio pochinje da peva.. mi u reziji, gledamo se i ne mozemo da verujemo..

prolaze sati.. riba mashi apsolutno svaku notu.. ovako je tekao razgovor:

- jel ti pregasna matrica?
- ne.. ne znam shta mi je
-hocesh da ti pojacham vokal?
- probaj..
(pojacham, riba josh gora)
- da stisham?
- probaj..
(e tu postaje problematichno jer imam kameru koja je uperena direktno u mene i ona me vidi, a ja u sebi umirem od smeha.. samo shto ne puknem.. smejem se muki nashoj oko te pesme, niko nije umeo da baci jebene bek vokale na nju.. i ja tu ne mogu vishe da se suzdrzim, i kao..)
- jel ti smeta monitor? hocesh da se skoncentrishesh?
- pa ono, malo mi je frka poshto me gledate i to..
- pa ugasi ga onda jbg..
- ok

(ona gasi monitor, a ja chupam kameru iz struje za svaki sluchaj.. tu pochinje vrishtanje od smeha.. obrazi su em boleli ceo dan... i sad kad sam vec mogao da se ismejem kao chovek, nalegao sam na talkback i vikao "to je to.. super super.. aj da snimimo shto vishe.. pa cemo ove "sitne" greshke da sredimo u melodyne-u.. Iva moze da posvedochi, nije mogla da veruje kolki sam degen.. ne mozemo da je ispalimo, glupo je.. jer se iscimala zbog nas, i stvarno je dobra devojka.. a shto dobro izgleda, to je drugo.. )

zvoni joj fon.. ona se javlja.. iva i ja drzimo fige.. i ona kao, e sad su me zvali moji doshao mi neko bla bla moram da palim.. a mi presrecni onako slozili tuzne face.. pa kao, a jbg.. jel stvarno morash? ajde jbg.. snimacemo drugom prilikom.. i tu iva prebaci odgovornost na mene kad da joj kazem da dodje.. i tako 5 minuta je zajebavamo, pitaj ivu, iva kaze pitaj saleta.. na kraju, kao.. aj zvacemo te kad se budemo dogovorili jbg..

da li smo je pozvali? najgore je shto devojka ima sluha, ume da prepozna falsh al da ga jebem shta joj je bilo taj dan..
HeatMan is offline  
Old 13-09-2008, 03:08 PM   #58
master29
Banned

Sve je to ekstra....zamisli odgovor pevaca koji NECE da peva,normalno...nego krece ovako,"ja moram mic da drzim u rukama"Ajd,pa se sav prezojio od frke.....da bi na kraju dao legendarnu izjavu,koja mi stoji u telefonu i dan danas,morao sam da zapisem....JA NE UMEM DA PEVAM DESNOM RUKOM,svacega sam se u zivotu naslusao...ali da se rukama pevaMislio je jadna na drzanje mikrofona.(koji inace ne sme da se vadi sa stalka,al ajde)...Strasno
master29 is offline  
Old 13-09-2008, 03:43 PM   #59
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Mnogim pevacima se desi da ih u nekom trenutku sazrevanja neko istripuje kako je super kad pevas iz petnih zila.Nije to greska ponekad kad bas hoces da naglasis neku zivotinjsku emociju al je problem kad pevac nema mere u tome i misli da sto vise to radi da ce biti bolji pevac. Na bk je dosao na neku vezbu renomirani pevac narodne muzike, probali su da ga snime sa par razlicitih mikrofona, smaljivali gain i na preampu i na kanalu, i kad su prestale da gore one maaaleee crvene lampice tip je i dalje distorzirao. Na kraju su studenti popizdeli stavili jedan mic ispred njega i rekli mu-pevaj u to a drugi kao slucajno postavili pola metra ispred njega.Prvi mikrofon nije ni bio ukljucen. Ako su mene lagali lazem i ja vas al ne bi me iznenadilo posto sam svirao par puta sa njim i znam kakva je agonija
Old 13-09-2008, 03:46 PM   #60
Max
Pro Member

To ne mora nista da znaci .... covek je " zakucavao " membranu na mikrofonu ....

Radi se o nekontrolisanju " izduva " vazduha ( npr ako dunes u mikrofon , mozes koliko god zelis da utisas pre , i dalje ces " zakucati " membranu ) .... sto je najgluplje , ovo se jako cesto desava kod operskih pevaca .

U tom slucaju stavis malo gusci pop filter ( ili onaj stari stos sa olovkom ispred mikrofona koja skrece vazduh ) i nemas problema ..... ili uzmes dobar dinamicki .... ( sm7 ili 441 ) i moze da se dere koliko god zeli ....

Cudi me da ih profesor nije posavetovao

Mada BK je to

Pozdrav

Last edited by Max; 13-09-2008 at 03:48 PM.
Max is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules