|
Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kada vec pricamo o svemu i svacemu, otvaram ovaj tread u cast smesnih stvari koje su nam se desavale kroz posao. Kako nama samima tako i sa klijentima.
To jeste studijske sale i anegdote. I sam sam vec zapoceo o ovome sa onom pricom o Tifinom producentu, tako da mislim da svi imate ponesto zabavno da ispricate. Last edited by LACKY; 26-05-2008 at 01:06 AM. |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Prosle godine sam snimao lika koji je svirao jedan etno instrument, gostovao na nekoj pjesmi....I kao, snimamo, njemu bas ne ide, nikako da se sastavi, ne valja mu ritam, nikako da prosvira...i krecu standardne price, mozda mu treba malo da se opusti, bla, bla...jos 20 tejkova, nece nikako....pocinjem da kapiram da nesto tu bas i nije u redu, udjem kod njega u sobu i vidim da slusalice stoje na podu...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Na podu? Vrh
![]()
#4 |
Pro Member
|
![]()
Sta ce covek, ti ga tamo posadio da svira,on svirao i misli verovatno ovo mora tiho da se slusa da nebi uslo u snimak.
|
![]() |
![]() |
#5 |
MCI Master
|
![]()
snimao dvije djevojke ( seke ) ... i sad jedna u vocal room-u i uhvati je trema i pocne se izmotavat, 20-30 puta ponovo..ovo ono, kad prilazi njena seka do NS 10ki, naginje se na zvucnik i kaze ( u zvucnik)...seka nemoj se bojat, pametna si ti i mozes ti to ..( BTW radilo se oblizankama)...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Ja cu vam ispricati jednu staru pricu,koju pretpostavljam da ljudi iz ovih krajeva znaju.Al ajd ovako,mnogo je interesantno:Nekada davno u Beogradu je postojao studio mislim da je naziv bio"Plava Supa"elem vlasnik studija inace moj dobar prijatelj Dr...n Vuk...vic poznat po kasnjenju od 3-5 sati,totalno konfuzan ali vrhunski majstor u Plavoj shupi snima guslara.E sad namesti mu on mikrofone,slusalice i pusti ga da se rasvira i namesti.U jednom trenutku mu zvoni fon i on se javlja nekom liku.Posle par trenutaka odlazi do nesretnog GUSLARA i kaze mu"ajd rasviraj se jos malo sad cu da se vratim"Tako i bi,guslar svira,sat,dva....pet....dvadeset sat nema Dra..na.Ovaj se usrao,nema sta da jede,studio zakljucanu havariji totalno.Sutradan Dra..n,zove na studijski telefon,javlja se guslar a dragan mu kaze:"Jbt tek sam se sad setio das sam te zaboravio u studiju.evo prvim letom se vracam iz Minhena nastavimo sa radom.Ima jos puno,puno anegdota vezanih za naseg prijatelja.Ja mu znam caku pa ga pozovem 5-6 sati ranije da usnimi nestojer toliko uvek kasni,neki put i nedodje zaboravi se skroz.Nesretni guslar je pobegao glavom bez obzira ui nikada se vise nije pojavio.Sto se tice Dr..ana,ekstr je prosao,nije dobio gusle po glavi.Pozz
|
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
kljuchevi od njegovog studija? teshko.. pre bih poneo pajser za svaki sluchaj...
evo zanimljivost kod mene.. budim se oko dvojke uz zvonjavu telefona.. zovu me klijenti u fazonu: "moramo hitno da snimamo, imamo snimanje spota za sat i po.." ja odgovaram, najnormalnije: "pa nismo se nishta dogovorili.. aj dodjite posle snimanja ako vam je hica, jbg.." oni: "ne ne.. dolazimo sad.." i oni dodju 40 minuta pre no shto moraju biti u klubu tash na snimanju NJIHOVOG spota.. i ja onako, polako sve.. razvlachim se.. dok mi nisu rekli da snimaju spot ZA TU PROKLETU PESMU KOJU SNIMAJU KOD MENE! e sad, ne lezi vraze, ni tekst im nije dovrshen, jerbo su ga pisali u kolima na kolenu.. ![]() i tu se deshava akcija.. ja kazem klijentu, aj snimi ti preko ovog lika da ga "podebljash" (tj da smanjim menadzera kolko god mogu, samo da zvuchi nekako).. i on kao "ok, aj idem samo do wc-a".. ode do wc-a i nema ga.. chujem da se dere.. dodjem do klonje, kad on kreten se zatvorio unutra, i ne moze da se otvori.. stara zgrada, slegla se i vrata su sva kriva i bravu kad zakljuchash, zakljuchao si je i nema dalje.. posle chupanja i guranja repe (vrata) lik je izleteo, snimio na keca celu strofu i odemo na kraju na snimanje.. sa kashnjenjem od oko 45 minuta.. zvuk ide, kamera ide, svetlo savrsheno.. sinhronizacija usana otuzna. neznaju svoj tekst jer ga nisu chak ni oni kompletnog napisali.. na kraju, spot nije ni proshao.. ![]() mislim da idalje mrzim taj dan svog zivota.. |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Evo jedna moja dogodovstina: 90, godine snimamo album jednom poznatom(necu navesti ime a videcet i zasto) interpretatoru narodne muzike.
U to vreme je u poznatom sarajevskom studiu 1(gde je generalno snjimljena vecina izdanja, Neve itd. uglavnom jedini ozbiljan studio u Sarajevu) je osnovni reverb(vec vise godina) bio EMT 250 (bicu slikovit zarad jednostavnos). Last edited by LACKY; 27-05-2008 at 01:14 AM. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|