Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-09-2008, 07:01 PM   #11
Max
Pro Member

Default Re: Mix_Mastering_Freq

Quote:
Originally Posted by awacs View Post

Koliko ja poznajem čoveka, jedino ?to tokom rada Habić ne mo?e da podnese (pored nedostatka muzikalnosti) je neargumentovana arogancija klijenta i/ili snimatelja (ili programera, ako je i taj u priči). Ali opet, ko to mo?e da podnese?

Pun pozdrav
A sta cemo sa njegovom neargumentovanom arogantnoscu .... koliko li je samo albuma potpuno usrao .... taj spisak je malo pduzi .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 07:49 PM   #12
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
A sta cemo sa njegovom neargumentovanom arogantnoscu .... koliko li je samo albuma potpuno usrao .... taj spisak je malo pduzi .....

Pozdrav
Spisak gluposti je uvek duži od spiska pametnih stvari, pogotovo u okviru muzičke "industrije" poput naše, koja se u svakoj svojoj fazi oslanjala na par imena koja svi žele da pazare. Bilo da se radi o producentima, autorima, muzičarima, svi imaju neki limit kreativne produktivnosti. Kada stigne do svog limita, svako će početi da pravi budalaštine ako je u situaciji da nema vremena da udahne vazduh pre nego što treba da izgovori sledeću "genijalnu" misao.

Od Habića su vremenom komitenti počeli da očekuju da im on isporuči genijalna rešenja za pesme koje su bile sve lošije i u uslovima snimanja koji su bili sve gori. To se odnosi i na grupu U škripcu (bio, video, mislim da se sećam), i na Bajagu, i na Đuleta.

Naravno da u svemu tome ima i njegove krivice, ali svako kad-tad dođe na tapet ako je toliko prisutan i rabljen na sceni. I, naravno, ako dozvoli da bude toliko rabljen. A sujeta je čudo. I novčanik.

A što se tiče njegove neargumentovane arogantnosti, hm... on je lik koji ume da bude arogantan, ali... niko ne tera ljude da ih baš Habić producira, ako misle da je neargumentovan. On ume da bude i težak i arogantan i svakakav, ali neargumentovan... Pogotovo ako se suoči sa jačim argumentima od svojih (bio na licu mesta, suočavao ga sa argumentima, ubedio ga).

Umalo da zaboravim, a bilo bi šteta. Pre tačno 20 godina sam raznim ljudima iz posla puštao demo snimke koje smo Antonije Pušić, Vlada Perić i ja radili u osmokanalnom studiju čiji sam tada bio suvlasnik, i jedino Habić nije rekao "aha, simpatično, sekvencirani Rokeri s Moravu", nego je zapeo da producira budućeg Ramba Amadeusa. Ko god zna Ramba poznaje i njegovu aroganciju, ali na neku foru arogantnom Habiću to nije smetalo. Argumenti su čudo

Last edited by awacs; 04-09-2008 at 08:52 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 08:43 PM   #13
Max
Pro Member

Vaso , sve je to lepo sto pricas , ali uopste ne zelim da ulazim u raspravu o histeriku koji pre treba da ode kod psihijatra nego da radi to sto radi ..... prisustvovao sam nekolicini ploca koje je zasrao i to deset Bajaga ne moze da opere ...

Sa druge strane slusam Bajagu koji je radio V Aralica ( u ne bas fenomenalnim uslovima kod GOGO a ) i taj album zvuci vrhunski ....

Treba znati kad kopacke okaciti o klin ....

U svakom slucaju , usli smo u zesci OT tako da je bolje da se tema vrati tamo gde je i bila

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 09:21 PM   #14
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Vaso , sve je to lepo sto pricas , ali uopste ne zelim da ulazim u raspravu o histeriku koji pre treba da ode kod psihijatra nego da radi to sto radi ..... prisustvovao sam nekolicini ploca koje je zasrao i to deset Bajaga ne moze da opere ...

Sa druge strane slusam Bajagu koji je radio V Aralica ( u ne bas fenomenalnim uslovima kod GOGO a ) i taj album zvuci vrhunski ....

Treba znati kad kopacke okaciti o klin ....

U svakom slucaju , usli smo u zesci OT tako da je bolje da se tema vrati tamo gde je i bila

Pozdrav
U pravu si za OT, sklon sam meandrima. Izvinjavam se i ubuduće ću se truditi da se kontroli?em. Mada, i ti si mi pomogao da odlutam od teme .

On-topic: Već decenijama ne uspevam da shvatim namenu Spectrum Analyzera u studiju, osim u smislu praćenja ekstremnih frekvencija (ispod 30-40 Hz i preko 14-15KHz). Druga korist od SA je da impresionira pacijente . Kao Monty Python: The Machine that Goes PING .
Old 04-09-2008, 10:24 PM   #15
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

nemojte da dirate Habica...on ima u malom prstu vise nego 4/5 "producenata" kod nas...a o producentima na forumu da i ne pricam!!

...Vaso, gde si nema te nesto...????!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 10:54 PM   #16
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
nemojte da dirate Habica...on ima u malom prstu vise nego 4/5 "producenata" kod nas...a o producentima na forumu da i ne pricam!!

...Vaso, gde si nema te nesto...????!!
Ma evo me, konačno imam kablovsku Mrežu, pa se malo aktivirah na forumu (dialup je bio pakao) . Očigledno nemam pametnija posla nego da u pauzama (koje sve češće pravim, pošto mi se uši sve brže smaraju) izigravam drvenog advokata SOKOJ-u i Habiću. BTW, ovaj poslednji koga sam pomenuo te pozdravio, juče sam se čuo sa istim. Što kaže Max - zreo je za psihijatriju, ali koliko kapiram nije jedini na planeti. Samo što, za razliku od mnogih, i dalje čuje kao sova i zna šta čuje i šta treba da se čuje .

Aj' sad i ovo je Off Topic, pisaćemo privatno da ne smaramo sve ostale...

Last edited by awacs; 04-09-2008 at 10:57 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 10:56 PM   #17
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ne dirajte mi habića, kad sam bio mali teo sam da budem ko on.
A spektralny analajzer FFT tipa (Digicheck od RME) koristim na dnevnoj bazi, i ne bih mogao da živim bez njega, i nijednu stvar da završim. Jebiga, nove generacije. Čitam ga ko oni u Matrixu brojčice.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2008, 04:51 AM   #18
fosnex
Member

[quote=awacs;215650]Ma evo me, konačno imam kablovsku Mre?u, pa se malo aktivirah na forumu (dialup je bio pakao) . Očigledno nemam pametnija posla nego da u pauzama (koje sve če?će pravim, po?to mi se u?i sve br?e smaraju) izigravam drvenog advokata SOKOJ-u i Habiću. BTW, ovaj poslednji koga sam pomenuo te pozdravio, juče sam se čuo sa istim. ?to ka?e Max - zreo je za psihijatriju, ali koliko kapiram nije jedini na planeti. Samo ?to, za razliku od mnogih, i dalje čuje kao sova i zna ?ta čuje i ?ta treba da se čuje .

Aj' sad i ovo je Off Topic, pisaćemo privatno da ne smaramo sve ostale...[/quote

cujte zadnjeg ramba sto je radio cica habic! jako dobro! veliki je to lik. producent mora biti malo lud! ako nema toga onda k.....c dragi slusatelji
fosnex is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2008, 09:26 AM   #19
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

c'mon people, kome nije jasno da zreo za penziju, nek posluša poslednju Generaciju 5. A ko ne veruje da je bio definitivno u top 5 istorije, može, eto da posluša "Opasan ples" od VanGoga. Mene tada ta ploča pomerila sa pameću, što se produkcije i aranžmana tiče. A i "Hodi" je on radio .
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2008, 10:50 AM   #20
fosnex
Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
c'mon people, kome nije jasno da zreo za penziju, nek poslu?a poslednju Generaciju 5. A ko ne veruje da je bio definitivno u top 5 istorije, mo?e, eto da poslu?a "Opasan ples" od VanGoga. Mene tada ta ploča pomerila sa pameću, ?to se produkcije i aran?mana tiče. A i "Hodi" je on radio .

Generacija 5=pa tu nema pomoci ni da bob rock dodje zajedno sa spilbergom da radi spotove
fosnex is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules