Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Mix_Mastering_Freq (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24152)

alfom 01-09-2008 03:14 PM

Mix_Mastering_Freq

1 Attachment(s)
Koristi li se iko ovakvim 'pomagalima'?

Everbeatz 01-09-2008 05:11 PM

Re: Mix_Mastering_Freq

a kako nam to moze pomoci?

alfom 01-09-2008 08:50 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 215229)

Ja sam pokusao koristiti radi, kako vjerovah - preciznosti 'ponistenja' nezeljenih freq. iz loseg mixa pri masterizaciji, ali me je to odvelo u corsokak.
Zato i pitam, da ne lutam vise oko ovoga bez veze.
Zar je moguce da je to samo lijepa vizualna oprema aplikacije !?!

Oggy 01-09-2008 08:56 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 215229)

Nikako, ali covek je bio dugo odsutan, pa sada pokusava da nadoknadi to "instant glupostima"...

lesha 01-09-2008 09:40 PM

ti gledaj, ako ti pomaze.

google 04-09-2008 03:07 PM

Quote:

Originally Posted by alfom (Post 215213)

Ne. Ne znam ni sta je to.

DaBear 04-09-2008 03:22 PM

Quote:

Originally Posted by alfom (Post 215213)

Momci, MUZIKA SE MIKSA USHIMA A NE OCHIMA !!!

TO SU IZGLEDA SVI ZABORAVILI....!!

awacs 04-09-2008 04:44 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 215604)
Momci, MUZIKA SE MIKSA USHIMA A NE OCHIMA !!!

TO SU IZGLEDA SVI ZABORAVILI....!!

E bre Vrač, stvarno si omatorio. To se tako radilo dok se muzika slušala, a ne gledala:).

Nema baš neke veze sa ovom temom, ali ni sama tema nema veze s mozgom, pa me nije blam da odlutam:

Neki Habićev potencijalni pacijent je hteo da mu pesma zvuči prljavo ko Smells Like Teen Spirit od Nirvane. I sve vreme je pričao o spotu: sepija, out of focus, svi mlate kosama, navijačice, ludilo, montaža, gitarista svira iz lakta, ono kao, da zvuči raštimovano. Onda smo mu puštali istu pesmu bez spota i svaka mu čast - odma' je skapirao da ništa nije raštimovano.

Max 04-09-2008 05:33 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 215610)

Neki Habićev potencijalni pacijent je hteo da mu pesma zvuči prljavo ko Smells Like Teen Spirit od Nirvane. I sve vreme je pričao o spotu: sepija, out of focus, svi mlate kosama, navijačice, ludilo, monta?a, gitarista svira iz lakta, ono kao, da zvuči ra?timovano. Onda smo mu pu?tali istu pesmu bez spota i svaka mu čast - odma' je skapirao da ni?ta nije ra?timovano.

Ma Habicu je on mogao da prica sta god .... Habic ga i onako ne bi razumeo ..... samo bi odmah izbacio sve komplikovane prelaze .... pola instrumenata a verovatno bi i pokojnom pevacu Nirvane odrzao predavanje kako to sto peva nista ne valja , histericno tresuci rucicom ;)

Pozdrav

awacs 04-09-2008 06:26 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 215613)
Ma Habicu je on mogao da prica sta god .... Habic ga i onako ne bi razumeo ..... samo bi odmah izbacio sve komplikovane prelaze .... pola instrumenata a verovatno bi i pokojnom pevacu Nirvane odrzao predavanje kako to sto peva nista ne valja , histericno tresuci rucicom ;)

Pozdrav

Ma da, Habića je te?ko razumeti:confused:. Ali, neke ploče koje je producirao i danas zvuče dobro. A opet, ja po?tujem ljude čiji rezultati uspevaju da preskoče par decenija.

?to se tiče pokojnog pevača Nirvane, mislim da je ono ?to sam prethodno napisao potpuno suprotno onome ?to si ti upravo otkucao :wink:.

Koliko ja poznajem čoveka, jedino ?to tokom rada Habić ne mo?e da podnese (pored nedostatka muzikalnosti) je neargumentovana arogancija klijenta i/ili snimatelja (ili programera, ako je i taj u priči). Ali opet, ko to mo?e da podnese?

Pun pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 01:52 PM.