|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
vazi, dogovoricemo se, samo sam i ja ovih dana u guzvi... ali ostajemo u kontaktu svakako ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Sto se uvezbanosti tice, ostavi ih bar malo da se uvezbaju, snimaj ih svo vreme jer se moze desiti da tako opusteni izbace dobar snimak.
Prostoriju trazi sto akusticniju jer ne postoji taj reverb koji ce ti zameniti stvarni ambijent. Mozes postaviti 414ce da kupe direktno sa instrumenata, u kom slucaju bi 1000ke trebao postaviti da ti kupe ambijent, malo podalje, nesto kao overhead. U tu svrhu postavljas klasican stereo par. 1000ka se pokazala bas dobro na violini, pokusaj. U zavisnosti od prostorije, pogotovo ako su manje dimenzije, eksperimentisi sa poziciom violoncela.
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Ako uletis u M/S sistem snimanja - obavezno skini demo Brainworx bx digital-demo je funkcionalan 15 dana i to ozbiljno dobro radi!!!
Ja bih licno koristio C-1000 za violinu a 414 za violoncelo a MXRa za prostor. Najvaznija ti je postavka i njihova spremnost za saradnju(zivci)dok to sve ne prozvuci kako valja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Takođe (mada mo?da dogmatski posmatram stvari), kada mi neko pomene kamernu muziku (ako sam dobro shvatio, ovde se radi o tome) odma' mi se pojavi M/S u mislima. Fazno sređeno, prostorno i dinamički autentično, super. Smatram da je su?tina snimanja te vrste muzike u tome da se snimi kako ti instrumenti zaista zvuče zajedno, a ne kombinovanje pojedinačnih izvora zvuka, pa makar i u realnom vremenu. Između ostalog, zato sam predlagao da sviraju zajedno, a ne da se overdubbuju. Ako ne uspeju da se spoje zajedno, jo? te?e će im biti da love tuđe promene tempa, koje su kod te vrste muzike normalne i po?eljne. Uostalom, poznato je da klasični muzičari imaju vrlo fleksibilno shvatanje dobe u taktu. Opet, mo?da sam proma?io temu, mo?da se uop?te ne radi o kamernoj muzici ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
vidi, ja sam jednom radio samo violinu... i isla je najljepse kroz mix na seinheiser 421... super toplo je zvucalo... na nekih cca 60 cm...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pre/eq & violina-DIY-? | player | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 05-02-2011 03:05 AM |
Impresija za violoncelo i orksestar | MUzzY | Promocija radova | 12 | 29-11-2010 10:48 AM |
Evo, mi snimili dva spota | supersonic | Promocija radova | 3 | 18-09-2009 09:36 PM |
Kakve biste tutoriale zeljeli citati? | ANITA | Obavestenja | 4 | 02-10-2006 10:17 PM |
Da li biste placali clanarinu na Rumskom ? | lesha | Predlozi i sugestije | 29 | 02-04-2006 07:46 AM |