|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
mozda je overkill, al neumann km184 zavrsava posao za akustare
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24059 budget verzija definitivno oktava mk012 kabinet-uvijek, ali uvijek...sm57 (eventualno + ribbon, ili kondenzer sa paternom"8") obratiti pozor na micpre za sm57 IMHO, naravno!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Za kabinet, kao sto rekose: Shure SM57, Sennheiser MD421 N ili II, a moze i Oktava MK 012 (probao - nije zvucalo lose na manjim snagama i klin gitarama) ili Audio Technica AT4050 (probao - rsdilo dobro u nekim varijantama.)
Za klasicnu gitaru: AKG C451, Oktava MK 012, Audio Technica AT 4050 Ili, najbolje, odes negde sa tim besnim pojacalom i snimis to kao treba i dolikuje, za mnogo manje para. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Ne zaboravi da je i dobra prostorija za snimanje poprilicno vazna.
PS: Javi kako je proteklo snimanje. Voleo bih to da znam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Sad će mi se ljudi smijati, ali prije nego ?to sam skoro pa odlučio baciti AKG Solidtube, u nevolji sam ga stavio ispred Marshalla...Prije toga sam normalno okinuo PAD i dignuo spu?vicu ispred kapsule(pazite kako ga rastavljate, malko je tvrdoglav) kad ono...ludilo sound.
Inače, zadovoljan sam i sa 57 i 421. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
sm57 x 2
![]() Za akustare moj licni favorit akg c451 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Ovom prilikom bih zeleo puno da pozdravim mog prijatelja Vlajka iz Black Spider studija. Vlajko hvala na savetima. Pesme smo izbacili na My Space pa cu ti baciti link da preslusas. Budi slobodan da das komentar sto se produkcije tice i svaki savet je dobrodosao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pocetnicko pitanje: snimanje i mikrofoni | octoechos | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 24-03-2008 05:35 PM |
PC snimanje gitare | zadresar | Gitarska Produkcija | 2 | 26-02-2008 06:48 PM |
mikrofoni za snimanje bubnja | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 01-08-2007 09:55 AM |
snimanje zvuka, mikrofoni ,odlicno | mitre | Tutorijali | 0 | 01-02-2005 11:31 PM |
Mikrofoni::: napredna tehnika snimanja gitare | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 23-06-2003 10:44 PM |