|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
banned
|
Koje god uzeli, bitniji su vam monitori i prostorija u kojoj radite, snimate, gubite vreme.
joj, neeee, sada ce da me ubiju za off topic. A kao da me je i to briga |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderator
|
Quote:
pozdrav bogi
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Mozda ce zvucati glupo pitanje ali moze li neko da uporedi Adi2 sa konverterima koje poseduje Emu 1212m (obzirom na to da ovi poticu od Digidesign-a, navodno isti su na HD192
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderator
|
Quote:
pozdrav bogi
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Upravo zbog toga sam i rekao da ce "mozda zvucati kao glupo pitanje"! Pretpostavio sam da na kartici nisu ni izbliza ti konverteri koji se navode (kao na HD192).
Trenutno sam zainteresovan za Adi2 jer mi vise odgovara externi uredjaj pa me interesuje ako je neko imao iskustvo sa pomenutim konverterom i gde moze kod nas da se nadje i po kojoj ceni? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Mason
|
Quote:
Da ces dobiti razliku NEBO i ZEMLJA u odnosu na to sto imas na karti, NECES, a da ADI2 radi jako dobro, radi... Ne samo po mom misljenju, vec se jako dobro kotira i kod "komshija" na GearSlutz. Pronjushkaj malo tamo ![]() Naravno, on nema preamp i svasta nesto... to ces morati odvojeno da kupis. Sto se nabavke tiche, tu ti vec ne mogu pomoci... ja sam svoj kupio preko Ivana StudioTona jos 2004-te, pa mozes da vidis sa Ivanom da li i dalje moze da ga nabavi, ako se opredelis za njega. Sad... ja ne smem da ti kazem da nesto kupis, ili ne... najbolje bi bilo da probas pre kupovine... Inace, i ja sam pre za eksterni konvertor, nego za konvertor u kucistu rachunara, zbog nekih 1.000.000 razloga, ali... to su vec detalji. Kod mene je svaka PCI karta koja ne mora da bude tu suvisna i gledam da ih bude sto manje, jer PCI odlazi lagano u istoriju i ne znam koliko je pametno u ovom trenutku kupovati iole skuplje PCI karte. Rekoh vec... nemoj samo da ocekujes chuda, jer ih nema... Zamerka na ADI 2 je to sto nema on/off switch, ma da ni to nije problem, barem kod mene... ukljucen je u produzni sa prekidachem, u kojem je i komp, koji je i onako pozeljno iskljuciti kada se ne koristi. Usput... pomenuo si, ako se ne varam, budzet od nekih 1000 eu. Rosetta 200 kosta oko 1500-600... mozda bi mogao da nadjes i neku polovnu, naravno ispravnu i poznatog porekla... a ne znam i koliko sada kosta Lynx Aurora 8, sto je takodje super resenje, ma da mislim da je ona dosta skuplja...
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Sla?em se sa ljudima koji ka?u da pjesma čini 90% uspjeha, a oprema svega 10% ako i toliko...no...valja napomenuti jednu stvar koja se kod mene pokazala presudnom...u DAW snimanju ima nekoliko elemenata: mic, preamp, konverter, monitori, ulazna kartica i komp...moje pravilo je sljedeće: koja ti je od gore nabrojanih komponenata najslabija, cijeli studio ti je na toj razini...tako da ako na najbolji konverter na svijetu spoji? shit mic i preamp i obrnuto, nema? kume vajde od toga
cijeli studio treba biti izbalansiran i tako ga treba i nadograđivati...studio treba rasti sa producentom/korisnikom i to bi svi trebali imati na umu...netko tko nezna ni ?ta je AD/DA konverter, kao ?to si ti, neće imati puno koristi ni od apogeea ni od SSLa...dr? se bajice osnovnih konvertera za malo novaca pa eksperimentiraj i onda će? za koju godinu ti nama reći koji konverteri su dobri, a koji ne...pozdrav...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
|
Slazem se sa Boggy-em, u klasi 2in/2out AD/DA ispod 1000e (a, ovaj se nalazi i za 750$) mislim da je Lynx L22 pobednik. Ovde imam u vidu i brojke date u zvanicnoj broshuri i slusni test/utisak (jedan detaljan krajem 2004. u Frankfurtu i nekoliko "u prolazu" kasnije).
Pozdrav.
|
|
|
#9 |
|
VIP Member
|
sve uvek pocne isto....
tipa: " koja je razlika izme ovog i onog i sta mi preporucujete..?" I kad se preporuci nesto dobro (i skuplje) , onda se krene sa..." ja bi nesto do "500 evrica..." imam PC od 300Evra, itd.. Cemu sve mlacenje prazne slame? A kakva je muzika koja treba da "uposli" sve te sprave? Kakav je kvalitet aranziranja i komponovanja? Kako je odsvirano, itd... Po 100-ti put ponavljam....IDEJE/MUZIKA/PESMA je mnogo vaznije nego koji je AD/DA ii monitori ili sta vec...!!! Necu da kazem koliko sam se naslusao snimaka (24BIT/48/Toolsi/Nuendi/sta vec..)iz nasih krajeva koji nemaju veze sa mozgom i imaju toliko kardinalnih muzicko siromasnih gresaka, da UOPSTE nije vazno, A I NECUJE SE UOPSTE na cemu je radjeno!!!!!! svi pokusavaju da naprave "pro set up" za 100Eura, a sve ostalo nije ni blizu.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
mozda ovo pomogne revija za fireface 800(naspram lynx i kurzweil konvertera) http://www.velvetacidchrist.com/cate...audio-reviews/
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|