Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-08-2008, 01:31 PM   #41
master29
Banned

Default Re: kako naplatiti pjesmu?

[quote=DaBear;212363]
Quote:
Originally Posted by ssskansi View Post

Pa tako se i radi svuda u svetu. Uglavnom kad das pesmu nekome (da li sam ili preko publishera) nema para unapred. Tek od emitovanja i prodaje..

U Srbiji jos uvek, "bolji vrabac u ruci nego golub na grani"..posto prodaje nema, a i od emitovanja se ne naplacuje bas nesto mnogo..
hahaha,pitaj sokoj,zasto autori naplacuju pesme od pevaca......pazi covek koji nema neke hitove u hrvatskoj ima vise nego mnogi koji imaju velike hitove u srbiji,zato bolje vrabac u ruci.pozz
master29 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2008, 08:17 AM   #42
RNT
Member

RNT's Avatar

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
pazi covek koji nema neke hitove u hrvatskoj ima vise nego mnogi koji imaju velike hitove u srbiji,zato bolje vrabac u ruci.pozz

Skansi je tu malo skroman sto se tice svog rada....
RNT is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2008, 02:39 PM   #43
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by RNT View Post
Skansi je tu malo skroman sto se tice svog rada....
Ma ok,postujem ja Skansijev rad i svakog drugog kompozitora,jedna pesma kod poznatog izvodjaca je velika stvar a ne sta je sve covek uradio....Uopsteno pricam....Koliko tek onda ima Niksa i malo jaca kompanija u Hrvatskoj???O tome se radi....U Srbiji najjaci autori imaju po milion din(12000E) godisnje,za 100 i jace pesama u toj godini plus za predhodne godine,znazi za preko500-600-700 dela,pa racunajte zasto je u Srbiji bolji vrabac u ruci.pozz
Old 07-08-2008, 02:50 PM   #44
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

ovde uglavnom svi pricate o folk i pop domacoj muzici ako dobro kuzim?
Old 07-08-2008, 02:58 PM   #45
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by vasko View Post
ovde uglavnom svi pricate o folk i pop domacoj muzici ako dobro kuzim?

Pa klasicari zive od nacionalne pomoci koja iznosi josh smesnije o jazz-erima i da nepricam,rock&roll i nepostoji(Nazalost)Sve u svemu koja god da je muzika u pitanju katastrofalno se malo placaju i mehanicka i mala prava......tako da na taj segment u Srbiji ne treba racunati....pozz
Old 07-08-2008, 07:47 PM   #46
eterno
Junior Member

Quote:
Originally Posted by master29 View Post

hahaha,pitaj sokoj,zasto autori naplacuju pesme od pevaca......pazi covek koji nema neke hitove u hrvatskoj ima vise nego mnogi koji imaju velike hitove u srbiji,zato bolje vrabac u ruci.pozz
Ali ima hitova iz Srbije koji postanu hitovi u Hrvatskoj i cijeloj ex-Yu tu bi vec trebalo da bude love. Posto sve te organizacije za autorska prava imaju ugovore jedni sa drugima da prikupljaju lovu za njihove clanove. Jeste da uzme 3 god. dok ta lova dodje do kompozitora al eto.

Last edited by eterno; 07-08-2008 at 07:51 PM.
eterno is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2008, 08:03 PM   #47
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by eterno View Post
Ali ima hitova iz Srbije koji postanu hitovi u Hrvatskoj i cijeloj ex-Yu tu bi vec trebalo da bude love. Posto sve te organizacije za autorska prava imaju ugovore jedni sa drugima da prikupljaju lovu za njihove clanove. Jeste da uzme 3 god. dok ta lova dodje do kompozitora al eto.
Sve te ugovore je pojela maca,kao i zbog cega pojma nemam
Old 08-10-2008, 07:40 PM   #48
Domestos
Member

Domestos's Avatar

Quote:
Originally Posted by gricko View Post
Kako to funkcionise? Muzika + tekst + aranzman se procijene svaki posebno pa se formira ukupna cijena?
Ja sam iz BiH i zelio bih svoje tekstove i muziku prodati, ali ne znam koliko da naplatim? Koliko je po vama minimum za naplatu, cisto da imam neku orijentaciju?
Ja svoje pjesme prodajem za najmanje 500 maraka (250 evra). Za te pare dobiju demo snimak glavne melodije, prve strofe, (eventualno prelaz), refren i melodija opet sa fade out-om + tekst cijele pjesme na papiru. 500 maraka je najmanja cijena, znaci od 500 pa navise.
Domestos is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2009, 07:11 PM   #49
DzoniPFC
Pro Member

Ako vi zaradjujete toliko para za pesme bez poente pa koliko bi reperi koji napisu nesto skroz realno i ima tu energiju u stihovima , koliko bre te pesme imaju vrednost?!?! neprocenljivo!!!
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2009, 09:37 PM   #50
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa isto toliko i zaradjuju...
"Neprocenjivo", tj. "Nista"...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules