|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Identican utisak imam ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Pa zar cilj nije imati sto surovije monitore,valjda su takvi monitori i najskuplji.Oni koji ti ne daju lepotu nego surovost onga sto uradish.E kad na njima dobijesh dobru sliku onda je to prava stvar,mada se ne usudjujem da tvrdim da je to bash bm6 aliii ima tu serija koje su perverzno napete za slusanje.Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Skoro da sam se odlucio za 8040.......
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
zato sam i rekao da su bm6 "lepi" za slusanje i da se zato dobije utisak da tu ne moze dobro da se mixa... i ja sam to isto mislio, ali sam kasnije skapirao da su odlicni monitori.. i to sto duvaju dole, duvaju zato sto oni izbace kako tako taj sub, za razliku od drugih kutija te velicine gde ih nema ni u najavi.. itd itd.. poenta moje price je.. da treba preslusavati SVOJE mixeve svesni svih mana koje on ima, i tamo gde najbolje cujes najvise tih mana ili ti gresaka koje si uocio na drugim slusanjima itd itd... to bi trebalo biti dobar izbor slusanje trevora horna, timbalanda i ostalih majstora po meni nema smisla... jer to svuda zvuci dobro ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
U pravu si. Prvo treba slu?ati svoje mixeve jer točno zna? kako trebaju zvučati te mo?e? ocijeniti ?to se promijenilo prilikom slu?anja tvog mixa na novim zvučnicima. Mo?da ti sad kik zvuči boomy, snr plitak, čuje? distorziju na dijelu vokala koji prije nisi primjetio i sl. Naravno uvijek treba imati i jedan reference cd kojeg zna? u du?u a poznato je da je vrhunski i gdje je apsolutno sve na svom mjestu. Meni je to Slave to the rhythm-Grace Jones. I ne samo meni |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
A jel ima jos nesto zanimljivo u tom cenovnoim rangu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Focal Solo 6 Be...kazu da je dobar,al nece niko da ga poruci od nasih dealera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
da, stvarno, za te focale na svim stranim forumima kazu da su odlicni..
isto dosta favorizuju i KH o300.. mada njih mislim da je moguce naci kod nas.. za te focale bi mozda mogo da ostavis ako si zainteresovan oglas u sekciji za oglase pa se mozda nesto i iskombinuje.. sto se tice bm6a i 8040, dosta vremena slusam 8050, sto bi trebalo da je isto sto i 8040 samo sa malo vise basa i spl-a i u principu jako mi se svidjaju.. dve stvari koje mi se kod njih najvise dopadaju su imageing i sto ne zamaraju ni posle dosta vremena.. bm6a ima drugar i neki moj utisak je da su geneleci malo ozbiljniji monitori. bm6a mi, ko sto je dosta ljudi gore vec reklo, zvuci malo hifi i ne tako detaljno.. mada na njima je lepo programirati, nekako su uzbudljivi, valjda zbog malo vise basa i tog hifi prizvuka.. al ipak za neko kriticno slusanje pre bi uzeo 8040 nego bm6a. mada u tom cenovnom rangu, a i bilo kom drugom, sve ponude su manje vise slicne pa odluka uglavnom pada na licni ukus..
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dynaudio BM5A+sub vs dynaudio BM15p | chubich | Monitoring | 13 | 21-09-2007 08:46 PM |
Dynaudio BM6A VS. Adam P22A | imp | Monitoring | 10 | 29-01-2006 07:54 PM |
Dynaudio BM6A | puRe | Monitoring | 12 | 08-04-2004 12:11 PM |