![]() |
Genelec 8040 ili Dynaudio bm6a
Za koje da se odlucim? Genelec mi se cini ravnomernijim i preciznijim dok Dynaudio reprodukuje zvuk u kome dominira bas pa mi bas nije jasno zasto se cesce srece bm6 po studijima od 8040? I nek javi neko ako ima ns10 na prodaju
|
Re: Genelec 8040 ili Dynaudio bm6a
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23230
lepa rasprava o monitorima, svi su pomenuti. Savetujem ti da prvo pogledas da li se na forumu vec nalazi odgovor na tvoje pitanje, pre nego sto pitas. Ovako je malko iritantno. usput, dobrodosao na forum . |
Izvinjavam se ako nekoga iritiram ovim pitanjem,ali nisam nasao konkretno poredjenje ovih monitora. Ja cu kupiti nesto od toga pa bi mi dobro dosao konkretan glas za neke,ako moze sa obrazlozenjem. Za mix,soba 3x4m...
Hvala na dobrodoslici |
radim svaki dan sa bm6a i mogu ti reci da iako zvuce malo hi-fi da su odlicne kutije... za odnose su extra...
poz |
Slabo pomazete.trenutno vode bm6a a ja blago navijam za 8040 i tek sad ne znam sta da kupim.
|
8040 su preveliki za tu sobu, bolje razmisli o 8030
ja sam zaljubljen u dzenelek seriju 80xx , svidece ti se, a posebno ako radis elektronsku muziku. tako da ako tije od pomoci, moj glas ide za dzenelek 8040(30) bm6 sam slusao par puta i nisu mi se svideli, ali to je sve stvar ukusa. |
+1 za Genelec
|
izmedju ta dva para ja bih se odlucio za ljepse :D uzmi dynaudio i cuti jer su ljepsi. na kraju krajeva koje god da uzmes za te pare neces se zeznuti
|
Mozda se i odlucim za 8030 na kraju jer oba para kostaju oko 1500-1600eur, a 8030 su jeftiniji 600eur. Novac koji bih usedeo kupovinom 30ki mogao bih da ulozim u neki preamp....mada, 8040 su mi se bas svidele.....
|
glas za dynaudio, ubedljivo realniji monitor i ima prednost da ne zamara posle duzeg slusanja
|
All times are GMT +1. The time now is 03:32 PM. |