Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Goran ?impraga

Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd...

Thread Tools Display Modes
Old 27-05-2008, 03:41 PM   #31
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Zgode i nezgode

Quote:
Originally Posted by Lou View Post
jos jedna dobra radijska fora: nazvao lik u program i predstavio se kao Derim, i odmah je uslijedilo pitanje voditeljke: " DERI-ME, koja ti je muzicka zelja?"

joj 994 post... hvata me trema...
ovo je izgleda verzija dogadjaja sa Zlatne zice (BKTV), okrenuo lik koji se predstavio kao Jasim, da bi ona simpaticna voditeljka izgovorila - Jasime, izvoli a frajer je navodno odgovorio samo "nista, samo sam to hteo da cujem"
Arthur is offline  
Old 27-05-2008, 08:12 PM   #32
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ovo je izgleda verzija dogadjaja sa Zlatne zice (BKTV), okrenuo lik koji se predstavio kao Jasim, da bi ona simpaticna voditeljka izgovorila - Jasime, izvoli a frajer je navodno odgovorio samo "nista, samo sam to hteo da cujem"
Tacno tako!!! Gledao bas tu epizodu, igrom sluchaja!!! "Ovde Jasim, iz Novog Pazara...", a nije bilo izvoli, vec: "Dobro Jasime..."
Old 27-05-2008, 09:20 PM   #33
La notte
Member

La notte's Avatar

Prje 10-12 godina dosao kod mene neki alternativni bend u usponu na snimanje.
Rekli su da su nedavno snimali u jednom digitalnom studiju (tako su se onda zvali studiji koji su snimali na ADAT-e), ali da nisu nista uspjeli napraviti jer je tonac imao problema sa sinhronizacijom (Dogadjalo se povremeno da se adat-i raspadnu).
Posto sam ja tada jos uvijek radio na magnetofon (MS16, 1") rekao sam im da kod mene nema s tim problema. Postavim mikrafone za bubanj, gitarsko pojacalo i vokal, bas gitara direktno u pult i velim im da zviznu jedan tejk za probu.
Kad ono, katastrofa! Nakon tri takta svaki ima svoj tempo. Bubnjar pokusava ulovit gitaristu (gitarista je sef benda), basista lovi malo jednog, malo drugog.... U glavnom, do kraja pjesme se nisu nasli!
-Jesi snimio?
-Jesam
-Ajde da cujemo
Dotrce oni veselo u reziju, ja pustim i gledam njihovu reakciju.
Gitarista zamisljeno slusa i negdje na pola pjesme kaze:
-Stari moj, i ti imas problema sa sinhronizacijom. zar ne cujes da su ti se svi kanali raspali!!!!
-pa, ne mogu se raspast kanali na magnetofonu.
-Oces reci da sam ja gluh?
Rekao sa im da cu podesit meg i da cu ih nazvati.
Normalno, nikad ih nisam nazvao.
I tako se sve sretno svrsilo. Jos su neko vrijeme vjezbali, a potom tiho nestali bez i najmanjeg (zvucnog) traga
La notte is offline  
Old 27-05-2008, 11:51 PM   #34
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Aj malo i ja, u Nisu je bio privatni studio pre odprilike 28-30 godina, i tamo snimali momci iz Svrljiga (mali grad na 30 km od Nisa) u bendu je bio i jedan ponzati basista poznate Niske rock grupe,elem analogija teska u studiju, i sad trebalo je snimiti handclap. Naravno to tada nije bilo u Nisu i snimatelj nas dobar drug, se resi da snimi pravi handclap, uvede momke u studio, namesti mikrofon, poredja ih i kaze aj sad vezbajte dok ja namestim zvuk. Namesti on zvuk za 15 sekundi i pozove ga vlasnik studija koji je stanovao iznad i zadrzi se on tamo sat vremena, prica je u sledecem, vraca se snimatelj posle sat vremena jedan lik na staklu od studija govori mu, ej molim te samo malo da oladimo ruke pa nastavljamo. Idekius je upoznat sa pricom, ima i nastavak jer je isti snimatelj zbog boljeg zvuka bubnja pokrivao bubnjara cebetom, heheheheh
Braca is offline  
Old 28-05-2008, 12:11 AM   #35
master29
Banned

Kod mene se svasta desavalo,imao sam prosle godine pevacicu koja je mogla samo u brushalteru da peva,tako sam je ubedio.Jedan poznati pevac nije mogao da peva dok nije boksovao po studiju.Okretao sam note coveku koji tvrdi da cita "prima vista"zamislite nista nije provalio nista a muzicki je znalaccccccccccc.
.Al sam ja njega provalio jer sam izmislio muzicki izraz za koji on tvrdi da je validan.Stavio sam tri mikrofona istoj pevacici,jedan spreda jedan pozadi i jedan sa strane posto je morala da igra dok snima pesmu.Kao to pomaze a to blage veze sa zivotom nema.Ubedjivao sam roditelje mlade zvezde da mora da ide na casove kod Darinke Matic Marovic,kad me ljudi nisu ubili a tvrdili su da im dete peva ko Snezana Djurisic,jooooooj sta sve nisam radio.Ja sam zlobni muzicar koji na Cubaseu podignem za pola tona traku odredjenim napumpanim likovima koji misle da su uhvatili boga za k..ac.I ubedim ih kako su non stop u falsu i da moraju da piju streptolete i ziva jaja jer od istih stvari nema sanse da falsiraju.Ajd uzdravlje
master29 is offline  
Old 28-05-2008, 01:52 AM   #36
Aleksandar Filipovic
Member

Aleksandar Filipovic's Avatar

Franjo "Buca" Jenc, nekada trubac u RTB Jazz Big Band-u,veliki aranzer,nazalost nije vise medju zivima, tamo nekih 60-ih pregovara sa direktorom nekog hotela u Srbiji oko svirke za Novogodisnji docek.Direktor bas i ne bi da plati koliko mu Buca trazi i pita:"Pa ko to svira u tom tvom orkestru kad ste toliko skupi"? Buca odgovara:"Pa molim vas kakva su to pitanja?Sviraju:Pedja Shimpa,Mile Slina,Mica Ludak,Dragi Pichka i ja. Direktor vise nista nije pitao. Ostalo je istorija.

P.S. Gaza je uredno placena.
Aleksandar Filipovic is offline  
Old 28-05-2008, 11:54 AM   #37
idekius
Mason

idekius's Avatar

Nikome se nije desilo da pevachica GLASNO pusti gasove ( sa puc-puruc na kraju) prilikom usnimavanja vocala? Meni jeste... Davno to bese, ali ne bledi iz secanja
Iz razumljivih razloga, ne mogu da imenujem
Old 28-05-2008, 12:01 PM   #38
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Aj malo i ja, u Nisu je bio privatni studio pre odprilike 28-30 godina, i tamo snimali momci iz Svrljiga (mali grad na 30 km od Nisa) u bendu je bio i jedan ponzati basista poznate Niske rock grupe,elem analogija teska u studiju, i sad trebalo je snimiti handclap. Naravno to tada nije bilo u Nisu i snimatelj nas dobar drug, se resi da snimi pravi handclap, uvede momke u studio, namesti mikrofon, poredja ih i kaze aj sad vezbajte dok ja namestim zvuk. Namesti on zvuk za 15 sekundi i pozove ga vlasnik studija koji je stanovao iznad i zadrzi se on tamo sat vremena, prica je u sledecem, vraca se snimatelj posle sat vremena jedan lik na staklu od studija govori mu, ej molim te samo malo da oladimo ruke pa nastavljamo. Idekius je upoznat sa pricom, ima i nastavak jer je isti snimatelj zbog boljeg zvuka bubnja pokrivao bubnjara cebetom, heheheheh
Isprichaj ti, molim te, za "Pa sviram to sto lepo pishe -F-A-D-E, a ono OUT, jebem li ga sta je", a i isprichaj i ono za vracanje kusura... To su stari dogadjaji i moguce je da su verzije koje ja znam pretrpele izmene tokom prepricavanja
Old 28-05-2008, 02:10 PM   #39
dejankuki
Moderator

dejankuki's Avatar

Idekiuse!! da nisi slucajno usnimio to,

A sto se tice ovog F-A-D-E OUT, da to nije bilo sa nekim muzicarem iz Knjazevca.... jer i ja znam tu pricu iz lokalnih krugova? A ovog iz Svljiga nam ko je...

Last edited by dejankuki; 28-05-2008 at 02:13 PM.
dejankuki is offline  
Old 28-05-2008, 04:41 PM   #40
UglyKid
Member

UglyKid's Avatar

Quote:
Originally Posted by La notte View Post
Prje 10-12 godina dosao kod mene neki alternativni bend u usponu na snimanje.
Rekli su da su nedavno snimali u jednom digitalnom studiju (tako su se onda zvali studiji koji su snimali na ADAT-e), ali da nisu nista uspjeli napraviti jer je tonac imao problema sa sinhronizacijom (Dogadjalo se povremeno da se adat-i raspadnu).
Posto sam ja tada jos uvijek radio na magnetofon (MS16, 1") rekao sam im da kod mene nema s tim problema. Postavim mikrafone za bubanj, gitarsko pojacalo i vokal, bas gitara direktno u pult i velim im da zviznu jedan tejk za probu.
Kad ono, katastrofa! Nakon tri takta svaki ima svoj tempo. Bubnjar pokusava ulovit gitaristu (gitarista je sef benda), basista lovi malo jednog, malo drugog.... U glavnom, do kraja pjesme se nisu nasli!
-Jesi snimio?
-Jesam
-Ajde da cujemo
Dotrce oni veselo u reziju, ja pustim i gledam njihovu reakciju.
Gitarista zamisljeno slusa i negdje na pola pjesme kaze:
-Stari moj, i ti imas problema sa sinhronizacijom. zar ne cujes da su ti se svi kanali raspali!!!!
-pa, ne mogu se raspast kanali na magnetofonu.
-Oces reci da sam ja gluh?
Rekao sa im da cu podesit meg i da cu ih nazvati.
Normalno, nikad ih nisam nazvao.
I tako se sve sretno svrsilo. Jos su neko vrijeme vjezbali, a potom tiho nestali bez i najmanjeg (zvucnog) traga
i meni se jednom desilo da je zivi snimak "nekako van ritma"..
tada nisam sumnjao da je u sinhronizaciji fora al' sad si mi otvorio ochi!!
UglyKid is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules