Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Goran ?impraga

Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd...

Thread Tools Display Modes
Old 21-05-2008, 12:14 PM   #21
master29
Banned

Default Re: Odnos sa klijentima

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
sto je, u sustini, najzdravija pojava skoro na ovom forumu...

@master
ne znam za tebe, al meni ova pricica o devojci i njenim drugaricama dade dosta inspiracije .. za odnose ... sa klijentima
Jadan Lacky josh ako je bila losa pi.ka,onda je bas prosao kroz pakao
Desava se to predpostavljam svima.To i jeste car naseg sado-mazo posla,da nepismene pevaljke preko noci postanu muzicki akademici....josh ako imaju pismene drugarice..............kuku.

@lacky
Trebao si da pozoves drugarice da pevaju bekove,ja bi to na tvom mestu uradio onda da joj zoves tatu i mamu da to lepo smiksaju.Onda da ih sve posaljes u tri pi.ke materine i da im trazis odstetu za pretrpljeni strah i naneti bol
master29 is offline  
Old 21-05-2008, 12:20 PM   #22
master29
Banned

Sto im se vise titra to ti vise skacu po glavi,ja sam na to davno stavio tacku.Mogu da cute i pevaju il nek idu u p.materinu.Pogotovo ono sto ja radim ma tu je tek katastrofa.Skoro pitam jednu pevacicu,necu da je imenujem,koliko si platila te ZLATNE SANDALE????Kaze ona meni 350e.Ja joj kazem"Ma ok samo si za te pare mogla da nadjes postenog profesora da te nesto nauci,da ne kevljas po studiju po 10 sati jednu pesmu.Zanimljuivo naljuti se zena na mene,a ja stvarno neznam zasto.Stede na pratecim,zivim instrumentima ma na svemu sto im donosi pare,al kad je garderoba i ostalo u pitanju tu su veoma siroke ruke.
master29 is offline  
Old 21-05-2008, 12:57 PM   #23
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Ja sam nekao jos davno shvatio da Pevacica nije zanimanje. To je mentalno stanje. I ako im pustis da vode igru ond je pukao fudbal.

Lepo rece jedan nas stariji muzicar : " Pevac , to je teska i ne izleciva bolest "

Pozdrav
Max is offline  
Old 21-05-2008, 01:18 PM   #24
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Idi drugom metodom, sledeci put im napravi da grdje nemoze biti(pa tako ste hteli, neulepsano). Pa kada zakukaj, onda im ulepsas i njima padne kamen sa srca. I posle te obozavaju.
Ja sam nedavno imao relativno slicnu situaciju.
Devojka snima svoj prvi snimak u zivotu. Zeli da konkurise na jeda od festivala,nije zalila sve posteno platila. Profi aranzer (napravio pristojan aranzman), pesma polu sracka, ali profi. Otpevala (pocetnicki polu pristojno), bekovi pristojni. Ja seo smixao to nekako (nije toliko ni grdno). Ona dosla u studio ja joj pustio pesmu, ona u totalnom soku (prvi put cuje svoj glas snimjen ozbiljnije i istretiran pristojno) i kaze jao kakav mi je glas, nemogu da se naviknem itd. Ja joj narezao sve po PS-u, pesma matrica itd.
Posle tri dan vecanja sa drugaricama i kevom zove i kaze: Eto ja bih sebe pojacala u refrenu, pa bih ovde izbacila pratece i jos neke gluposti, eto svi su mi to rekli. Ja joj kazem vazi (samo da znas da cu ti sledeci put za ovakvu stvar naplatiti ponovo mix) uradicu ti ponovo.
E onda ja lepo sednem, isecem bekove i smanjim ih za 5 Db. pa onda pojacam vokal za 5 Db i stavim neki grozan reverb. Zatim to sve dobro nagazim sa Vintage Wormer-om i lepo joj dam.
I sta je bilo! Gospoica zove opet posle tri dana : Eto izvini sto am te maltretiral, ovde je sad moj glas jaci i uradio si ono sa bekovima, ali drugarice mi kazu (a i ja sam shvatila) da je ona prva verzija modernija.
Ja sam nekao jos davno shvatio da Pevacica nije zanimanje. To je mentalno stanje. I ako im pustis da vode igru ond je pukao fudbal.
Mislim da znam ko je u pitanju (mozda gresim N. iz PA) ...I ja uvek imam problema sa rodbinom, drugaricama, rodjacima...Oni moraju da daju svoj strasni sud o svemu. Ne svidja im se tekst, cinela, malo ima necega (delay-a) mora to da pliva bre. Najgore je kada pevac ili pevacica otpevaju pesmu. Posle preslusavamo, to raspolozenje, suze u ocima, pije se, peva se, ljube me, grle me, prezadovoljni.....dam im cd onako ne-izmiksan da puste kuci pesmu gore navedenim licnostima...Prodje par dana i vrate se sa pricom, da ipak ta pesma nije za njih, nesto tu fali. Govorim o pevacima koji imaju iza sebe po par albuma. trebalo bi da znaju sta je za njih a sta ne..bar ja tako mislim...uff necu vise...nerviram se..

Dexxy is offline  
Old 21-05-2008, 03:19 PM   #25
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

kontam da vam je muka svega ali od neceg mora da se zivi ... jel se desilo nekome nekada da te zvezde bukvalno izbacite iz studija ili mirno cutite ...

kao naprimer howie weinberg billy corgana kad su snimali onaj cuveni album mellon collie and the infinity sadness jer mu se nije svidela billy-eva kosulja (naravno nasao je nekakav izgovor) !!! billy mu je bukvalno trazio cudesa :] nisam bio licno prisutan ali ko da jesam

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline  
Old 21-05-2008, 03:28 PM   #26
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
... jel se desilo nekome nekada da te zvezde bukvalno izbacite iz studija ...
Jednom da .... dva puta ... zamalo .....

Pozdrav
Max is offline  
Old 21-05-2008, 03:36 PM   #27
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ja sam s klijenticom imao odlican odnos
Old 21-05-2008, 04:17 PM   #28
UglyKid
Member

UglyKid's Avatar

a sta se desava kada dodje bend na snimanje i sve 'oce da snime sa zivim instrumentima, instrument po instrument i nesto sto planiras da zavrsis za dva sata maximum preraste u sledecu agoniju:
pocnemo da snimamo bubanj (pesma traje 1,5min!!) i snimamo ga 2 i po sata. ne racunam tu postavku mikrofona itd, samo svirku. onda preslusaju pa odluce da je dobro odsvirano (po meni nije al' ako su oni zadovoljni, ja jos vise) al' bi da menjaju ARANZMAN!! pa onda dva sata probe pa jos dva sata snimanja dok je nije ub'o kako treba. posle toga ostali instrumenti i vokali. i onda vrh!! harmonikas ne dodje na snimanje vec gitarista snima usnjak bez da je imao kontakt sa tim instrumentom ikada ranije. znaci opet probe.. sve u svemu oko 10h za traljavo odsviranu pesmu od minut i po. mozak kljuca, ushi bole..

naravno, posle 3 dana zove bubnjar da opet snima bubanj za istu stvar, naravno da to udje u prethodno pogodjenu cifru!?! jebes taj pos'o, fast food je zakon!!
UglyKid is offline  
Old 21-05-2008, 05:35 PM   #29
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

@ugly
jednostavno, odbijes takve poslove.
Arthur is offline  
Old 21-05-2008, 08:53 PM   #30
Mitjovan
Member

Mitjovan's Avatar

Ja bih voleo odnos sa ovakvim klijentom!
http://img191.imagevenue.com/img.php..._122_199lo.jpg

Mitjovan is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules