|
Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
a sta se desava kada dodje bend na snimanje i sve 'oce da snime sa zivim instrumentima, instrument po instrument i nesto sto planiras da zavrsis za dva sata maximum preraste u sledecu agoniju:
pocnemo da snimamo bubanj (pesma traje 1,5min!!) i snimamo ga 2 i po sata. ne racunam tu postavku mikrofona itd, samo svirku. onda preslusaju pa odluce da je dobro odsvirano (po meni nije al' ako su oni zadovoljni, ja jos vise) al' bi da menjaju ARANZMAN!! ![]() naravno, posle 3 dana zove bubnjar da opet snima bubanj za istu stvar, naravno da to udje u prethodno pogodjenu cifru!?! jebes taj pos'o, fast food je zakon!! |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
@ugly
jednostavno, odbijes takve poslove. |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
MCI Master
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Last edited by LACKY; 22-05-2008 at 02:25 AM. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
E sad vec kada vucete za jezik! Sledi prica.
Moj drugar i ja smo 90-te godine snimali drugi solisticki album Tife. Gospodin koji je na tom albumu bio "producent" (namerno ga necu imenovati, jerbo zbog godina u kojima vec jeste, nebi bilo pozeljno da mu se sa ovog foruma, za njega, neka deca, smeju po ulici), je prvoga dana dolaska u studi, odveo mog ortaka i mene na kafu, da nam izlozi plan rada. (zbog poente, nekada se stvari prenesu sazeto i malo iskarikirano, sto cu i ja ovaj put uraditi) Slede citati: Da vam kazem ljudi, ja vrlo dobro znam sta hocu! A to su sledece stvari: Bubanj mora bit' dobar. Bas mora bit' kako treba. A vokal, vokal mora bit' mrak! I mi napokon shvatismo sta je produkcija, ali nas zajeba rat. Tako da i sada lutamo kao guske u magli trazeci dobar bubanj, bas kako treba i mrak vokal! Last edited by LACKY; 22-05-2008 at 03:04 AM. |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pregovori sa klijentima | dvuckovic | Pricaonica | 2 | 01-11-2009 10:03 PM |
Odnos muzicar-snimatelj zvuka | blags | Razno | 29 | 03-09-2007 07:54 PM |
Koji preamp preporucujete? Odnos kvalitet-cijena? | enzomat | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 10-07-2005 11:20 AM |