|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Member
|
![]() Quote:
Kada kazes ako zakljucim da trazim nesto drugo, sto ovde necu naci, na sta mislis, sta to drugo ? ![]() Dalje, jasno je, posto ce se koristiti samo u studiju, bolje mi je da jednostavno spajam na MIDI, kupim BFD2 i uzivam ![]() Znaci, ne treba mi taj modul sa zvukovima, mogu da uzmem jeftiniji model ? Ma uzecu i skuplji, samo ako ima da se kupi u Srbiji. Fora mi je samo da obavezno ima (fizicki) citav hihat, jer sam gledao neke jeftinije modele samo sa pedalom za hihat, bez tanjira... I ponovo ne pomenusmo... Gde bi to pazario, koga da zovem da vidim sta ima u ponudi !? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
Glavni uvoznik Yamahe je Mitros Music a Rolanda, čini mi se, Mega Music ali i jedno i drugo ima? i po drugim radnjama u Bgd (Sky Music, Lyra Style, Artist Systems...)... googlaj
![]() Pod "drugo" sam mislio npr. neki set kao taj moj Hart, samo sam hteo da ka?em da su Yamaha i Roland jedini igrači samo u Evropi, dok u USA ima? jo? nekoliko zanimljivih alternativa. Hihat - da, jeftiniji modeli se sastoje od pedale koja određuje da li će se čuti otvoren ili zatvoren zvuk, dok ulogu hihat-a igra običan pad ili gumena činela. Ako ?eli? ne?to ?to liči na pravi hihat, dakle iz 2 dela koja se mrdaju i pedalu povezanu ?ipkom da bude tačno ispod - ima i to, naravno skuplje. Pogledaj modele pa će? naći. Postoji i nekoliko re?enja za kick.... elektronski bubnjevi su velika oblast i da bi napravio pravu odluku ?ta će? da uzme?, kao i za druge stvari, mora? pa?ljivo i dugotrajno da se o tome informi?e? - ili da jednostavno da? $5000 i uzme? najbolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
Naravno, slazem se, hvala ti na ovim informacijama, jos cu to dobrano da pogledam
![]() I... nisam znao da je problem ako se nabrajaju imena prodavnica, izvinjavam se ako sam napravio problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
Elektronski set snimas kao midi signal i ne treba ti nikakav "explode" niti bilo sta drugo
On ima svoju mapu i takvu svaki vst bubanj prepoznaje (DKFH ima razlicitu mapu, ali tu onda rucno u pola minuta sve ispomeras, ako zelis da koristis farbe sa njega). Snimati zvuk iz bubnjarskog modula je jedino mozda gore od snimanja bubnja u maloj prostoriji... ![]() Nerealno je ocekivatii da zvuk sa modula bude bolji od semplova zivih bubnjeva sa BFD-a. Dakle, treba ti samo midi kabl, nista vise
![]() |
#26 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
To je ok, nego niko ne kaze kolika stvarno treba da bude velika prostorija da bi se snimio bubanj.Prostor 6x4x2,80,ustvari bice nesto manji kada se sredi akusticki, da li je ok ili je i on mali?
![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
MAO
|
![]()
@grada
6x4x2 je neka donja granica pristojnosti. Moze lepo da posluzi ukoliko ga propisno udenflujes, pa po potrebi napravis drvene panele da dodaju reverberacije ukoliko ti prija. Dobijao sam snimke iz otprilike takvih prostorija, propisno ogluvljenih, uz malo iskusne upotrebe Altiverba i slicnih room-ova, moze prilicno dobar rezultat da se dobije. Konkretno, na granici si sa tom 4m dimenzijom, da je 6x5, vec bi bilo super. i da je plafon na 3,5m, bog da te vidi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Member
|
![]()
Ok, hvala na "inputima"...
![]() Imam samo jos jedno pitanje... Uzeo bih ovaj Fxpansion BFD2 Acoustic Drums Module, koji je sam po sebi dosta mocan, al reko da dodam jos i neke dodatne samlove pride...I na musician's friend nadjem ove: Platinum Samples Joe Barresi Evil Drums for BFD i Platinum Samples Andy Johns Classic Drums for BFD, koji su mi jako interesantni, ali pise za BFD, a kod BFD 2 nigde ne vidim da se pominje "backwards compatibilty"... E sad, ja kapiram da su to obicni snimljeni samplovi i da bi trebalo da su kompatibilni, ali ipak ne bih da se zezam sa 250$ ![]() Jel ima neko iskustva sa ovim ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
@Kirdan BFD2 koliko je meni poznato ima 50gb semlova gde ces vise,kada to izgustiras predji na superior i on nije mali, tako da ne moras sad da juris bilo sta jedino ako ti ne treba nesto posebno, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje bubnja | OFF | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 17 | 08-04-2009 11:49 PM |
mikrofoni za snimanje bubnja | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 01-08-2007 09:55 AM |
Snimanje bubnja u studiju | -neshapesha- | Audio Produkcija - Tehnike | 16 | 09-05-2007 10:56 PM |
Prostorija za snimanje bubnja? | Tiki the Boyler | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 25-01-2005 12:06 AM |