Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-05-2008, 12:43 AM   #1
Kirdan
Member

Kirdan's Avatar

Default Re: Potrebni saveti oko opremanja studija

Quote:
Originally Posted by Combo View Post
FENOMENALNO! Volim namazanu opremu! Nevolim sterilnost i sve da bude po PSS-u! Jel mislis da DBX 376 daje transparentan zvuk? Meni je on bas za bas gitaru super! Sa malo kompresije bude izravnana, popuni zvucnu sliku extra, a opet mi je nekako topla i cista da se nekad u masi stvari nesvesno skoncentrisem samo na nju!

Drago mi je da ako i ti u svojoj muzici mozes da pronadjes neki karakter (zvuk) kakav mozda samo tebi odgovara, jednostavno kazes to je ono kako sam ja u pesmi u svojoj glavi zamislio bas gitaru!

Uh nekako imam neki cudan predosecaj da bi se i meni daj UA dopao jako! Sta kazes na, A/D, A/D 2192?
Upravo tako ! DBX 376 nisam slusao, al cim je tube mora malo da ga namaze valjda .

A sto se tice UA 6176, prodzaraj malo po netu, vidi testove, verovatno ga mozes i cuti negde, jaka stvar, ali i skupa.

A 2192 ? E ne znam sta bi ti rekao, ono, studio u kojem sada snimam (profi-high end) ima 16 komada tog cuda ! A brate, to je 2 kanala a kosta 3000$ ! Ne razumem se toliko u te AD/DA uredjaje, ali ovi ih koriste u profi studiu, moraju bit dobri, i na kraju naravno, snimak zvuci prefektno.
Kirdan is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2008, 01:10 AM   #2
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Da se ne uplicem previse u ovu rasplamtalu, euforicnu raspravu, ali savest mi nalaze da kazem jos nesto, pa cu se i ja povuci kao jos par ljudi koji znaju i rekli su ovde sta su imali da kazu...

Proteklih nekoliko strana citam brdo pogresnih stvari, ali nemam toliko vremena da bih detaljno ulazio u svaku od njih.

PERFEKTAN SNIMAK zavisi samo od perfekcije onog ili cega snimas!!!
Najmanje od opreme.
Opet kazem, ko ne veruje, uvek sam spreman da tako nesto i dokazem.
Daleko od toga da sam ja ili bilo ko ovde perfektan, ali muziku, snimke i mixeve prave ljudi, a ne sprave.
Zato pamet u glavu. Glupo je da bilo ko trosi tvoje pare virtuelno, a da pri tom ti i ne znas od koga primas savete.
Malo procesljaj "promociju radova", pa pronadji ako eventualno postoji nesto od radova ljudi koji te savetuju vec ne znam koju stranu.
To ce ti umnogome pomoci da zakljucis ciji su saveti "tezi", a ciji nisu
I samo oprezno. Glupo je spucati lovu, a da ne znas do kraja za sta ti tacno treba. Za to uvek ima vremena, ali tek kad pocnes da radis, videces gde ce ti taj ulog biti najkorisniji.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2008, 01:30 AM   #3
Kirdan
Member

Kirdan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Da se ne uplicem previse u ovu rasplamtalu, euforicnu raspravu, ali savest mi nalaze da kazem jos nesto, pa cu se i ja povuci kao jos par ljudi koji znaju i rekli su ovde sta su imali da kazu...

Proteklih nekoliko strana citam brdo pogresnih stvari, ali nemam toliko vremena da bih detaljno ulazio u svaku od njih.

PERFEKTAN SNIMAK zavisi samo od perfekcije onog ili cega snimas!!!
Najmanje od opreme.
Opet kazem, ko ne veruje, uvek sam spreman da tako nesto i dokazem.
Daleko od toga da sam ja ili bilo ko ovde perfektan, ali muziku, snimke i mixeve prave ljudi, a ne sprave.
Zato pamet u glavu. Glupo je da bilo ko trosi tvoje pare virtuelno, a da pri tom ti i ne znas od koga primas savete.
Malo procesljaj "promociju radova", pa pronadji ako eventualno postoji nesto od radova ljudi koji te savetuju vec ne znam koju stranu.
To ce ti umnogome pomoci da zakljucis ciji su saveti "tezi", a ciji nisu
I samo oprezno. Glupo je spucati lovu, a da ne znas do kraja za sta ti tacno treba. Za to uvek ima vremena, ali tek kad pocnes da radis, videces gde ce ti taj ulog biti najkorisniji.
Kapiram ja to, i to nemoras da naglasavas studiskom muzicaru poput mene. Dugo sam ja snimao (ali samo svirao i gledao kako mixaju drugi) po vrhunskim studijima i ako me razumes, meni sada oprema jeste bitna da barem donekle dostignem nivo kvaliteta snimka kao u dosadasnjem radu u vecim studijima, a sto se mixa tice, to mozda i prepustim nekom drugom, al ono, imam pare i ocu da imam studio da snimam kad hocu a da se ne cimam i jos usput ako neko drugi naleti. Ali jbg, u opremu se ne razumem toliko, znam samo ponesto sa cim sam radio...ali znam jasno sta mi treba, e sad to sto me ovde ljudi gube sa ad/da resinjima, semama, raznim interfaceima, heeeeej, FF800, strucan covek kaze da je dobar ? Dobar je. Octamic II je dobar ? Znaci dobar je... Strucan covek kaze mytek je dobar ? Dobar je...Adam A7 ? Dobri su... meni je to dovoljno, toga se i drzim...

Tako, da ne duzimo ovaj topic vise... Evo moje (skoro) konacne postavke, Oggy, tebe bih zamolio jos toliko da das samo kratko misljenje i da se onda svi povucemo Hvala

MICROPHONES:
Shure SM57 Instrument/Vocal Mic X 4
Peluso 2247 Vacuum Tube Microphone
Josephson C42 MP Matched Pair C42
AKG C 451 B Condenser Microphone
AKG D 112 Kick Drum Microphone

PREAMPS:
RME OctaMic II 8-Channel Microphone Preamp
Universal Audio 6176 Channel Strip
RNP+RNC
API Lunchbox+A-Designs P1 Single Channel+jos nesto serije 500

AD/DA CONVERTERS:
Mytek Stereo96 DAC
Mytek Stereo96 ADC

INTERFACE:
RME Fireface 800 FireWire Computer Recording Interface

EFFECTS:
Universal Audio UAD-1 Flexi PAK

MONITORS:
Mackie Big Knob Studio Command System
Adam A7

Eventualno cu jos o ovim preampima jos da razimislim, oduzmem-dodam... Snake i kablove, iako ne utvrdih koje to obavezno u USA da uzmem, sto ih u Srbiji nema...

Hvala vam svima na odvojenom vremenu, ovaj forum mi je mnogo pomogao
Old 17-05-2008, 01:57 AM   #4
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kirdan View Post
Kapiram ja to, i to nemoras da naglasavas studiskom muzicaru poput mene. Dugo sam ja snimao (ali samo svirao i gledao kako mixaju drugi) po vrhunskim studijima i ako me razumes, meni sada oprema jeste bitna da barem donekle dostignem nivo kvaliteta snimka kao u dosadasnjem radu u vecim studijima, a sto se mixa tice, to mozda i prepustim nekom drugom, al ono, imam pare i ocu da imam studio da snimam kad hocu a da se ne cimam i jos usput ako neko drugi naleti. Ali jbg, u opremu se ne razumem toliko, znam samo ponesto sa cim sam radio...ali znam jasno sta mi treba, e sad to sto me ovde ljudi gube sa ad/da resinjima, semama, raznim interfaceima, heeeeej, FF800, strucan covek kaze da je dobar ? Dobar je. Octamic II je dobar ? Znaci dobar je... Strucan covek kaze mytek je dobar ? Dobar je...Adam A7 ? Dobri su... meni je to dovoljno, toga se i drzim...

Tako, da ne duzimo ovaj topic vise... Evo moje (skoro) konacne postavke, Oggy, tebe bih zamolio jos toliko da das samo kratko misljenje i da se onda svi povucemo Hvala

MICROPHONES:
Shure SM57 Instrument/Vocal Mic X 4
Peluso 2247 Vacuum Tube Microphone
Josephson C42 MP Matched Pair C42
AKG C 451 B Condenser Microphone
AKG D 112 Kick Drum Microphone

PREAMPS:
RME OctaMic II 8-Channel Microphone Preamp
Universal Audio 6176 Channel Strip
RNP+RNC
API Lunchbox+A-Designs P1 Single Channel+jos nesto serije 500

AD/DA CONVERTERS:
Mytek Stereo96 DAC
Mytek Stereo96 ADC

INTERFACE:
RME Fireface 800 FireWire Computer Recording Interface

EFFECTS:
Universal Audio UAD-1 Flexi PAK

MONITORS:
Mackie Big Knob Studio Command System
Adam A7

Eventualno cu jos o ovim preampima jos da razimislim, oduzmem-dodam... Snake i kablove, iako ne utvrdih koje to obavezno u USA da uzmem, sto ih u Srbiji nema...

Hvala vam svima na odvojenom vremenu, ovaj forum mi je mnogo pomogao
nemoj samo leba ti mackie big knob... presonus je bolje resenje milion %, a vredi malo vece love.. ipak je to slusanje, a koliko vidim, u njega najmanje ulazes..

edit: videh vec, oggy napisa isto... ne citam

poz
kVu is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2008, 02:04 AM   #5
Kirdan
Member

Kirdan's Avatar

Ok, ok, ajde sad taj Big Knob je u sustini sitnica, moze se i bez njega... A evo, Adam P11a ? Good enough ? Ljudi se kunu u njega po netu
Old 17-05-2008, 02:25 AM   #6
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Ok, ok, ajde sad taj Big Knob je u sustini sitnica, moze se i bez njega... A evo, Adam P11a ? Good enough ? Ljudi se kunu u njega po netu
ne znam

ja ni porsche ne bi uzeo pre nego sto ga provozam (:
kVu is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2008, 02:40 AM   #7
Max
Pro Member

evo me sa koncerta John Mc Laughlina .... i upili smo se eeeeee

samo da ti kazem sledece ... slusaj Oggy ja .... a Combo ne da nema blage veze sta prica .... nego prosto mi je bezveze to da citam.....

@ Combo .... kad budes imao para da placas opremu .... radi sta hoces ... do tada ...... uci skolu i coolira dok ZAPRAVO ne budes radio na opremi o kojoj pricas ....

Cao svima !!!

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2008, 04:08 PM   #8
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
evo pogledaj ovu temu:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21846

i proceni sam.. ako mozesh da poslushash p11tice bilo bi savrsheno.. da znash da li ti odgovara njihov zvuk.. meni se nisu dopale, iako sam radio na p22.. ne kazem da ne moze da se radi na tome, nego, zashto bi kad mozesh na boljem..

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2008, 06:19 PM   #9
Kirdan
Member

Kirdan's Avatar

Evo mene sada jos jednom na ovoj temi, posto sam skoro kompletirao opremanje, ostala je jos jedna dilema...
Rec je o preampimaa, pa bih ipak zeleo da cujem jos malo tudjih misljenja . Znaci cilj je da pre svega imam jedno onako "color" predpojacalo kao flagship i jedno transparent, na neke potrebe koje bi bile malcice u drugm planu. Za to sam izdvojio malo preko 3000$. Evo uzeg izbora, pa dajte predloge:

Universal Audio 6176 Channel Strip - licni favorit za "flagship"
Universal Audio LA-610 Tube Recording Channel - kao jeftinija opcija u slucaju kombinacija
API Lunchbox +
A-Designs P1 (Pacifica modul)
Great River MP-500NV
Neki Buzz Audio, Elixir ili sta vec...
RNP8380 Really Nice Preamp + RNC1773 Really Nice Compressor
Ili i da sacekam jos malo ovaj UA 710 Twin-sanity ?

Sta bi ste od ovoga uzeli, kako uklopili !?

Hvala unapred !

Last edited by Kirdan; 21-05-2008 at 06:23 PM.
Old 17-05-2008, 01:31 AM   #10
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

A ja kazem .. Kirdane opusti se

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules