|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() A sto se tice UA 6176, prodzaraj malo po netu, vidi testove, verovatno ga mozes i cuti negde, jaka stvar, ali i skupa. A 2192 ? E ne znam sta bi ti rekao, ono, studio u kojem sada snimam (profi-high end) ima 16 komada tog cuda ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Da se ne uplicem previse u ovu rasplamtalu, euforicnu raspravu, ali savest mi nalaze da kazem jos nesto, pa cu se i ja povuci kao jos par ljudi koji znaju i rekli su ovde sta su imali da kazu...
Proteklih nekoliko strana citam brdo pogresnih stvari, ali nemam toliko vremena da bih detaljno ulazio u svaku od njih. PERFEKTAN SNIMAK zavisi samo od perfekcije onog ili cega snimas!!! Najmanje od opreme. Opet kazem, ko ne veruje, uvek sam spreman da tako nesto i dokazem. Daleko od toga da sam ja ili bilo ko ovde perfektan, ali muziku, snimke i mixeve prave ljudi, a ne sprave. Zato pamet u glavu. Glupo je da bilo ko trosi tvoje pare virtuelno, a da pri tom ti i ne znas od koga primas savete. Malo procesljaj "promociju radova", pa pronadji ako eventualno postoji nesto od radova ljudi koji te savetuju vec ne znam koju stranu. To ce ti umnogome pomoci da zakljucis ciji su saveti "tezi", a ciji nisu ![]() I samo oprezno. Glupo je spucati lovu, a da ne znas do kraja za sta ti tacno treba. Za to uvek ima vremena, ali tek kad pocnes da radis, videces gde ce ti taj ulog biti najkorisniji.
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
Tako, da ne duzimo ovaj topic vise... Evo moje (skoro) konacne postavke, Oggy, tebe bih zamolio jos toliko da das samo kratko misljenje i da se onda svi povucemo ![]() MICROPHONES: Shure SM57 Instrument/Vocal Mic X 4 Peluso 2247 Vacuum Tube Microphone Josephson C42 MP Matched Pair C42 AKG C 451 B Condenser Microphone AKG D 112 Kick Drum Microphone PREAMPS: RME OctaMic II 8-Channel Microphone Preamp Universal Audio 6176 Channel Strip RNP+RNC API Lunchbox+A-Designs P1 Single Channel+jos nesto serije 500 AD/DA CONVERTERS: Mytek Stereo96 DAC Mytek Stereo96 ADC INTERFACE: RME Fireface 800 FireWire Computer Recording Interface EFFECTS: Universal Audio UAD-1 Flexi PAK MONITORS: Mackie Big Knob Studio Command System Adam A7 Eventualno cu jos o ovim preampima jos da razimislim, oduzmem-dodam... Snake i kablove, iako ne utvrdih koje to obavezno u USA da uzmem, sto ih u Srbiji nema... Hvala vam svima na odvojenom vremenu, ovaj forum mi je mnogo pomogao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
edit: videh vec, oggy napisa isto... ne citam ![]() poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ok, ok, ajde sad taj Big Knob je u sustini sitnica, moze se i bez njega... A evo, Adam P11a ? Good enough ? Ljudi se kunu u njega po netu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
evo me sa koncerta John Mc Laughlina .... i upili smo se eeeeee
![]() samo da ti kazem sledece ... slusaj Oggy ja .... a Combo ne da nema blage veze sta prica .... nego prosto mi je bezveze to da citam..... @ Combo .... kad budes imao para da placas opremu .... radi sta hoces ... do tada ...... uci skolu i coolira dok ZAPRAVO ne budes radio na opremi o kojoj pricas .... Cao svima !!! Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21846 i proceni sam.. ako mozesh da poslushash p11tice bilo bi savrsheno.. da znash da li ti odgovara njihov zvuk.. meni se nisu dopale, iako sam radio na p22.. ne kazem da ne moze da se radi na tome, nego, zashto bi kad mozesh na boljem.. ![]() pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Evo mene sada jos jednom na ovoj temi, posto sam skoro kompletirao opremanje, ostala je jos jedna dilema...
![]() Rec je o preampimaa, pa bih ipak zeleo da cujem jos malo tudjih misljenja ![]() Universal Audio 6176 Channel Strip - licni favorit za "flagship" Universal Audio LA-610 Tube Recording Channel - kao jeftinija opcija u slucaju kombinacija API Lunchbox + A-Designs P1 (Pacifica modul) Great River MP-500NV Neki Buzz Audio, Elixir ili sta vec... RNP8380 Really Nice Preamp + RNC1773 Really Nice Compressor Ili i da sacekam jos malo ovaj UA 710 Twin-sanity ? Sta bi ste od ovoga uzeli, kako uklopili !? Hvala unapred ! Last edited by Kirdan; 21-05-2008 at 06:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ivan Lekic
|
![]()
A ja kazem .. Kirdane opusti se
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ITB super saveti !! | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 12-09-2009 12:10 AM |
korisni saveti | grada27 | Tutorijali | 0 | 15-09-2008 06:45 PM |
Pravni saveti | zolideathmetal | Pravna Pitanja | 4 | 07-02-2008 11:44 AM |
Prakticni saveti... | puRe | Tutorijali | 0 | 12-12-2004 05:53 PM |