|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
ili pogledaj Focusrite Voicemaster Pro.Za 550Eura veoma funkcionalan vocal(inst.) channel strip (solidan preamp,eq,kompresor,expander,deeser,AD kao opcija sa veoma pristojnim konvertorom) i radi sasvim upotrebljivo kao jedini analogni outboard uz DAW.
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
ipak, treba biti fer, pa reci da postoji oprema za koju netreba obit banku da se dobije
pristojan sound. FMR Audio i Joe Meek su IMO, jedine prave best buy firme..(i vishe od toga) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozz
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ... e sad tu pocinju smicalice... te da li je bolje neki bolji polovan ili malo losiji a nov, te da li ovaj ili onaj imaju bolji zvuk, te dodaj jos malo pa imas ???... ah za sve u zivotu tako... ali ne mogu mnogo da se zeznem pa se ne brinem... odoh da jurim lovu ![]() ![]() ![]() Pozz
![]() |
![]() |
#15 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Pazari lepo taj FMR koji je sigurno O.K., ili taj Joe Meek koji je verovatno O.K. i radice O.K., ako ti radis O.K. Kad bude vise para, pazari sta hoces ![]() Samo nemoj mikseve da provlachis kroz bilo sta tog tipa, jer ti sto snimaju iz compa na traku, pa satrake na dat, pa sa dat-a korz preamp, pa opet na traku, pa u comp., jedino sto dobiju je ku*ac na biciklu, u jos gorim slucajevima i bez bicikle... Da... umalo da zaboravim... jos jedna preporuka... DRUGARSKA! Ako ti treba preamp, a nemas puno para, gledaj da bude sto jednostavniji, bez ompresora, EQ-a itd... jer to sve kosta, a koliko je ulozeno u sam preamp dobijes kada odbijes cenu svega toga. Licno misljenje... sad, kako ko hoce...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 09-05-2008 at 05:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
(u šta sam se i lično uvjerio)
![]() |
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
Slazem se sa Idekiusom ako coveku treba samo i iskljucivo preamp.Medjutim kad je DAW jedini alat za rad a native efekti su jedini kojima se 'picani' zvuk,u prakticnom radu mnogo vise komocije se ima da pod prstima imas kontole nad po jos kojim analognim OTB alatom(tipa kompresije,eq-a..) a da to koliko toliko pristojno radi.Smesno je porediti jeftinije channel stripove sa manley,avalon,ssl i sl. skupim zvukovima ali uvek cu pre koristiti ekvilajzer sa jeftinog focusrite-a na usnimavanju vocala nego kasnije mu dodavati neki Waves-ov Eq.IMO
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Pa dobro,ja sam malo preterao ali stvarno da uzmem sve i da stavim na papir koliko sam cesto koristio koji ekvilajzer i kompresor na usnimavanim kanalima u velikoj prednosti bi bio focusrite ekvilajzer na trakmasteru u odnosuna bilo koji plug,jednostavno uvek mi je bolje zvucao(na korekcijama na ulaznim kanalima).Naravno to je jeftin uredjaj ali mnogo korisnije zna biti imati jos po neki alat na uredjaju nego sto ces dobiti razlikom zvuka preampa od 300E ili 500E
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Pokusaj da ubodes neki cist preamp (Boggy je pominjao nekog tranzistorca na thomannu, da li bese RANE ili tako nesto, ispod 300e), a kasnije dodaj jos 200$ i kupi FMR RNC. Stvarno ne vidim potrebu za usnimavanjje sa EQom, a da to nije bar onaj Amek 9098 ili neka slicna zverka sa provereno zajebanim EQom
e,da....mozes da se javis Ivanu, koji ti je prodao NT1000, prodaje sad onaj mali presonus Tube (ne znam kako se zove...pola reka, preamp A/d i da li eq ili kompresor... mislim da je oko 250e).... mozes da probas, uporedis sa postojecim Edit 2 evo ga RANE http://www.thomann.de/gb/rane_ms_1b_...erstaerker.htm
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 09-05-2008 at 11:25 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Joemeek twinq | Boombass | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 19-05-2009 11:19 PM |
Joemeek stripovi - ima tko? | StypeBones | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 20-10-2008 03:58 PM |