|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
http://www.joemeek.com/sixq.html
Zanima me da li je neko koristio ovu spravicu... zanimljiva sprava a cini se kao da nije mnogo para - oko 300e (pogotovo kad se uporedi sa cenom na Thoman-u)... U stvari mi treba (u skorije vreme) ili Channel strip (kao sto je ovaj gorepomenuti)ili stereo kompresor/exp/limiter (eq+-) (da provucem mix) ... u stvari trebaju mi oba ali nema se vremena ![]() ![]() ![]() ... trenutno (od pre par dana) za zvuk mi je zaduzen Firestudio + nt100 kao hvatac fantasticnih glasovnih mogucnosti ![]() Pozz
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Dok ne kupis nesto daleko bolje , nemoj da provlacis mix ni kroz sta ......
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ostani na plaginsima, nemoj bacati pare. Dok izadjes iz kompa, dok udjes.... pa sve te lo-mid budzet sprave....... vidi samo da je jedan API bundle bez ikakvog kucista, napajanja, pota itd duplo skuplji od toga
![]() Pramp neki, ok, ali sve ostalo, a da nije neka do j. sprava mislim da je visak
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Kao sto rekose Max i Off i ja sam On. Sviranje kurcu.
Mi ovde uvek zaboravimo pravilo (pronasli smo za 300e nesto sto radi kao za 1000) kojeg se svi oni tamo pridrzavaju. Koliko para toliko muzike! Last edited by LACKY; 09-05-2008 at 02:18 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Uh,uh....sta su sve natrpali u taj joemeek za 300e....pa jos na ulazu inregralac....ne bih ja to ni slusao.Strpi se koliko treba pa uzmi nesto pristojnije al si miran onda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
... na Thomann-u je 400...
![]() Ok, malo sam se ponadao da ima nesto, makar i polovno, da nesto vredi za tu lovu... ali stotinu mu jelenskih rogova, mora se skupiti jos ![]() hvala na odgovorima Pozz
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Sad ispade da ništa što nije 1000+ EURa ne vrijedi ni gledati...
Kao i to da je bolji jedan preamp sa FireStudia koji prostom podjelom kosta oko 120EUR od preampa koji košta 300EUR! (ako je cijena uopšte više mjerilo bilo čega)... Ako si u mogućnosti, probaj SixQ. Oslušni ga i probaj uporediti sa onim što već imaš na karti... pri tom nemoj da zanemariš njegov AD konvertor, koji je mene poprilično iznenadio, naročito u basu... Lično sam mišljenja da se u hardverski channel strip apsolutno isplati uložiti novac! Ako su već neke sprave u procesu finalizacije potisnute od strane softvera (jer se svakako radi sa već digitalizovanim signalom), mislim da je poprilično bitno šta ćeš učiniti sa signalom prije ulaska u konvertor! Ovde se očigledno dešava da određen broj ljudi "preseljenjem" u više klase studijske opreme ima problem sa spuštanjem na nivo nekoga ko nema ništa. Da, bilo bi sjajno kada bi nam svima prvi preamp bio Avalon 737 ili bar LA-610, ali... živimo tu gdje živimo, borimo se kako znamo i umijemo... Cool! ![]() p.s. Thomann je skup! ![]()
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
@ Tiki
Nisam pricao o tome ..... channel strip je individualna stvar . Ono sto sam rekao , i siguran sam u to .... da ne treba pustati mix i " otopljavati " ga kroz Meeq a ...... pa ni kroz bilo koju spravu iz te klase ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Pa to sam generalno i pitao i obojica ste mi odgovorili na po jedno pitanje
![]() ![]() ![]() ![]() ... ako neko ima da preporuci nesto u tom cenovnom rangu, slobodno, nisam gadljiv ![]() Pozz
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Mozda ovo....nisam probao ali kritike na GS i nisu tako lose,samo sto to opet ne mozes da probas
![]() http://www.chameleonlabs.com/product5.html http://www.chameleonlabs.com/product1.htm ...uh....izvini.......ovo je maaalo vise para Last edited by player; 09-05-2008 at 03:46 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Joemeek twinq | Boombass | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 19-05-2009 11:19 PM |
Joemeek stripovi - ima tko? | StypeBones | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 20-10-2008 03:58 PM |