|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
jel radio tko kad tamburase?
ajd, dajte savjete... ak ih imate... kak farbate pojedine tambure? duplanje tambura...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Samo ih snimaj sa Sennheiser 421 mikrofonom, i da ih bude sto vise pravih tamburasa i nikakvo ti farbanje nece trebati
![]()
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ako treba pozajmi, toliko dobro zvuci na tamburicama da sam svaki put odusevljen kada cujem snimak sa 421.
Uzmes 2 komada i miran si, resava te zezanja oko nalazenja farbe, pozicije u miksu..... prosto receno zvuce onako kako i treba ![]()
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja sam snimao jednog ( koji je svirao vise puta ) sa rodom K2 .... nije mi palo na pamet da uzimam 421 ..... preporucujes 421 kao opciju i za jednog tamburasa ??? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Snimao sam sa belim ( stara serija ), slucajno sam i ja otkrio jer sam na jednom snimanju, gde se snimala solo tambura, imao sam par dinamickih mikrofona na raspolaganju ( 441, 421, neki beyer-i i akg d serije ne secam se tacno koja) pa sam resio da iskusam srecu.
Kada ono ispalo dobro da nisam mogao ni da sanjam da ce tako biti. Ne znam kako rade crni ( novi ) , cuo sam da se zale da to vise nije taj zvuk kao stari beli 421.
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Posto postoji verovatnoca da snimam prim za neku pop pesmu skoro , bas cu da probam .... Inace , snimao sam prim , balalajku , i " bas tamburu " za poslednje 4 epizode " Jesen Stize Dunjo Moja " sa K2 ..... i nisam uopste dodavao ni oduzimao nista ..... vrlo je korektno ispalo , ali nisam poredio sa drugim snimcima tambure , jednostavno mi nije nista zasmetalo ...... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
AKG 451 je definitivno najboli mic za tambure. 391 takodjer zadovoljana, ali je malo plehnatiji saund pe se mora malo filtrirat. Za berdu uzmi AT 4033. Prosli mjesec sam snimao neke tamburase pa smo malo eksperimentirali s mikrafonima. Bracevi su mi najbolje zvucali s AKG SOLID TUBE. Vrlo mekano i ugodno. Bez ruznog prskanja u visokim. No, vrlo je bitna i kvaliteta tambura. Ako imaju neku stolariju tesko ces dobiti dobar zvuk bez obzira na vrstu mikrafona.
Ste se tice dupliranja, samo braceve snimaj duplex. Prim, kontru i celo nikako. Pozdrav! Last edited by La notte; 02-05-2008 at 10:49 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Ribboni itekako imaju smisla, jer ce umeksati taj prvi tranzijent, a to je ono sto najvise smeta kod zicanih instrumenata tog tipa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ovo je produkcija | LACKY | Pricaonica | 7 | 26-06-2008 08:26 PM |
Reprezentativna HC produkcija | OFF | Razno | 42 | 23-01-2007 07:18 PM |