Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-03-2008, 04:45 PM   #11
Koshpa
Member

Default Re: Dilema: Aktivni ili pasivni magneti za gitaru?

Jedan od mojih gitarista iz benda ima EMG81 na bridge, a drugi svira Gibson Les Paul Classica sa stock pickupima. Posto sviramo metal EMG je za to pun pogodak, i nikad nema problema oko live svirke dok sa Gibsonom se ipak moramo malo zezati da bi izvukli dobar zvuk.
EMG 85 ima jaci output, tamniji je, ali ima i bolju dinamiku te nije toliko "sterilan" iako je to za nasu mjuzu nebitno. Takodjer imas EMG 89 koji je istovjetan 85ici samo sto ga mozes splitat na single.
EMG 60 koristi James Hetfield i moj gitrist ga je imao na necku i nije bio nesto prezadovoljan. Takodjer kao sto je netko napisao, mozes sve EMG tjerat na 18v (cak i 27v) cime povecavas headroom, tj. dinamiku.
Takodjer ako si zapeo za aktivu pogledaj Seymour Duncan Blackout http://www.seymourduncan.com/product...ackouts_metal/

To je inace replika LiveWire hambacukera valjda najbrutalnijeg pickupa na svijetu sa vjerojatno najvecim outputom i low endom, samo sto ovaj ima kontrolu outputa.

Evo frendova usporedba EMG81 i SD livewirea:

http://www.youtube.com/watch?v=46ZJBI6SdhU

http://www.youtube.com/watch?v=yLVSi...eature=related
Koshpa is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2008, 03:13 PM   #12
lemy777
Junior Member

lemy777's Avatar

Stavih na telekastera EMG-T(telecaster) serija,imam utisak kao da svaka zica ima poseban kanal,drugim recima sjajno,a o raznim pistanjima da ne pricam,jako sam zadovoljan.
lemy777 is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2008, 09:27 PM   #13
buzUki
Member

buzUki's Avatar

Imam Ibaneza na kome sam od skoro uglavio DiMarzio breed u bridge,sto kaze Dusan S zhalim,magnet mi se u studiu pokazao i vise nego zadovoljavajuce,narocito u toj power/heavy metal varijanti svirke gde ima puno riljanja (shesnaestine trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... ) kultivisan je nije napucan kao evolution a ne dere se prilikom sviranja...drugi gitarista je imao nekog jeftinog Dzeksona u kojeg je turio i u bridz i u nek po 85icu i nikada na live nije imao problema sa tonom...ali u studiu je dinamika njemu uvek bila za brucu losija,mada to moze biti i do same gitare a i do stila sviranja,ja sam se mucio sa svojim pasivcem na live-u za ton ali jbg...i kad pishtim i kad krchim i kad prshtim,sve se to moze tolerisati kao rokenrol Ja uvek za pasiv a i praktichnije je nekako ne moras da bushish dodatno rupe pa kad skontas da ti se ne dopada ili da oces da prodas gitaru a ostavis EMG sebi onda jbg ostanu rupe od gitare
Old 08-07-2008, 12:05 PM   #14
Epidemic
Junior Member

Ja sam uvek za pasivne magnete, jer iako aktivci mogu da se nameste da prstojno zvuce na kakvoj god opremi ti dusa iste, "nesto" im fali, previse mi zvuce "kulturno"
Epidemic is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 11:29 PM   #15
crazy milojko
Junior Member

pokretac teme a cini mi se i cela ekipa zaboravlja da to sto cuju na albumima svojih omiljenih skakavaca/zrikavaca ( ) su mahom sve starije tj. vintidz dzitraje ...
emg je sterilnost na steroidima
iliti prostonarodski receno magneti za sredere
i pranje mozga
prevod ( ) :
svako ko ima aktivne magnete je picko pacenik a gitara (prevashodno vrat) mu sluzi za mentalno masturbiraje
uzmite neku vintidz "stroku" - mozete da svirate sve pa i da je nabudzite efektima
aktivnu sterilnost ne mozete napraviti da zvuci "prljavo" ...
to vam kaze ecm frik i ponosni vlasnik modifikovanog hofnera 176 starog 45 dina
http://www.vintagehofner.co.uk/galle...ids/sol23.html
Quote:
Rumour has it that no other than Mr. Jimi Hendrix played a Hofner 176 when he recorded Red House. But that is another story.

Last edited by crazy milojko; 06-08-2008 at 11:55 PM.
crazy milojko is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2008, 12:29 AM   #16
Koshpa
Member

Bre, ne seri po tavanu!
Old 16-08-2008, 02:16 PM   #17
zeleny zub
Junior Member

zeleny zub's Avatar

Ukusi,ukusi!Nije mi jasno zašto se prepirete oko toga.

Last edited by zeleny zub; 16-08-2008 at 03:24 PM.
zeleny zub is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2008, 01:25 AM   #18
Koshpa
Member

Quote:
Originally Posted by zeleny zub View Post
Ukusi,ukusi!Nije mi jasno za?to se prepirete oko toga.
Naravno, ali ja sam napisao svoje vidjenje stvari. Neki zakljucak bi bio: Ako zelis zvuk sa vecom dinamikom, uvjetno receno ljepsim cleanom, uzmi pasivni pickup. Ako ti treba pickup sa jakim ouputom uzmi aktivu jer u principu pasivni pickupovi sa velikim outputom ne zvuce na svim gitarama najbolje, i u tom slucaju je jako bitno kakva je gitara i od kakvog drveta. Aktiva ce u gotovo svakoj gitari zvucat u najmanju ruku pristojno, ako ne i odlicno.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules