|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Jedan od mojih gitarista iz benda ima EMG81 na bridge, a drugi svira Gibson Les Paul Classica sa stock pickupima. Posto sviramo metal EMG je za to pun pogodak, i nikad nema problema oko live svirke dok sa Gibsonom se ipak moramo malo zezati da bi izvukli dobar zvuk.
EMG 85 ima jaci output, tamniji je, ali ima i bolju dinamiku te nije toliko "sterilan" iako je to za nasu mjuzu nebitno. Takodjer imas EMG 89 koji je istovjetan 85ici samo sto ga mozes splitat na single. ![]() EMG 60 koristi James Hetfield i moj gitrist ga je imao na necku i nije bio nesto prezadovoljan. Takodjer kao sto je netko napisao, mozes sve EMG tjerat na 18v (cak i 27v) cime povecavas headroom, tj. dinamiku. Takodjer ako si zapeo za aktivu pogledaj Seymour Duncan Blackout http://www.seymourduncan.com/product...ackouts_metal/ To je inace replika LiveWire hambacukera valjda najbrutalnijeg pickupa na svijetu sa vjerojatno najvecim outputom i low endom, samo sto ovaj ima kontrolu outputa. ![]() Evo frendova usporedba EMG81 i SD livewirea: http://www.youtube.com/watch?v=46ZJBI6SdhU http://www.youtube.com/watch?v=yLVSi...eature=related
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Stavih na telekastera EMG-T(telecaster) serija,imam utisak kao da svaka zica ima poseban kanal,drugim recima sjajno,a o raznim pistanjima da ne pricam,jako sam zadovoljan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Imam Ibaneza na kome sam od skoro uglavio DiMarzio breed u bridge,sto kaze Dusan S zhalim,magnet mi se u studiu pokazao i vise nego zadovoljavajuce,narocito u toj power/heavy metal varijanti svirke gde ima puno riljanja (shesnaestine trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam uvek za pasivne magnete, jer iako aktivci mogu da se nameste da prstojno zvuce na kakvoj god opremi ti dusa iste, "nesto" im fali, previse mi zvuce "kulturno"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]()
pokretac teme a cini mi se i cela ekipa zaboravlja da to sto cuju na albumima svojih omiljenih skakavaca/zrikavaca (
![]() emg je sterilnost na steroidima ![]() iliti prostonarodski receno magneti za sredere ![]() i pranje mozga ![]() prevod ( ![]() svako ko ima aktivne magnete je picko pacenik a gitara (prevashodno vrat) mu sluzi za mentalno masturbiraje ![]() uzmite neku vintidz "stroku" - mozete da svirate sve pa i da je nabudzite efektima aktivnu sterilnost ne mozete napraviti da zvuci "prljavo" ... to vam kaze ecm frik i ponosni vlasnik modifikovanog hofnera 176 starog 45 dina ![]() http://www.vintagehofner.co.uk/galle...ids/sol23.html Quote:
Last edited by crazy milojko; 06-08-2008 at 11:55 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Bre, ne seri po tavanu!
![]()
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Ukusi,ukusi!Nije mi jasno zašto se prepirete oko toga.
Last edited by zeleny zub; 16-08-2008 at 03:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Naravno, ali ja sam napisao svoje vidjenje stvari. Neki zakljucak bi bio: Ako zelis zvuk sa vecom dinamikom, uvjetno receno ljepsim cleanom, uzmi pasivni pickup. Ako ti treba pickup sa jakim ouputom uzmi aktivu jer u principu pasivni pickupovi sa velikim outputom ne zvuce na svim gitarama najbolje, i u tom slucaju je jako bitno kakva je gitara i od kakvog drveta. Aktiva ce u gotovo svakoj gitari zvucat u najmanju ruku pristojno, ako ne i odlicno.
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Razlika (aktivni vs pasivni monitoring) | toni2000 | Monitoring | 92 | 25-11-2010 09:40 PM |
Magneti za gitaru bez suma? | lakir | Gitarska Produkcija | 13 | 19-03-2010 07:37 AM |
DI Box, Aktivni i Pasivni | analog | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 22-04-2008 11:27 PM |
Alesis aktivni vs pasivni | gorjan | Monitoring | 6 | 24-05-2004 05:25 PM |