Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-05-2004, 12:46 AM   #1
gorjan
Senior Member

Default Alesis aktivni vs pasivni

Bas me zanima misljenje nekoga ko je poredio Alesis M1 aktivne monitore i Alesis Studio one+neko odgovarajuce pojacalo(npr Alesis RA150). Interesuje me ovo posto su ove dve kombinacije tu negde cenovno. Koliko znam Studio one su zaradili status studijskog standarda, a opet, M1 kao aktivni,bar tako kazu, ima bolje uskladjeno pojacalo. Koja kombinacija je po vama bolja?
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2004, 02:29 AM   #2
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Vec je bila tema o ovim zvucnicima pod temema recenzije, pa daj i tamo procitaj.
Aktivnima je bolje uskladeno pojacalo, kao sto i sam kazes i navodno bolji zvuk (kaze mi frend koji ima pasivne s pojacalom u usporedbi s mojim aktivnim).

ALI!!! Nadam se da imas neku miksetu ili nesto jer je za popizdit stalno ici iza i okretat potenciometar (s kompjutera s karticom stisavas, ali kad hoces cd player... onda kako on nema svoju kontrolu moras unaprijed namjestit... ) ma ne znam, mene to ljuti vec (posebno zato sto na maximumu daju drugaciju zvucnu sliku nego kad su na pola - krivulja frekvencija je najravnija kad su na max).

Ali daj jos procitaj tamo pod recenzijama... sto je pisalo, vise se ni sama ne sjecam.. a sigurno je bilo neceg korisnog.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2004, 07:48 AM   #3
ANTISHA
Member

Default Re: Alesis aktivni vs pasivni

Quote:
Originally Posted by gorjan
Bas me zanima misljenje nekoga ko je poredio Alesis M1 aktivne monitore i Alesis Studio one+neko odgovarajuce pojacalo(npr Alesis RA150). Interesuje me ovo posto su ove dve kombinacije tu negde cenovno. Koliko znam Studio one su zaradili status studijskog standarda, a opet, M1 kao aktivni,bar tako kazu, ima bolje uskladjeno pojacalo. Koja kombinacija je po vama bolja?
Nisam puno slu?ao M1, al kad sam ?uo studio one i to MKII seriju sa spomenutim poja?alom RA150,Ljepo sam to spakova i odnija doma. Odli?na kombinacija, jo? kad da? za to sve skupa 450 EU umjesto 900, jo? bolji zvuk u nov?aniku.
Old 21-05-2004, 08:59 AM   #4
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Recenzija M1 by kVu:
http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=867
Old 21-05-2004, 10:03 PM   #5
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Ako treba jos neki update recenzije, javite... U principu, ja sam zadovoljan i kao sto sam rekao. Zvuk dosta zavisi od sobe, i malo je problematicno uskladiti bass da svira kako treba, a da ne "pliva"...
kVu is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2004, 07:47 AM   #6
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Korisnik sam upravo te kombinacije MONITOR ONE MK II + RA 300 stim sto imam + BEHRINGER ULTRA CURVE DEQ 2496 ..

Izuzetne kutije kao i pojacalo , za svaku preporuku
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2004, 05:25 PM   #7
gorjan
Senior Member

Naravno, dobro sam se informisao i pre postavljanja ove diskusije, al moje pitanje je bilo o poredjenju bas ova dva modela, posto razmisljam o kupovini...Znaci samo me zanimalo da li je neko imao prilike da uporedi obe kombinacije pa da mi prenese utiske. Odvojenih recenzija sam se nacitao do besvesti...

Quote:
Nisam puno slu?ao M1, al kad sam ?uo studio one i to MKII seriju sa spomenutim poja?alom RA150,Ljepo sam to spakova i odnija doma
Kratko, jasno i mislim da cu te poslusati...
pozdrav...
gorjan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules