|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav drustvo..
Uzeo sam si solidne monitore - Adam A7, al mi svejedno pizdarija jer situacija mi takva da imam 4 kvadrata prostora u "studiju".. jbg!! ![]() Iz pocetka sam imo nekakve reflekcije, pa sam sobu nakrko apsorberima koji su sad neminovno ubili neke frekvencije koje ja podsvjesno guram eq-ingom, pa na kraju normalno nevalja, i tako.. (vijerujem da je vecina vas imala te probleme).. Jer tesko je crtati precizno, ako ne vidis dobro.., jel da?! Ovoga, zanima me je miksa ko na sluhe? (to nisam probo), i jel ide to uopce? (znam da se faza prilagodbe mora proci), al nesto se mislim ako je nesto referentno, jebe mi se sto su mi usi utrnule... Ako to ide, mozete mi odmah i preporuciti koje sluhe da uzmem.. Hvala Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Hmmm... dobar si...
Uzeo si lepe monitore ali u 4m2 neces nista moci da uradis... a na sluske i ne pokusavaj... nije to za mix...
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Pa moglo bi se skoro reci da za "velicinu" tvog prostora mozda nisi ni imao bolje resenje od monitora koje si izabrao.
Tako mali prostor tesko ces ikad i uz ozbiljna finansijska ulaganja zaista akusticki srediti,ali mozes ga malo poboljsati. Mislim da ti je stuacija sledeca(iz licnog iskustva): treba da ti prodje neko vreme u slusanju svojih(a i tudjih)stvari i mixeva,uporedo,u tvom prostoru,pa onda na raznim spravama u raznim prostorima levo desno,da bi cuo razliku i naucio gde i koliko tvoj prostor laze,pa se onda u svojim mixevima vodio za tim saznanjima,dok ne dodjes do boljeg prostora. ps na sluske kao glavni alat za mix,zaboravi,a ako ih i koristis,pazi da to ne bude duze od pola sata,neovisno o snazi na kojoj ih slusas,mogu jaaako da ti ostete bubne opne. A ne slazem se da na 4m kvadratna neces moci nista da uradis... Pozz Last edited by vly; 26-04-2008 at 08:31 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ljudi, ja mislim da u 4m2 nikako ne moze da se mixa... nerealno je.. Jeste da slusalice nisu bas referentne za mix ali i to je bolje resenje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Samo mi malo obeshrabrujuce deluje reci coveku da zaboravi na rad u4 kvadrata(iako sam siguran da nije iz lose namere),radili su ljudi u svakakvim neuslovima,pa su uspeli da naprave i dobre stvari. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
dobro si izabrao... mali prostor = male kutije...
preporucujem da miksas na adamima sa cestim "konsultacijama" sa "dobrim" miksovima poznatih sveCkih izvodjaca slicnog ili istog zanra... i naravno kontrola i na slusalicama... a posle nekog vremena ces se i sam navici da nesto zvuci tako kako zvuci... i naravno, najbitnija stvar, sliusaj UVEK na istom nivou ![]() ![]() EDIT: sad tek procitah i ostale postove... pusti ti ove sto misle da ne moze da se miksa u 4kvm... naravno da moze samo treba se privici... video bih njih... samo bi seli, miksali i cutali... samo napred, vozi i slusaj, pa proveravaj i preslusavaj... samo tako ![]() pozdrav!
...I'm gonna trade this life for fortune and fame, I'd even cut my hair and change my name... Last edited by Miha Blaze; 27-04-2008 at 04:01 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Miha hvala na optimizmu (mixati cu nego sta, pa cak i u gorim uvjetima) ... Al se ne slazem s tobom vezano za nivo slusanja, mislim da ga se mora mjenjati (od naj tisega do naj glasnijega) i pogledavati mix svih mogucih slusnih aspekata.. Ja cak i izadjem van iz prostorije a prethodno dobro pojacam, i iza vrata slusam.. (malo je blesavo, a vjerujte mi da i na tu foru dobijes kojekakvu informaciju)
Vly sad si me sjebo.. Ja sam se i odlucijo opremiti si mini studijo bas zato sto nisam bijo zadovoljan niti aranzmanima a niti mixovima ljudi koji su mi do sad radili pjesme.. Ove aj nazovi "face" su sklone podcjenjivanju (ispocetka se ne cini tako , al malo polije...) mislim, vecinom udovolje samo svojim prohtjevima... A to da se moram naviknuti na nedostatke prostorije (i ostaloga) su mi manje vise svi rekli, al ja nekako sam dojma da tako kvarim uho!! Nekako mi nije to drago, ne znam.. Nesto cu morati raditi, a ziv ne znam sta cu.. Volijo bi da svima koji su pesimisticni vezano za moju situaciju mogu reci da su se zaje...., i da cu uskoro napraviti solidan mix u svoja 4 m2, al kako mi se cini.... tesko.. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
MAO
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() najnormalnija stvar... a ti ako si navikao drugacije, tako radi ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
e sada, koliko je to decibela ne mogu da kazem, nije preglasno i nije bas tiho... mozda osamdeset i nesto ![]() pozdrav! kao dodatak! ![]() jedna slika 1000 reci ![]() pozdrav!
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Soba za bubanj | OFF | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 22-12-2007 06:48 PM |
Mala soba za slusanje muzike | Little Alex | Dizajn i konstrukcija studija | 5 | 31-10-2007 10:31 PM |
Soba | SumAnuT | Dizajn i konstrukcija studija | 20 | 26-01-2007 03:44 AM |