|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
MAO
|
![]()
kolko ja znam, nuendo po defaultu radi automatsku delay kompenzaciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na odgovoru al cini se da ne, kad stavim vise efekata na neki kanal dobijem latencije, a komp vise nego solidan. Mislo sam da se to moze podesiti ili nesto tako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
MAO
|
![]()
ne kapiram, dobijes latenciju izmedju cega? Verovatno mislis na input kanale, koji prave latenciju kad u realtime-u nesto radis. Inace, u playback modu, ne bi smelo nista medjusobno da kasni. To je poenta delay compensationa, da izracuna koji plug na kojem mestu pravi najvise latencije, pa da za toliko "odgodi" playback, ne bi li svi kanali sa svim plugovima bili sinhroni. Ako mislis na inpute, ne znam masinu na kojoj se to moze podesiti. Al ajd detaljno opisi sta te muci, bas si me zainteresovao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
Desava se (ovo po milioniti put pisem...) da odredjen plugin ili soft synth napravi sranje, ako je Asio latencija velika.
RMX na primer, pravi sranja na latencijama preko 16 ms. Etnosphere pravi problem tako sto svi midi kanali (cini mi se, posto ga odavno ne palim kad usnimavam iz navedenog razloga... ![]() Ima ih jos, ali me mrzi da nabrajam. Proveri sta imas od plugova i da li problem raste-smajnjuje se-nastaje ili nestaje kada menjas latence kartice.
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
^ i meni pravi ponekad.. ali mislim da je samo u kombinaciji sa nekim drugim plugovima
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Ja dok sam isao u skolu sam imao neverovatno veliku latenciju. Danas vise nemam, verovatno tehnoloski napredak, jaci compovi i bolji driveri.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Member
|
![]()
Aktiviraj satic u gronjem levom uglu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Eto nisam prije isao za tim, mislio sam da mi svi rade latenciju, hvala na pomoci u svako slucaju. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nuendo pitanjce | Arthur | Audio Software | 16 | 11-04-2008 09:05 PM |
uad pitanjce | dlukace | DSP forum | 19 | 30-03-2005 08:55 PM |